ABBA - Arrival (1976)

Zweden
Label: Polar

1. When I Kissed the Teacher (3:01)
  2. Dancing Queen (3:50)
  3. My Love, My Life (3:51)
  4. Dum Dum Diddle (2:53)
  5. Knowing Me, Knowing You (4:01)
  6. Money, Money, Money (3:06)
  7. That's Me (3:15)
  8. Why Did It Have to Be Me (3:20)
  9. Tiger (2:55)
  10. Arrival (3:00)
  11. Fernando * (4:12)
  12. Happy Hawaii * (4:25)
  13. Fernando [Spanish Version] * (4:14)
  14. La Reina del Baile [Spanish Version] * (4:03)
  15. Conociéndome, Conociéndote [Spanish Version] * (4:04)
  16. Fernando [Frida's Swedish Solo Version] * (4:16)
Voor mij de allerbeste ABBA LP, ik vond het alleen jammer toendertijd dat Fernando er niet op stond, dat was het eerste liedje dat ik van ABBA hoorde en was meteen fan en ben dat sindsdien altijd gebleven. Het is denk ik ook de LP met de meest bekende en typische ABBA nummers, "Dancing Queen", "Money Money Money" en "Knowing Me Knowing You".
Mijn all time favourite op deze plaat is "That's Me".
"My Love My Life" een prachtig romantisch Agnetha song met een dromerige sfeer waar je kippevel van krijgt!
De LP is echter zoals aangegeven niet uit 1977 maar uit 1976.
ABBA - Arrival krijgt van mij 5 sterren!!!

nickynick1970 schreef:
Mijn all time favourite op deze plaat is "That's Me".
De LP is echter zoals aangegeven niet uit 1977 maar uit 1976.
ABBA - Arrival krijgt van mij 5 sterren!!!

Tegenwoordig staat op de geremasterde versie ook bonustracks, waaronder Fernando.

Abba is zowieso al een goede band, naar mijn mening.
Als ik een liedje hoor van Abba, begin ik altijd keihard mee te zingen.

van mij krijgt Abba 4.5 sterren!!

Kon me weeral niet boeien, lijkt echt wel oude-wijven muziek. (Sorry voor de fans!)

shappy1010
Jawel ook in de jaren 70 was er plenty crap!

shappy1010 schreef:
Jawel ook in de jaren 70 was er plenty crap!

Alleen is Abba geen crap. Abba is kwaliteit. Abba staat bijna, ik zeg nogmaals bijna, op een zelfde niveau als die vier heren uit Liverpool.

Hans Brouwer schreef:

Alleen is Abba geen crap. Abba is kwaliteit. Abba staat bijna, ik zeg nogmaals bijna, op een zelfde niveau als die vier heren uit het Engelse Liverpool.

shappy1010
Meen je dat nou echt Hans? Het enige wat wel knap was is dat ze zowel jong als oud en mensen uit allerlei genres konden aantrekken (de enige overeenkomst met de beatles). Maar ik heb het altijd europoppy songfestival zooi gevonden, die "kitcherige" sound met al die harpchords, belletjes, die gekke modulatie in de stemmen, slecht engels, mmnee sorry kwaliteit deel ik toch niet met je. - Bono van U2 schijnt er trouwens ook gek van te zijn.

shappy1010 schreef:
Bono van U2 schijnt er trouwens ook gek van te zijn.

Dat hebben Bono en ik dan ook gemeen......wij beiden houden van muziek met een hoofdletter K (van Kwaliteit, Kwaliteit van HOOG niveau wel te verstaan! ).

avatar van sq
sq
Echt een album en een discussie om het 'rijtje van sq' eens tussen te plempen

50 Elvis
60 Beatles
70 ABBA
80 Madonna
90 Nirvana

avatar van monique
that's me vind ik een lekker nummertje,maar de andere nummers op dit album zijn net zo goed

avatar van the viking
Knowing Me, Knowing You is het hoogtepunt van dit album !

