2Pac - Until the End of Time (2001)

Label: Death Row

1. Ballad of a Dead Soulja (4:15)
  2. Fuck Friendz (5:19)
  3. Lil' Homies (3:44)
  4. Let Em Have It (4:53)

met SKG

5. Good Life (4:17)

met Big Syke en E.D.I.

6. Letter 2 My Unborn (3:55)
  7. Breathin (4:04)

8. Happy Home (3:56)
  9. All Out (5:32)

met Outlawz

10. Fuckin with the Wrong Nigga (3:37)
  11. Thug N U Thug N Me [Remix] (4:12)

met K-Ci & Jojo

12. Everything They Owe (3:07)
  13. Until the End of Time (4:26)

met R.L.

14. M.O.B. (5:01)

met Thug Life en Outlawz

15. World Wide Mob Figgaz (4:38)

met Outlawz

16. Big Syke Interlude (1:45)
  17. My Closest Roaddogz (4:04)
  18. Nigga Nature [Remix] (5:04)

met Lil Mo

19. When Thugz Cry (4:22)
  20. U Don't Have 2 Worry (5:07)

met Outlawz

21. This Ain't Livin (3:41)
  22. Why U Turn on Me (3:32)
  23. Lastonesleft (3:59)

met Outlawz

24. Thug N U Thug N Me (4:29)

met K-Ci & Jojo

25. Words 2 My First Born (4:07)

met Above the Law

26. Let Em Have It [Remix] (4:25)

met Left Eye

27. Runnin on E (5:37)

met Outlawz

28. When I Get Free (4:30)

met J. Valentine

29. Until the End of Time [RP Remix] (4:27)

met Richard Page

avatar van MMJ
MMJ
Trouwens, Letter 2 My Unborn: ' I got shot 5 times but I'm still breathin' , livin' proof there's a God if you need a reason'.

dat is echt zo prachtig

avatar van P Jay
Albums heeft slechte nummers maar ook enkele goede nummers. Ik heb vooral ongelooflijk veel herinneringen aan deze plaat. Heb hem grijsgedraaid, maar als ik nu nuchter en objectief kijk geeft ik het toch slechts 3 *

Maar dit album zal altijd een speciale betekenis hebben voor mij.

Mezelf
Die beat van Words 2 My First Born is echt kk vet, echt zo'n Quik productie.

Verder vind ik de 2 singles ook wel aardig en zo staan er nog wel wat lekkere nummers op, ik snap niet dat sommigen hier heel negatief over zijn (vooral op andere sites dan ) want ik vind het gewoon 2 goede schijfjes.

avatar van Raul
Ik sta soms echt versteld van de onwetendheid van sommige mensen, maar ja ik besef ook wel dat velen daar niks aan kunnen doen omdat ze gewoon nog jong zijn..
Maar hoe kun je denken dat dit album voor zijn dood is uitgebracht? één keer googles is genoeg om te weten hoe het zit.

Maar goed, redelijk album, staan behoorlijk veel sterke nummers op (toen hadden ze er tenminste nog een paar in de kast liggen, na dit album gaat het van kwaad tot erger..) maar er zijn wel heel veel tracks verneukt door aanpassing van teksten en hemeltergende beats.
Until The End Of Time, Happy Home, Fuck Friendz, Why U Turn On Me, All Out, Lil Homiez en Fuckin With the Wrong Nigga vond ik allemaal beter in hun originele vorm. Blijven echter goeie nummers.
Ballad of a Dead Soulja en Letter 2 My Unborn zijn briljant.

3 sterren.

avatar van Kill_illuminati
De originele versie van "When thugs cry" zou misschien wel het beste nummer van disc 2 kunnen zijn. Vooral dat refrein.

