KISS - Love Gun (1977)

Label: Casablanca

1. I Stole Your Love (3:05)
  2. Christine Sixteen (3:14)
  3. Got Love for Sale (3:28)
  4. Shock Me (3:49)
  5. Tomorrow and Tonight (3:40)
  6. Love Gun (3:19)
  7. Hooligan (3:01)
  8. Almost Human (2:49)
  9. Plaster Caster (3:28)
  10. Then She Kissed Me (3:02)
  11. Much Too Soon [Demo] *
  19. Love Gun [Live in Largo, MD 1977] *
  20. Christine Sixteen [Live in Largo, MD 1977] *
  21. Shock Me [Live in Largo, MD 1977] *
avatar van loneranger
Je zou 'Love Gun' een broertje van 'Rock and roll over' kunnen noemen omdat ze ongeveer hetzelfde klinken, toch vind ik de songs op de voorganger beter met uitzondering van de geweldige titeltrack.

avatar van namsaap
Bij Kiss ben ik nooit veel verder gekomen dan de Alive platen (t/m III) en het prima 'Revenge'. Op studioalbums vind ik de band vaak te vlak en braaf overkomen. Zo ook op deze LP.

Er staan een aantal uitstekende nummers op de plaat zoals I Stole Your Love, Shock Me, Got Love For Sale en het titelnummer. Na het eerste nummer op kant B is de koek ook een beetje op. Dit word nog eens bevestigd met de dramatische cover 'Then She Kissed Me'.

avatar van RuudC
Een logischer vervolg van Destroyer, maar Kiss maakt nauwelijks progressie. De band is meer als band gaan spelen maar daar blijft het ook wel bij. Steeds weer diezelfde formule van simpele rockliedjes met wanstaltige teksten. Hoewel de titeltrack het beste is wat de band geschreven heeft, scoort het gemiddeld niet beter dan het debuut of Destroyer. Opvallend is ook het dunne geluid. Ik had wel verwacht dat Kiss daar inmiddels wel budget voor zou hebben. Door die productie krijgt het materiaal ook geen kans om te spetteren. Eerdere kritiek blijft ook hier gewoon staan. Ik voel er weinig voor om dat steeds te herhalen.

Tussenstand:
1. Kiss
2. Love Gun
3. Destroyer
4. Hotter Than Hell
5. Dressed To Kill
6. Rock And Roll Over

avatar van lennert
Een voldoende, want de band heeft hier bij vlagen een aantal songs die me bevallen. Opener I Stole Your Love is lekker, Shock Me heeft ondanks de matige zang/teksten een weergaloze gitaarsolo en Love Gun is een lied waarvan ik de populariteit echt compleet begrijp. Almost Human rockt

Niet te vroeg juichen, want er is nog steeds een fikse hoeveelheid cringe. Christine Sixteen? Ga weg Simmons en kom nooit meer terug. Love Gun opvolgen met het enorm zwakke Hooligan is ook een flinke zonde. Tomorrow And Tonight is een standaard saai Kiss-lied, Plaster Caster idem. Heeft toch genoeg pluspunten dat ik er een kleine voldoende aan kan geven. Goed vind ik het nog steeds niet.

Tussenstand:
1. Kiss
2. Love Gun
3. Hotter Than Hell
4. Destroyer
5. Rock And Roll Over
6. Dressed To Kill

avatar van metalfist
In de Humo van deze week staat een special genaamd Humo's Slechte Seks Parade waarin de domste, meest vergezochte of meest surrealistische seksmetaforen uit de moderne popgeschiedenis in een top 25 worden gegoten. Het nummer Love Gun van Kiss werd op een 17e plaats gezet (door onder andere Cédric Maes van The Sore Losers) en het zorgde er meteen voor dat ik wel zin had om deze plaat nog eens op te snorren. Ooit eens gekocht nadat het concert in Graspop in 2008 me zo goed was mee gevallen en wat me opvalt na een luisterbeurt of 6 a 7: er zijn best wel een aantal nummers die nogal expliciet/fout ogen. Van Plaster Caster (over een groupie genaamd Cynthia Plaster Caster die onder andere een gipsafdruk van de penis van Jimi Hendrix maakte) tot Christine Sixteen (waarin oudere mannen op wel erg jonge vrouwen vallen). Verder wel een aanstekelijk album trouwens dat met onder andere titeltrack Love Gun (zelfs wetende dat het over Paul Stanley zijn lul gaat belet me niet om vrolijk mee te zingen) en I Stole Your Love. Dat is gewoon een fijne opener die bovendien misschien wel één van mijn favoriete Kiss-momentjes bevat: er wordt gewoon halverwege letterlijk een gitaarsolo aangekondigd! Ik kan altijd wel lachen om zo'n droge humor. Toch is er ook veel inwisselbare meuk te vinden met onder andere het belachelijke Hooligan en Almost Human klinkt toch ook niet al te goed. Wel mooi artwork trouwens, dat moet je die mannen van Kiss ook wel aangeven: hun imago en alles errond is altijd wel goed verzorgd geweest.