Papoose - The Nacirema Dream (2013)

Label: Fontana

5. Cure [Skit] (3:06)
  6. Cure (5:37)

met Erykah Badu

7. Nacirema Dream (4:06)
  8. Pimpin' Won't Die (4:33)
  9. 6am (4:00)

met Jim Jones en Jadakiss

10. Law Library [Skit] (1:13)
  11. Law Library, Part 8 (2:46)
  12. What's My Name (3:04)

met Remy Ma

13. On Top of My Game (4:09)

met Mavado

14. Faith (2:32)
  15. Turn It Up (4:09)

met DJ Premier

16. Die Like a G (4:15)
  17. Get at Me (2:56)

met Ron Browz

18. Where I Come From (4:10)

met Dada Stone, ODog, Manson, Kino en C-Brown

19. R.I.P. (5:12)
  20. Alphabetical Slaughter, Part II / Z to A (6:14)
avatar van Delars
De eerste single klinkt niet ze goed..

avatar van DarkoMarco
On Top of My Game klinkt als eerste single toch matig, wat ik niet had verwacht. Papoose brengt hier een niet kwa lyrics maar kwa flow het idee van een beginnende rapper, wat ik totaal niet van hem gewend ben. Had meer vuur in moeten zitten, hoeveel Mavado ik wel aardig leuk op vind
Maar goed nog 19 te gaan!

Ik dacht dat Bang it out met snoop dogg hierop zou komen trouwens? :O

Ben benieuwd naar Alphabetical Slaughter Part II

avatar van Harderwiek
Deze man kan zo ontzettend hard komen, maar heb zo'n voorgevoel dat die dat niet helemaal gaat laten zien op dit album. Ben benieuwd, eerste single is inderdaad niet erg goed.

avatar van Delars
What's My Name is ook echt niet best..

avatar van DarkoMarco
What's my name is ook zeer matig. De reacties op YouTube zijn ook niet echt positief hierover. Ik ben erg bang voor wat hierna komt. Het klinkt allemaal wat commercieel. Ik mis juist de snelheid, kracht, en lyrics wat ik juist van Papoose wat ik van hem gewend ben. Benieuwd naar de overige 18

avatar van Delars
Er staan sowieso al twee nummers op die ik ga verwijderen.
Weet zeker dat hij wel met een paar harde tracks komt.

avatar van Holla
Vind On Top Of My Game wel lekker klinken, maar dat is niet omdat Papoose het nou zo geweldig doet... What's My Name is gewoon trash....

Hoop dat het toch wordt wat ik ervan hoop, want ik kijk er zeker naar uit

avatar van MAS
MAS
Wow Alphabetical Slaughter, Part II daar heb ik lang op gewacht!

avatar van DarkoMarco
Ik keek heel erg naar dat nummer uit,
maar als dit juist is. en het is dit nummer:

YouTube - Papoose - Alphabetical Slaughter Part 2 (Z to A)

ben ik teleurgesteld.

Rene1979
Papoose gold toch ooit als een groot talent die de toekomst van Hip Hop zou veilig stellen die belofte heeft hij nooit in kunnen lossen.

avatar van thgryda
Yep ik herinner me nog dat hij die track New York van Hi Tek helemaal ripte. Ik was altijd benieuwd wat een full album van hem zou geven. Hij heeft er lang genoeg aan gewerkt maar aan de reacties te horen, gaat het niet veel worden. Erg jammer, tijd genoeg gehad om goeie beats bij elkaar te zoeken, al kan het ook zijn zoals bij J Cole: dat het commerciëler moet voor het label. Alleen is het bij Cole nog steeds wel vet. Tegen beter weten in, ga ik deze toch checken.

avatar van Delars
Cure is echt een goed nummer..

Slowchat verwijderd.

avatar van Harderwiek
Ik vind hem toch wel aardig op gang hiero... Soms komt die echt bizar hard, zoals we van hem gewend zijn. Is hier overigens al een productielijst van bekend?

Edit: al gevonden.

avatar van Holla
Klinkt boven de verwachtingen die de singles gesteld hebben

Edit: Uiteindelijk als geheel toch niet erg sterk. Het klinkt niet als een echt geheel op sommige momenten naar mijn mening. Heb het natuurlijk maar 1x geluisterd, maar normaal ben ik dan erg enthousiast waar ik hier niet echt de zin heb om hem nog een keer te beluisteren in zijn volledigheid.

avatar van Silky & Smooth
Zet 'em dan even hier op, Stefan!