"Battle scars and closted caskets,are multiply
Motherfuckers die,don't ask wy
When thugz cry,
We don't shed tears we shed blood,
Do you still wanna be a thug,
When thugz cry.
"

avatar van Dutchi

haveman
Omdat ze zoveel goede nummers maken.

avatar van MJ_DA_MAN
Dutchi schreef:

CaliLove
Dutchi schreef:

Dit is een dubbelcd....

avatar van blunt187
luister deze al vanaf me 12e toen ik nog foldertjes rondbracht

avatar van wouter-d
Ik ben nooit zo heel erg van 2Pac geweest. Ik heb dit album al belachelijk lang en was erg stoffig toen ik hem laatst in de cd speler propte en ik moet met het schaamrood op mijn kaken verklaren dat ik het echt een ontzettend vet album vindt.

absolute favo's zijn closest roaddogz en lastoneleft onbegrijpelijk dat dat nog nier eerder is doorgedrongen wat mij betreft beste pac album

stuart
blunt187 schreef:
luister deze al vanaf me 12e toen ik nog foldertjes rondbracht

Duurt ie zó lang....

avatar van Game
wouter-d schreef:

Nou, dan moet je maar snel Me Against The World of All Eyez On Me luisteren!

avatar van Game
Ik ben er nog niet helemaal uit, maar ik denk toch wel dat ik dit het beste postuum album van 2Pac is. Weliswaar toch wel wat onzin nummers die verkracht zijn maar er staan gelukkig meer goede nummers tegenover. Disc 2 is wel het betere schijfje.
Last Ones Left is mijn favoriet, als puber heb ik die veel gedraaid. "West Side in this motherfucker"

avatar van No Surrender
Jammer dat ze zo nodig een 2 disc album moesten maken. Als de sterkste nummers gewoon op 1 disc met 16 nummers zou zijn, heb je heel goed album.

avatar van J.M.
Is altijd met dubbelcd's

avatar van Hendrix4live
When Thugz Cry

avatar van Kill_illuminati
De When Thugz cry (Original ve... ? Wat een agressie vermengt met pijn zit er in dat nummer.

avatar van KILLERBEE99
Vroeger vond ik dit echt een 5 waart, maar toen kende ik de OG's nog niet. Het blijven mooie nummers, maar ik heb toch liever de OG's! Nummers zijn niet slecht gemixt, behalve voor "Everything They Owe". Het lijkt net alsof die beat niet goed gemixt is want het lijkt wel off-beat. Luister het verschil maar tussen de remix en de OG. De OG is natuurlijk wel top.

YouTube - 2Pac - Everything They Owe (OG - 320kbps - Download Link)

avatar van ThingMan
Heerlijk album. Met mooie songs en lekkere bangers! Letter To My Unborn vind ik een fantastisch nummer.

avatar van Booyo
Vond dit vroeger te gek, maar kan nu toch niet anders dan concluderen dat dit 3x niks is vergeleken met zijn oudere (en dus eigenlijk zijn echte) werk. Staan enkele sterke tracks op, maar ook een hoop zéér matige en onnodige opvullers.. Zonde dat het een dubbel cd is, was anders nog prima te pruimen. Uit nostalgische gevoelens ben ik in mijn beoordeling iets milder dan ik normaal zou zijn, want eigenlijk is het de 2,5* niet waard.

avatar van iggy
Een 47 jaren oude iggy gaat zijn stoute schoenen eens aantrekken om waarschijnlijk onzin te schrijven verkondigen over pac. Waarschijnlijk gaat dat weer ten koste van mijn zogenaamde rock imago(von helsink ha). Maar laat me dat nu net geen reet uitmaken.

Nu moet ik toegeven dat rap mij lange tijd niet echt kon bekoren. En om eerlijk te zijn na pac dr dre, 50 centjes en die gekke white dude menm ben ik de rap toch wel behoorlijk uit het oor verloren. Ten eerste zou ik het eens zeer op prijs stellen waar de onderlinge idiote haat vandaan komt van east/west. Dit moet toch muzikale rivaliteit voorstellen! Er vallen/vielen doden. Waar the hell komt dat vandaan man. Gang gedachte/gedrag!? Hopelijk krijg ik hier eens een serieus antwoord op van de so called serieuze rap insiders.....? Yoo ha

