Yoko Ono - Yoko Ono / Plastic Ono Band (1970)

Japan
Avant-Garde / Rock
Label: Apple

1. Why (5:37)
  2. Why Not (9:55)
  3. Greenfield Morning I Pushed an Empty Baby Carriage All over the City (5:39)
  4. AOS (7:07)
  5. Touch Me (4:42)
  6. Paper Shoes (7:30)
  7. Open Your Box [Alternate Version] * (7:38)
  8. "Something More Abstract" * (0:47)
  9. Why [Extended Version] * (8:41)
  10. The South Wind * (16:38)
George schreef:

ik heb net in de duitse nieuws van vandag gelezen dat er al ca. 600 vrouwen - allemaal keilharde feministen- op de snellweg bij Duesseldorf staan, iedere heeft en zwaare braadpan in de hand en ze zingen

Get up, stand up: stand up for your rights!
Get up, stand up: dont give up the fight!

Sheplays schreef:

Ik ben natuurlijk wel een foute vrouw maar ik denk dat ik de mening van John Lennon toch laat preveleren boven die van EVANSHEWSON.

Ik heb ook geen plaatje in de kast van Yoko maar ik bewonder haar wel.

Hey Sheplays en ook alle anderen die zich aangesproken voelen ;

Ik heb me misschien wat ongelukkig uitgedrukt met die zin "goed in de slaapkamer, keuken, etc..." ik ga niet alles herhalen, ik WEET dat dit wat vrouwonvriendelijk is overgekomen, ik zal in het vervolg wat meer wikken en mijn woorden wat neutraler kiezen, dus voor alle vrouwen - Sheplays voorop mag ik veronderstellen, gezien haar nogal erg uitgesproken feministische opstelling - mijn gemeende excuses.

Toegeven dat je fout zat, is misschien een begin van een beetje wijsheid...

Wat Yoko Ono betreft ; het is voor mij net als bij andere stemmen die ik niet graag hoor ; daarom veroordeel ik die mensen hun muziek nog niet, maar ik verkondig wel dat ik niet van hun stem hou.
Dat zijn twee verschillende zaken natuurlijk.

Enfin, ik zal me niet gauw nog moeien op plaatsen van artiesten die me zowiezo al niet liggen.

Heb onlangs ook tegen MORRISSEY-SMITHS fans hun kar gereden, het is waar wat die verkopers in de platenzaak me vertelden : de meest fanatieke fans die er zijn! En ik had ook niet echt meer gezegd dan dat Morrissey zijn stem me niet ligt.

Het wachten is nu op een duettenplaat van Ono met Morrissey natuurlijk !!

Sheplays
Waar haal je dat feministische uit in dit topic? Hoe noem je die mannen dan die opmerkingen maken over jouw seksisme? Penofoben?

Even voor de duidelijkheid: nee, ik ben niet verliefd op Yoko!

Ik was dat vroeger wel een beetje op John maar toen was ik nog een klein pubertje.

EVANSHEWSON schreef:

Hey Sheplays en ook alle anderen die zich aangesproken voelen ;

Toegeven dat je fout zat, is misschien een begin van een beetje wijsheid...

Dat zijn twee verschillende zaken natuurlijk.

Het wachten is nu op een duettenplaat van Ono met Morrissey natuurlijk !!

Ik heb me mischien wat ongelukkig uitgedrukt met die zin "goed in de slaapkamer, keuken, etc..." had wel moeten zijn: Ik heb me wat ongelukkig uitgedrukt met die zin "goed in de slaapkamer, keuken, etc..."

Het wachten is nu op een duettenplaat van Ono met Morrissey natuurlijk

Volgens mij zit Yoko Ono met Mark Knopfler in de studio

mijn gemeende excuses. Excuses aan genomen maar volgende keer beter, okay?

Je mag weer door Duitsland rijden die duitse rockharde feministen
trekken zich langsam terug zinging: We are the Champions my friend....no time for losers...

Popman
Nou...komt alles toch nog goed.

En Evan...wel stukjes blijven schrijven hoor, ik lees ze graag van jou, je kan erg enthousiast over komen.
En als je dan (per ongeluk) tegen iemands schenen trapt, zijn de reacties die daar op komen altijd wel leuk, houdt de spanning er een beetje in.

Nou...komt alles toch nog goed.

ik ga nu naar benden...er staan zo 200 vrouwen voor de deur zinging: We love you and we know you love us too.....

Sheplays schreef:

Even voor de duidelijkheid: nee, ik ben niet verliefd op Yoko!

Héhé jij staat ook wel eens vlug op de achterste pootjes, haha, neen, niet uit dit topic haal ik dat, maar algemeen, hoe jij nogal overreageert op het minste dat ook maar naar seksisme zou kunnen ruiken... het is maar een gevoel natuurlijk, van ocharme een vent.

Nou...komt alles toch nog goed.

Ik durf ook al eens een beetje te "overreageren", zo af en toe, ja, soms is men al eens lichtgeraakter dan op andere momenten...
I am only human, dus bijgevolg ook vol kleine kantjes...

