Cypress Hill - Black Sunday (1993)

Label: Ruffhouse

1. I Wanna Get High (2:54)
  2. I Ain't Goin' Out Like That (4:27)
  3. Insane in the Brain (3:29)
  4. When the Shit Goes Down (3:08)
  5. Lick a Shot (3:23)
  6. Cock the Hammer (4:25)
  7. Interlude (1:17)
  8. 3 Lil' Putos (3:39)
  9. Legalize It (0:46)
  10. Hits from the Bong (2:40)
  11. What Go Around Come Around, Kid (3:42)
  12. A to the K (3:27)
  13. Hand on the Glock (3:32)
  14. Break 'Em Off Some (2:46)
avatar van Eddie
Ik zat gister bij een vriend in de auto, bleek dat hij deze cd erin had liggen, geweldig wat heb ik dat lang niet gehoord zeg, ik weet nog goed dat dit een van de eerste hip hop platen die ook door veel metal liefhebbers gewaardeerd werd. Dat was weer ff een trip down memory lane zeg geweldig. vooral Cock the Hammer, daar kan ik geen genoer van krijgen. 4*

DonDijk
Echt een geweldige chill-cd die je op elk moment van de dag uit kan draaien..echter Temples of Boom is net iets relaxter en net iest beter imo..dus deze een 3.5 en temples een 4.0
uitstervende pioniers

DonDijk
uitstervende pioniers

miloz
Zeker een relaxte ccd. Ik ben zeker geen hiphop fan. Rock en metal is meer mijn ding. Maar hier kan ik altijd wel van genieten. Net nog in de trein geluisterd. allemaal chagarijnige mensen om je heen en dan denk ik echt van: wat ben ik op dit moment relaxt!

3,5 ster!

Relax
Prachtige flow en zeer apparte beats
4.5

avatar van sinterklaas
Voor de eerste keer best wel leuk maar later begind het wat minder te worden

avatar van MJ_DA_MAN
Mijn eerste indruk van dit album: verschrikkelijk irritant op veel momenten .

avatar van MJ_DA_MAN
En die indruk heb ik nog steeds. Hij krijgt nog 2,5* voor een paar aardige nummertjes maar de MC's van Cypress Hill zijn echt verschrikkelijk irritant , vooral B-Real. Een van de grootste teleurstellingen die ik heb moeten ondergaan in de hiphop, ik verwachte namelijk een klassieker .

avatar van sinterklaas
Probeer Wu Tang of House of Pain maar es

avatar van MJ_DA_MAN
Wil je zeggen dat Wu-Tang op Cypress Hill lijkt?

fredpit
Dit is alleen leuk als je stoned bent.........maar dan is het ook wel heeeeeeel leuk...........dus

Zware classic...samen met de andere soul assassin platen

fredpit
Doobie schreef:
Zware classic...samen met de andere soul assassin platen

u bedoelt zwarte classic..

avatar van FunkyMonk
When the shit goes down, you better be ready

MJ_DA_MAN schreef:

Snapje enigszins wel datje niet gek bent van zn stem, maar zo'n grote teleurstelling isdit toch niet? De productie van Muggs is prachtig hier. Volgens mij tochwel hun vetste album,deze.

FunkyMonk schreef:

Nee hoor, ook de productie vind ik niet veel. Opzich best een verschrikkelijk album dit.

avatar van ewalk
Goed vervolg op hun debuutplaat die op zich meer O.G. achtig was. Deze plaat richt zich voornamelijk op de chronic en bong maar mag niet ontbreken in de collectie van de ware hiphop kenner. C.H. staat voor een tijdperk van DJ Muggs welke in die periode een aantal goede producties heeft neergezet. (House of Pain, Funkdoobiest)

avatar van MJ_DA_MAN
Wat -> ? Is deze plaat heilig ofzo?

avatar van FunkyMonk
JIJ vind het een verschrikkelijk album, ik niet...
MJ_DA_MAN schreef:

Vind ik hadje er gwn bij mogen zetten. Dit album is nooit erkend geweest zijnde een mega-teleurstelling zoals jij hier aankondigt, dus wil de mensen geen verkeerd beeld laten schetsen door jou. Noem me nu maar een mierenneuker

FunkyMonk schreef:

De productie van Muggs is prachtig hier.

Zou je er aub ik vind er bij kunnen vermelden de volgende keer?

avatar van FunkyMonk
Dat diende enkel maar om jou negatieve commentaar wat te compenseren hoor.

avatar van MJ_DA_MAN
dus wil de mensen geen verkeerd beeld laten schetsen door jou.

Dus jouw mening staat hier boven die van mij? Of wat wil je daarmee zeggen? En een 3,5 gemiddeld vind ik anders toch niet zo hoog voor een zogenaamde classic.

MJ_DA_MAN schreef:

Dus jouw mening staat hier boven die van mij?

Precies díe vraag kwam in mij op toen ik jou commentaar aan het lezen was. Vandaar mijn reactie: Muggs zn productie is prachtig. Sorry alsdat iets te subtiel was...
MJ_DA_MAN schreef:

hola, zeg ik ergens dat ik dit een classic vind mss?

Vreemd, maargoed...

hola, zeg ik ergens dat ik dit een classic vind mss

Ik praat in het algemeen, omdat dit voor velen een klassieker is en CH's beste plaat.
Maar ik vind dit wel een erg zinvolle discussie.

Social_Mask
Ik ben niet echt overtuigd van hun kunnen. Vind de rapper soms tamelijk irritant. Matig tot redelijk. When The Shit Goes Down nog wel leuk.

Voor mij in iedergeval géén klassiker.

avatar van GraveyardJunkie
dit is dus één van de betere Cypress albums... met de hit Insane In The Brain en andere goede Cypress nummers, zoals I Ain't Goin' Out Like That en Break 'Em Off Some'
deze is 5 sterren duidelijk waard

Joy
gisteren nog in de prullenbak gemieterd bij voorjaarsopruiming

Dr.Greenthump
Ach ik zou precies hetzelfde doen bij een Tool of een Slayer

avatar van Conway Twitty
Dr.Greenthump schreef:
Ach ik zou precies hetzelfde doen bij een Tool of een Slayer

Ik zou me dan eerst goed af gaan vragen hoe zoiets in mijn bezit gekomen is.