N*E*R*D - Fly or Die (2004)

Hip-Hop / Rock
Label: Star Trak

1. Don't Worry About It (3:41)
  2. Fly Or Die (3:31)
  3. Jump (3:55)

met Joel Madden en Benji Madden

4. Backseat Love (2:48)
  5. She Wants to Move (3:33)
  6. Breakout (3:49)
  7. Wonderful Place (7:09)
  8. Drill Sergeant (6:54)
  9. Thrasher (2:52)
  10. Maybe (4:23)

met Lenny Kravitz en ?uestlove

11. The Way She Dances (4:05)
  12. Chariot of Fire (8:15)
  13. She Wants to Move [Mac & Toolz Remix] * (3:52)
  14. She Wants to Move [DFA Remix] * (7:41)
Maarten||
totaal niet mijn stijl. word er niet blij van als ik dit album luister. the way she dances is nog wel oke, maar dat gegil van pharrell bevalt me totaal niet, *1,5

Cuadros
Allemaal een beetje hetzelfde, niet echt een waardige opvolger van In Search Of...
3.5 voor de chill muziek

dimwit
skateboard p schreef:
Echt wa is dit album te GOED voor woorden. Echt niet normaal meer. Bijna net zo goed als In Search Of.... al is het vrijwel neit mogelijk om beter dan dat album te scoren. Damn wat goed 5* uiteraard

Ik snap echt niet wat hier zo goed aan is. She wants to move en breakout zijn wel leuk, maar voor de rest zijn het gewoon domme simpele deuntjes met wat gegil eroverheen

headup
Dat gegil is echt superirritant

avatar van Rammetje*
Een erg goed album. Nog steeds een van mijn lievelingscd's. Vooral She Wants To Move blijft heerlijk!

goed album 4*

avatar van Chrisseh
Ik vind dit gewoon een geweldig album. Waarschijnlijk vooral doordat ik dit vroeger erg vaak luisterde, en nu kan het me nog steeds niet vervelen. Vooral in het opkomende zomerse weer, is het opnieuw érg lekker om naar te luisteren.

Hebben jullie wel is dat een bepaalde 'tijd' waarin je vaak naar een CD luistert, bij die CD blijft hangen? Nou, dat heb ik bij deze CD op de positieve manier.
5*.

A*V
Ik weet precies wat je bedoelt, al heb ik dat niet bij deze cd want deze luister ik het hele jaar door

avatar van J.M.
Nog wel een redelijk album. Staan wat aardige tracks op. Maar dit is niet echt mijn stijl. Beetje teveel rock. En een te hoog stemmetje van pharrel af en toe wat na vaker luisteren niet echt fijn is.
Maybe vind ik het beste nummer van deze cd.
Nog net voldoende dan maar. 3*

marjolein__
Wel een leuke cd. Er staan echte leuke liedjes op zoals She wants to move, Maybe en Fly or die. Individueel hele leuke liedjes maar naar mijn mening wordt dit album - hoe vaker je m in zijn geheel luistert - er ipv leuker er saaier op. Voor mij een 3

avatar van pjh1967
Tegenvaller na het briljante "In Search Of..."

Dr.Greenthump
Helemaal mee eens.

Oyver
Uiteraard is In Search Of.. gewoon veel beter. Maar dat neemt voor mij niet weg dat dit album meteen slecht is. In Search Of was gewoon te goed om mee te concureren. Alsnog hebben de Neptunes hier een geweldig album gebracht. Wonderful Place, Chariot of Fire, She Wants To Move, Jump, eigenlijk, elk nummer is goed. Maar het is het soms net niet.

Raekwon the chef
niet echt goed album. paar leuke nummers tussen, de rest valt zwaar tegen met als dieptepunten Trasher en Jump

A*V
Oh dat vond ik altijd juist de betere van het album

avatar van Reijersen
Best oké, maar wel wat minder als 'In Search of'. ALs je dit lekker hard zet knalt het wel goed uit de speakers en een nummer als 'Maybe' vind ik echt heerlijk. Maar verder is het vrij middelmatig.
3,5 ster.

avatar van Urbanoetang
Hier wachtte is destijds met smart op. Vooral na het briljante She Wants To Move waarvan toen een clip was. WAT een tegenvaller was deze plaat toen! Tegenwoordig heb ik inderdaad ook een hekel gekregen aan Pharrel, echt zonde. Had veel in kunnen zitten.