The Viking, vergeet Dancing Queen niet

avatar van the viking
Inderdaad vanzelfsprekend een klassieker !

avatar van Saldek
Er is wel iets wat ik kan vinden in de mening van shappy 1010. Ik heb altijd graag Abba mogen luisteren, maar in de singeltjes heb ik nooit echt wat kunnen zien. Op enkele na uiteraard. Nummers als 'Voulez vous' en 'Money money money' bijv. vond ik echt driedubbel niets. Maar bij mij thuis was confrontatie onvermijdelijk. Ma hield van Abba waardoor ik dagelijks die ellende om m'n oren kreeg gesmeten. Maar zo ook leerde ik ander stukken van ze te horen, stukken die me deden vebazen, waarbij ik me niet kon voorstellen dat Abba in staat zou zijn zulk intense muziek te maken. Dit album 'Arrival' kent bijv. 'Arrival' (later door Mike Oldfield gecovered), 'My love my life' en 'Knowing me knowing you', om wat voorbeelden te noemen.
Ik heb wellicht een zwak voor Abba, maar het is onterecht te denken dat ze alleen jolige fluffy-puppysongs kunnen.
Note : Abba is volgens mij de enige band ter wereld die met zo'n gigasucces 100% zichzelf zijn gebleven zoals ze waren voor hun roem: sober, eenvoudig en vriendelijke mensen. 4,5

avatar van FunkStar
Arrival was het album waarmee ABBA definitief ook op de album markt doorbrak. Het album opent met het prachtige When I Kissed The Teacher. Dancing Queen is misschien wel het bekendste ABBA nummer allertijden en onlangs nog uitgroepen tot allerbeste dance song. Frida zingt Knowing Me, Knowing You prachtig en dat doet ze ook op Money, Money, Money. That's Me en Tiger zijn de beste nummers op het album.

EVANSHEWSON
5-sterrenplaat van de Zweden ! Echt wel hun beste, al staat een grote favoriet van mij op Voulez-Vous (As Good as New, daar smelt ik bij !).
Maar deze plaat is nagenoeg perfect.
Geen halve zwakke song, je moet het maar doen !
Jammer dat ze er al in 1982 mee ophielden, van mij mochten ze nog wat langer hebben doorgegaan !

avatar van Tribal Gathering
Eigenlijk is deze plaat voor de helft te lullig voor woorden, maar toch draai ik deze best graag. Een nummer als Dum Dum Diddle (your darlin' fiddle) waarin een vrouw in een stagnerende relatie zou willen dat zij de viool was die hij zo graag bespeelt, sorry hoor maar ......... En wanneer Van Halen een nummer als Hot for Teacher opneemt klinkt het toch een stuk "cooler" als ABBA met When I kissed the teacher. Toch moet je wel een erge zuurpruim zijn als je niet een glimlach op je gezicht kan toveren als je beide nummers hoort.

Eigenlijk zijn alle nummers op dit album prima composities (en dan met name muzikaal) en dat was voor het eerst. De drie onbekendere nummers op kant B That's me, Why did it have to be me en Tiger zijn erg leuke nummers en de afsluiter is een mooi (semi)instrumentaaltje.

Het topnummer blijft echter Dancing Queen dat zich wat mij betreft kan meten met de beste popcomposities aller tijden.

avatar van Rinus
"Classic" album van ABBA, met een paar grote hits erop. De latere re-issue heeft een paar bonus tracks erbij. ABBA klinkt op dit album veel poppier dan op de latere albums, waar de nummers steeds volwassener worden. Mijn favorieten zijn "My love, my life" en "Knowing me, knowing you".

Geweldig Album

Alle nummers zijn van een hoog niveau en ik kan eigenlijk niet de beste nummers aanwijzen. Alleen het instrumentale ' Arrival' heb ik nooit leuk gevonden.