1. Intro
2. Motion Picture (prod.Dame Grease)
3. Mother Ghetto (prod. Ron Browz)
4. Aim, Shoot (prod. Tie Sticks)
5. Cure Skit
6. Cure (prod. Buckwild)
7. Nacirema Dream (prod. Heatmakerz)
8. Pimpin' Won't Die (prod. C4)
9. 6am (prod. StreetRunner)
10. Law Library Skit
11. Law Library Part 8 (prod. Jay & Certifyd)
12. What’s My Name (Dan Dilemma)
13. On Top Of My Game (prod. Tie Sticks)
14. Faith (prod. Chemist)
15. Turn It Up (prod. DJ Premier)
16. Die Like A G (prod. Antwan 'Amadeus' Thompson)
17. Get At Me (prod. Ron Browz)
18. Where I Come From (prod. DJNu)
19. R.I.P. (prod.Skitzo)
20. Alphabetical Slaughter Part II / Z to A (prod. StreetRunner)

Zoals jullie zien zijn de geruchten dat er producties van Kanye en Pharell zouden zijn niet waar.

die premier track is wel lekker hoor

damn damn damn wat een heerlijk album, na die singles had ik dit toch echt niet verwacht.

On Top of My Game, Where I Come From en What's my name ga ik de prullenbak in gooien, de rest is geweldig.

avatar van Harderwiek
Top of my game vind ik opzich nog een prima nummer, misschien doordat het niet de stijl van Papoose valt het misschien wat tegen. Pimpin' Won't Die is de grootste draak op het album, maar het overgrote deel is gewoon keihard!

avatar van Holla
Faith vind ik best wel nice eigenlijk

avatar van Silky & Smooth
Het gevaar van een album langdurig uitstellen is dat het materiaal tussentijds gaat opstapelen. Dan is het uiteindelijk lastig om een tracklist samen te stellen. Papoose zou meer ballen hebben als hij gewoon met een album kwam van minder dan een uur. Dan had hij alle hooggespannen verwachtingen kunnen overtreffen.

De eerste 7 tracks zijn echt geweldig! Motion Picture en Mother Ghetto zijn tracks die ik van Papoose verwachtte; rauw en keihard! Cure (incl. de intro) is simpelweg een prachtig kippenvelmoment! Nummers als Pimpin' Won't Die en Faith zijn lekker, maar rustige tracks doen afbreuk aan Papoose stijl. Ik zou alleen Law Library er op hebben laten staan. Remy Ma, Mavado en Ron Browz vocale bijdrages zijn echt om te huilen. De track met Premier is weer sterk, net als Die Like A G.

Al laatst had ik gewoon het album laten afsluiten met R.I.P. Van sommige tracks moet je gewoon geen Part 2 maken, dat kan alleen maar minder worden. Alphabetical Slaugther was gewoon sterk en origineel, maar het tweede deel is een jammerlijke poging om haar voorganger te evenaren.

Al met al valt dit album mij reuze met en vooral het eerste deel is ijzersterk! Misschien worden de fillers na een tijdje ook wel leuker!

Silky & Smooth schreef:
De eerste 7 tracks zijn echt geweldig!
Niet normaal Zakt daarna helaas wel in...

avatar van Silky & Smooth
Jezus, elke luisterbeurt staan het kippenvel weer op mijn armen bij The Cure [Skit]. Naast dat ze origineel zijn, vind ik de raps vanuit het perspectief van ziektes ook nog eens ongelooflijk sterk uitgevoerd!

avatar van Holla
Hmm ik vind het begin sterk, maar het zakt flink in naar mate dat het voortduurt.

avatar van DarkoMarco
Damn waar kan ik de CD kopen? Ik kan het alleen op amazon vinden, maar hier kan ik geen gebruik van maken.

avatar van Dirruk
Leuk om weer een track van Premier te horen!

avatar van MJ_DA_MAN
Want de afgelopen tijd zijn er geen Primo-beats verschenen wil je zeggen?

avatar van Dirruk
Dat vast wel. Maar ik spreek meer voor mezelf...