Adrian Younge & Ghostface Killah - Twelve Reasons to Die (2013)

Alternatieve titel: Adrian Younge Presents Twelve Reasons to Die Starring Ghostface Killah

Hip-Hop / Soul
Label: Soul Temple

1. Beware of the Stare (3:18)
  2. Rise of the Black Suits (2:57)
  3. I Declare War (2:54)

met Masta Killa

4. Blood on the Cobblestones (2:41)

met U-God en Inspectah Deck

5. The Center of Attraction (4:05)

met Cappadonna

6. Enemies All Around Me (2:15)

met William Hart

7. An Unexpected Call (The Set Up) (2:34)

met Inspectah Deck

8. The Rise of the Ghostface Killah (3:29)
  9. Revenge Is Sweet (5:06)

met Masta Killa en Killa Sin

10. Murder Spree (2:50)

met U-God, Masta Killa, Inspectah Deck en Killa Sin

11. The Sure Shot (Parts One & Two) (3:44)
  12. 12 Reasons to Die (3:14)
Geen gastartiesten, nice!
The Rise of the Ghostface killah is een vet nummer.

avatar van Harderwiek
Ook nog korte tracklist Ben erg benieuwd wat dit gaat worden.

Rene1979
Hier heb ik echt zin in.. Er is ook een remixalbum van Apollo Brown.

avatar van MAS
MAS
Ziet er tof uit. Ben ook erg benieuwd.

avatar van Glaciers of Ice
Ik verwacht veel van Twelve Reasons To Die. Er zijn al 3 nummers gelekt waarvan ik de eerste 2 echt geweldig vind.

Jammer dat Apollo Brown een alternatieve versie gaat maken. Weer dezelfde repetitieve producties van hem, maar zolang het boombap betreft zullen de meesten het wel weer te gek vinden. Ik verwacht dan ook weer dezelfde drumbreaks en waarschijnlijk gooit hij hier en daar wat Wu-Tang achtige kungfu samples ofzo erdoorheen. Ik hoop wel dat hij me dit keer gaat verrassen, want ik vond Gas Mask destijds wel tof.

avatar van discipline
Paar nummers gehoord, en wat klinken die vet zeg!

avatar van MJ_DA_MAN
Delars schreef:
Geen gastartiesten, nice!
Wel gastartiesten.

Damn

avatar van No Surrender
Inspectah Deck

Jammer dat er geen Raekwon, Method of GZA aanwezig is op het album.

avatar van Delars
Murder spree is ook een tof nummer.

avatar van He$$el_01
Heeft een hele vette dreigende sfeer inderdaad.

AL die verschillende covers zijn erg dope. En die Apollo Brown versie snippets zijn ook redelijk hard. Ik kijk hier erg naar uit. De featurings konden wel beter.

avatar van Delars
Die Apollo Brown versie klinkt niet zo vind ik.
Heb veel meer zin in de reguliere versie.

De Jug
Reguliere versie is te streamen.

Rene1979
Waar kunnen we dit alles aanschouwen heren?

nedbed
Damn, zeer fijn albumpje dit! Te streamen op Hypetrak.com trouwens.

avatar van Harderwiek
Rene1979 schreef:
Waar kunnen we dit alles aanschouwen heren?
Check onze mooi site, Rene.

avatar van Rhythm & Poetry
Deze plaat. Jemig. Wat een heerlijke sfeer zeg. Ontzettende bazenplaat. Beetje maffioos. Schitterende organische producties en de prachtige vocalen van Ghostface Killah, soms vermengd met die van gastartiesten of (ik meen) William Hart van Delfonics. Prachtig.

avatar van thgryda
Ik heb het altijd wat moeilijk met het stemgeluid van Ghostface. Toch ben ik erg benieuwd naar deze plaat, ik hoop na het teleurstellende Czarface op nog eens een topplaat van een Wu-affiliated artiest. En als ik termen als bazenplaat lees, dan ben ik erg benieuwd!

edit: het concept om dit te laten klinken als een film is echt heel geslaagd

avatar van Holla
Voorlopig 3,5, sterk album van Ghostface! Producties vind ik overal erg goed, gastartiesten zijn allemaal wel op niveau. Tracks 1, 6 en 11 zijn mijn favorieten, mooi verspreid dus

Rhythm & Poetry schreef:

Volledig met R&P eens. Wat is Adrian Younge een genie. Dit gaat een hoge cijfer worden, daarvan ben ik zeker. Zeker weten Ghostface zijn beste album sinds Supreme Clientele. De combinatie Ghost en Younge bevalt me erg goed. Nog even wat vaker luisteren voordat ik een cijfer geef.

2013 is voor mij nu al een stuk beter dan 2012

avatar van He$$el_01
De ideale combinatie: ghost en ghost.

He$$el_01 schreef:
De ideale combinatie: ghost en ghost.

Hahaha zal het even aanpassen

avatar van thgryda
revenge is sweet

lekker album man

avatar van klaezman
Djéézz, wat een combo! Herkende de naam Adrian Younge niet in eerste instantie, maar wat heb ik godnondejuus genoten van de soundtrack bij Black Dynamite. Dacht dat het ouwe opgepoetste meuk was, maar nee dus.

Genieten met de pet op. Snel ook die andere shit van Younge checken.

avatar van Dociz
Hier een goed interview met Adrian Younge over zijn werkwijze en dit album

nedbed
Geweldig album. Ik had niet verwacht dat dit zo vet zou worden! De raps van Ghostface Killah passen perfect op de dreigende en soms rustige beats van Younge. Een dikke 4,5 voor dit pareltje.