Kaaasgaaf schreef:
Is dit precies dezelfde hoes als John Lennon / Plastic Ono Band?

Kolere, je zou maar deze aanschaffen in de veronderstelling dat het John Lennon's 'PO-band' album is....

kaztor schreef:

Ga je het dan cremeren?

Nou...komt alles toch nog goed.

Helemaal mee eens. Een beetje hilariteit is nooit weg!
In het geval van Yoko kan je daar nooit omheen.

Ga je het dan cremeren?

Nee, zonde van de lucifer!
M'n geld linea recta terug, of gewoon het 'John'-album.
Als ik mezelf geweld aan wil doen weet ik nog wel wat leukere manieren, zoals van een onwijs hoog gebouw afspringen ofzo.

Popman
Wie zijn dat eigenlijk......John & Yoko

kaztor schreef:

Wat een onaangename verassing zou dat zijn!

Aan de hoes is het haast niet te zien, da's waar!

Wie zijn dat eigenlijk......John & Yoko

Twee hippiekinderen aan wiens droom op 8 december 1980 plots een pijnlijk einde kwam...

EVANSHEWSON schreef:

om het een beetje professioneler en met meer respect tegen over John en Yoko uit te leggen:

Kunstenars, songwriter,schrijver, kunstschilders
,avangardisten

Hun liefde vergelijk ik met de liefde van Jean Paul en Simone of Salvatore en Gala

Een verstandelijk gehandicapte vermoorde op John 8 december 1980 Een Genie overleed maar niet hun liefde. En niemand is echt dood zolang hij of zij in onse herinneringen verder leven.

avatar van Lennonlover
met pijn in het hart... 2*

sorry John, gewoon niet goed

avatar van judgepaddy
0,5
Popman schreef:
Verder niets kwaad over Yoko, er zijn genoeg mensen die er wel van houden.

Mwoh, ik kan er maar een bedenken, en die is al een 27 jaar dood

avatar van devel-hunt
Ik deel de mening van niemand hier, maar ik vind deze plaat op één of andere manier wel te gek. Tuurlijk, het gekrijs is soms zeer storend en oorverdovend, maar soms zéér doeltreffend. In een nummers als Why bijvoorbeeld, ook mooi is Greenfield morning I pushed. Maar wat deze plaat vooral bijzonder maakt is de band, bestaande uit John, Ringo en Klaus Voorman. John en Ringo hebben nog nooit zo vrij gespeeld, ze gaan compleet uit hun dak, lekker stevig en ruw, recht door zee. Fantastisch!!

avatar van devel-hunt
Deze plaat vertegenwoordigd meer het predikant PUNK dan the sex pistols.

devel-hunt schreef:
Deze plaat vertegenwoordigd meer het predikant PUNK dan the sex pistols.

Nou, nou. Met de vergelijking en het predikaat punk heb ik toch enige moeite als het om een persoon gaat die dank zij heel veel geld en connecties kan doen en laten wat hij/zij wilt.

Wat is jouw definitie van punk?

avatar van Von Helsing
Sheplays schreef:

Wat is jouw definitie van punk?

Hij zegt niet dat het punk is, het is MEER punk dan de Sex Pistols. En daar kan ik mij wel in vinden.

stuart
Wat een flauwekul van die Yoko Nono (wel haar niveau)..... . Dit is geen punk, maar teveel onzin/gekrijs.

Von Helsing schreef:

Tja, als hij dat zegt, zegt hij dan dat de Sex Pistols niet punk zijn?

avatar van devel-hunt
Punkers willen zich losmaken van de gevestigde cultuur, hebben een hekel en afkeer van autoriteiten en hebben de sterke behoefte zich te onderscheiden. In dat opzicht is Yoko Ono meer Punk dan The Sex pistols . Dat was meer een concept van een hele slimme manager, terwijl de muziek feitelijk niet nieuw was, meer rock and roll in een rauwe jas.

Dames en Heren criticasters, er komt binnenkort een nieuw album van PlasticOno Band uit!!! Ja splinternieuw, geproduceerd door Sean Lennon!!! Ik ben toch een beetje benieuwd. Waarnaar? Naar het album en de reaties, want Yoko doet weer flink mee. Die is niet kapot te krijgen.

Ik ben ook wel benieuwd, maar dan eerder hoe slecht het zal zijn.

Ik denk dat het meer een publiciteitsstunt is.

avatar van devel-hunt
De titel is 'between the sky & my head.
In de nieuwe bezetting van de plastic Ono band, de eerste in 30 jaar zitten o.a sean Lennon en Antony (the Johnsons).

avatar van Ducoz
Zo, ff uit kijken in de winkel als deze er tussen staat, precies de zelfde cover als John's versie! Deze wil je toch niet hebben..

avatar van Ducoz
Kaaasgaaf schreef:
Is dit precies dezelfde hoes als John Lennon / Plastic Ono Band?

Nee, dat is hij niet.
Bij John's versie ligt John in het gras tegen Ono aan, hier is dat andersom, kijk maar