Pac kan mij best bekoren met dit album. Probleem is dat ik helaas lang niet alles goed versta wat pac er allemaal uitbraakt. Wat ik uiteraard wel begrijp,voel is dat hij het meent. Hij klinkt gemeen, oprecht, smerig zijn teksten komen uit de onderbuik dus uit real life. Hoewel ik moet toegeven dat ik het teveel van het goede vindt om de hele dubbel cd in een ruk uit te zitten.Maar daar heb ik wel vaker last van. Afgezien van dat weet pac er behoorlijk op los te rammen. Vaak kwaad/grimmig soms gevoelig en toch hard. soms ietswat eentonig. vooral muzikaal gezien bedoel ik dan. Ach voor mijn gevoel een prima rap plaat een muziek stijl die ik redelijk kan waarderen ondanks mijn rock achtergrond/leeftijd he he ha.

ongelooflijk eigenlijk wat deze man op de plank had liggen. Gestorven in 96 en daarna plaat naar plaat kunnen uitbrengen. En geen crap platen.....

avatar van KILLERBEE99
De east/west oorlog was ontstaan toen 2Pac in November 1994 neergeschoten was en berooft. En mocht dat nauw het gebouw zijn waar Biggie en Puffy ook aanwezig waren. 2Pac was er van overtuigt dat Biggie en Puffy hier achter zaten, omdat hun 2Pac weg wouden zodat alle aandacht naar Biggie zou gaan. 2Pac overleefde het, en toen was er een east vs west oorlog.

Dat jij een 47 jarige rock fan bent en dit kunt waarderen is denk ik wel een uitzondering. Maar ik zou nooit iemand aanraden die nog nooit 2Pac albums heeft geluisterd om hier te beginnen. Ik zou mensen altijd All Eyez on Me of Greatest Hits aanraden. Persoonlijk vind ik Me Against the World 2Pac's beste cd, en beste album ooit gemaakt.

2Pac was een workaholic, hij deed vaak wel 3 songs op een dag, zelfs op de dag van vandaag is er nog genoeg materiaal van 2Pac dat nog niet is uitgebracht, dus er kunnen nog genoeg albums worden uitgebracht. Alleen het ergste vind ik dat ze alles doen remixes. Laat die songs toch OG! of maak een dubbel disc met een cd OG en de andere remix. Dan is iedereen blij.

avatar van Kill_illuminati
De dood van Notorious BIG en Tupac heeft een diepere oorzaak. Het heeft veelal met de betrokken onderwereld van de Afro-Amerikanen waar beide slachtoffer van werden. Luister maar eens naar Against All Odds en lees de recente interviews betreft Jimmy Henchman maar eens. Simpel is het niet in ieder geval.

Hoe dan Fuckin' With the Wrong N**** is voor mij het beste nummer gevolgt door Ballad of a Dead Soldier. Maar voor een beter beeld van Tupac raad ik je Me Against The World aan.

avatar van iggy
Jaloers op het succes? Onderwereld! Dubbel vreemd vind ik het dan dat vele rappers op elkaars albums verschijnen. Dan lijkt er toch een onderlinge band te bestaan? Niet geheel onlogisch lijkt mij aangezien zeker een deel van de afro amerikaanse rappers dezelvde achtergrond hebben. Arm, zwart, waarschijnkijk gediscrimineerd, weinig mogelijkheden,drugs en soms zelfs veroordeeld. Anderzijds een ongewoon harde rivaliteit.
Bestaat deze oorlog tussen east/west nog altijd? Of is men tot inkeer gekomen?

En bedankt voor de info killerbee en kill

avatar van KILLERBEE99
De oorlog is over na 2Pac en Biggie vermoord waren, natuurlijk zijn er nog wel altijd van die kneuzen die zeggen fuck 2pac of fuck biggie. Maarja de oorlog zelf is afgelopen.

Bij rap komen inderdaad vaak collega rappers op elkaars albums, maar niet iedereen mag elkaar...

avatar van Dirruk
Cd 1 krijgt alvast een 3*. Begon vrij goed, maar vanaf 9 tot 12 was het toch wel wat minder aan het worden.

avatar van Der Untergang
Die hele east/west oorlog heeft nooit bestaan, de media heeft dat verzonnen.

avatar van iggy
De media zal het ongetwijfeld hebben aangedikt en er van gesmuld hebben. Maar geheel verzonnen lijkt mij dan ook weer overdreven.

avatar van Shelter
Der Untergang schreef:
Die hele east/west oorlog heeft nooit bestaan, de media heeft dat verzonnen.

ja die diss tracks over en weer zijn geschreven door de media