Op ' The Complete Studio Recordings'-versie staan nog 5 extra tracks, namelijk ' Fernando' (jammer dat die niet op het 'echte' album staat), ' Happy Hawaii' (andere tekst op ongeveer deuntje als ' Why Did It Have to Be Me?' Ik vind Happy Hawaii beter), en de Spaanse versie van ' Dancing Queen,' 'Knowing Me Knowing You' en ' Fernando' (die er van mij niet op hadden gehoeven).

5 sterren

avatar van beruk
0,5
te getraumatiseerd om te beoordelen.... Wat een bagger!

Of je het nu kunt waarderen of niet, feit is dat de muziek van ABBA van uitzonderlijke klasse is. De composities lijken vaak zo simpel, maar zijn meestal geniaal in hun eenvoud. Alles klopt, iedere noot valt op zijn plaats, de melodieën blijven hardnekkiger in je hoofd plakken dan kauwgom onder een schoenzool.

Voor mij was ABBA in eerste instantie vooral jeugdsentiment en alleen daarom al voldoende reden om de grijsgedraaide LP's te vervangen door de CD-versies. Maar toen ik die - inmiddels 30 jaar older, sadder and wiser - beter beluisterde, was ik verrast en getroffen door de diepgang van sommige songteksten en door hoeveel van mijn eigen leven ik daarin terug vond.

Arrival was mijn eerste kennismaking met ABBA en klinkt na zoveel jaar nog altijd fris en jeugdig. Persoonlijke favorieten zijn My Love, My Life en Knowing Me, Knowing You.

4 sterren

Zigstar
JJ_D schreef:

Een beetje gelijk coldplay feitelijk?

EVANSHEWSON
JJ_D schreef:

Dat je niet van Abba houdt is je volste recht. Maar heb dan ook het fatsoen om er geen quotering bij te zetten. Ik hou niet van Rap en ga niet om de boel te verzieken wat rap-platen, die in hun genre misschien ook toppers zijn, zomaar 2 sterren gaan geven of zo.
Gewoon belachelijk!

Want deze Abba plaat is één van hun sterkste klassiekers en staat boordevol kwaliteitspop, tot spijt van wie hen dit benijdt, zo blijkt!

avatar van monique
voor mij is ie in iedergeval 5 sterren waard

avatar van judgepaddy
Net als James Last voor mij niks meer dan grappige kemp, en das een vooruitgang want vroeger had ik hier een bloedhekel aan.
Zeg ik wel gelijk bij dat de ambacht van het schrijven van pop liedjes hier wel en zeker degelijk aanwezig is.
Staan niet voor niks steevast boven in elke Homo top 100, lol

avatar van LucM
Prachtig tijdloos album van Abba, met allemaal pakkende popsongs waar ze absoluut meester in waren. Met veel passie ingezongen door Agnetha & Frida en vlekkeloos geproduced door Bjorn & Benny, met even gewaagde als harmonieuze en luchtige arrangementen.
Het album leverde ook 3 grote hits en popklassiekers op nl. "Dancing Queen", "Money, Money, Money" en "Knowing Me, Knowing You", de eerste 2 bereiken de nr.1-positie in België en Nederland.
De overige nummers zijn eveneens klasse zoals "That's me", het erg fris klinkende "When I Kissed the Teacher" en het grappige "Dum Dum Diddle".
Gelaagde popmuziek van de bovenste plank!

avatar van Peter88
Vanaf dit album zijn de nummers van Abba steeds beter geworden.

Ik vind albums hiervoor ook zo beroerd niet. Hoe dan ook blijf ik het knap vinden dat er op elk album enorme hits staan die nog steeds door menigeen meegezongen kan worden en dat is toch zeker knap te noemen!

stuart
Een Abba plaat die ik vanwege de herinneringen het liefste hoor(ik draaide bij mijn oudere zus als jochie regelmatig een aantal nummers hiervan af, m.n. Dancing Queen, Knowing me....Why did it...en vooral de laatste (Arrival).