Chriss
Is toch altijd weer raar hoe er albums worden uitgebracht met maar 1 of 2 vette nummers erop.

avatar van fluidvirgo
Hmm,ben bij nader inzien toch een beetje hard geweest met mijn 2,5. Na 'm nu nog eens beluisterd te hebben vind ik het toch een alleraardigst plaatje; ik verhoog met een punt!

***1/2

avatar van TheFunkyM
Tegenvaller.

A*V
Wauw bedankt voor je wel verwoorde bijdrage

avatar van TheFunkyM
Geen dank. Ik vond het een tegenvaller dus ik dacht ik meld het even;)

Dat gegil is zo vervelend. Ook vind ik de hele sound een stuk minder dan In search of.. Het klinkt allemaal simpel vind ik zelf.

Er staan natuurlijk ook een aantal lekkere nummertjes op.. Maar ik vond het een echte ''tegenvaller ''

A*V
Hehe ja ik kan me voorstellen dat sommige mensen dat gegil een beetje irritant vinden ja. Maar goed ik vond deze vroeger zo goed en heb hem zo vaak gedraait dat ik me daar niet meer zo aan stoor. En doordat ik het zo vaak gehoord heb, heeft het album ook een hele geschiedenis voor mij. Maar inderdaad misschien is het in vergelijking met In Search Off... een beetje een tegenvaller

LoveStoned
Veel beter dan "In Search Of..." . De meer pop/rock kan van Pharrel vond ik wel in dat album, vooral "Provider" was meesterlijk. Maar nummers als "Rockstar" vind ik echt vies. Maar ja, Pharrel's smaak neigt vaak een beetje naar "dirty". Gelukkig heb ik niks "dirty" gehoord in "Fly or Die". Rede genoeg om 4 sterren te geven. Vooral "Jump" & "Maybe" zijn favo's van mij.

tuktak
de reden dat dit zon bekend album is geworden ligt naar mijn idee toch voornamelijk in de zeer goede pr rondom de neptunes. door continu gewoon te roepen dat ze de besten van het moment zijn, de beste producties maken, en het meest vooruitstrevend en hip zijn gaat het publiek dit ook wel denken. wat ik echter hoor zijn redelijk ongeïnspireerde producties, een paar rockachtige gitaarriffjes door wat aardige beats, en daaroverheen behoorlijk irritante vocalen. nee, ik pas hier graag voor, ik trap er niet in.

Echt heel vet. Luister hem erg vaak en vind het nogsteeds tof.
Iets iets iets minder dan In Search off, want dat blijft de beste, maar echt een geweldig album dit.

A*V
Ik heb toch dit album maar weer eens opgezet. Na hem een hele lange tijd niet meer geluisterd te hebben. Maar goed, door een nieuw album te hebben uitgebracht, doet het me weer denken aan de eerdere albums.

Ik snap nog steeds niet hoe het kan dat dit album zo laag gewaardeerd wordt. Dit album wordt blijkbaar al snel afgedaan met poppy gitaardeuntjes en te veel wannabe rocky tracks. Persoonlijk ben ik het hier compleet niet mee eens.
Maar goed, mijn smaak neigt ook meer naar rock kant toe dan naar de hiphop kant. Nou klopt het inderdaad dat de stem van Pharrell bij sommige nummers meer wat gepiep is dan zingen en soms zelfs vals. Maar alle nummers (misschien op Backseat Love na dan) zijn van hoge kwaliteit producties.

In Search Off... was natuurlijk veel beter. Een klassieker om het zo maar te noemen. Maar zoveel vind ik deze nou ook weer niet onderdoen voor zijn voorganger. Naar mijn mening wordt dit album zo laag gewaardeerd omdat er meer Hip-Hop fans op dit album afkomen dan de Pop/Rock fans.

5***** voor een (persoonlijke) klassieker

avatar van coldwarkids
Ik heb hem in 2004 gewonnen via 3fm weekcd en ik moet zeggen dat ik daar wel blij mee was, het was echt een goede album.
Maar tegenwoordig draai ik Fly Or Die niet meer.
Hij is in ieder geval beter dan Seeing Sounds
En ik snap net zoals A*V niet dat dit album zo laag gewaardeerd wordt.

coldwarkids schreef:
Maar tegenwoordig draai ik Fly Or Die niet meer.
Hij is in ieder geval beter dan Seeing Sounds
En ik snap net zoals A*V niet dat dit album zo laag gewaardeerd wordt.

LoveStoned
N.E.R.D zou 's een nummer moeten maken met the Gorillaz.