Michael Jackson - Thriller (1982)

Pop / R&B
Label: Epic

1. Wanna Be Startin' Somethin' (6:03)
  2. Baby Be Mine (4:20)
  3. The Girl Is Mine (3:41)

met Paul McCartney

4. Thriller (5:57)

met Vincent Price

5. Beat It (4:15)

met Eddie Van Halen

6. Billie Jean (4:56)
  7. Human Nature (4:06)
  8. P.Y.T. (Pretty Young Thing) (3:57)
  9. The Lady in My Life (4:53)
  10. Someone in the Dark * (4:49)
  11. Billie Jean [Home Demo from 1981] * (2:20)
  12. Carousel * (1:49)
  13. Vincent Price * (2:53)
  14. The Girl Is Mine 2008 * (3:11)

met will.i.am

15. P.Y.T. (Pretty Young Thing) 2008 * (4:17)

met will.i.am

16. Wanna Be Startin' Somethin' 2008 * (4:11)

met Akon

17. Beat It 2008 * (4:10)

met Fergie

18. Billie Jean 2008 [Kanye West Mix] * (4:34)
  19. For All Time * (4:08)
  20. Starlight * (5:04)
  21. Got the Hots [Demo] * (4:25)
  22. Who Do You Know [Demo] * (5:23)
  23. Carousel * (3:39)
  24. Behind the Mask [Mike's Mix] [Demo] * (5:01)
  25. Can't Get Outta the Rain * (4:06)
  26. The Toy [Demo] * (3:04)
  27. Sunset Driver [Demo] * (4:03)
  28. What a Lovely Way to Go [Demo] * (3:55)
  29. She's Trouble [Demo] * (4:13)
Hoewel de man natuurlijk compleet gestoord is, maakt hij wel geniale popmuziek. 4,5 ster

Volgens mij heeft het er altijd al in gezeten:
Baby Be Mine
The Girl Is Mine
Human Nature
P.Y.T. (Pretty Young Thing)

avatar van FisherKing
1,0
Overschat, tenenkrommend en oubollig inmiddels

avatar van BoordAppel
Oubollig? Hoe kom je er bij. Jeugdsentiment voor mij maar het staat nog steeds als een huis dit album.

3 Omdat ik het destijds geweldige nummers vond.
Als ik er nu naar luister vind ik het eigenlijk niet zo veel meer,en valt de kwalitiet ook door de mand.
Het heeft gewoon z'n beste tijd gehad.

avatar van HammerHead
Wie heeft er nu weer verzonnen dat dit R&B is. Ik was door in top 25's per genre aan het kijken en kwam deze ineens bij R&B tegen. Dat zou dan de eerste R&B plaat zijn waarbij ik niet gelijk gillend wegloop.

avatar van BoordAppel
Arrenbie is meer dan de top 40 arrenbie die je op de radio hoort.

"Pretty Young Thing". Benieuwd wat-ie daar destijds mee bedoelde, gezien de recente ontwikkelingen rond zijn persoon.

avatar van T.O.
Ja, echt r&b is het niet, maar het komt dicht in de buurt.

avatar van Chainsaw
Een redelijke cd, afgezien van een paar zeer irritante nummers ...

Vind dit toch wel een erg geniaal album. Snap het lage gemiddelde eigenlijk ook niet, zal wel een generatiekloof zijn. Ondanks zijn twijfelachtige reputatie van dit moment staat zijn muziek van destijds (ook in The Jacksons) als een huis. Mamase Mamasa Mamakusa! Legendarisch!

avatar van esteban
Jackson is een mijlpaal in de muziekgeschiedenis en eveneens dit album. Z'n muziek (en al wat erbij hoorde) heeft evenveel invloed gehad op de pop van vandaag als Elvis Jaaaaaaaaaaren daarvoor op 'n ander gebied.

****,5

Toen ik 12, 13 was vond ik het een erg goed album. Mijn zus had hem, maar ik draaide hem net zo graag. Dat veranderde al snel met de komst van Purple Rain van Prince in 1984. En als Prince-fan was Michael not done. Is altijd wel zo gebleven bij mij, alhoewel ik Bad stiekem ook wel leuk vond .
Nu heb ik de cd pas weer eens gehoord en viel me op dat ik de helft dodelijk vervelend vind en dat veel van de glans verdwenen is.
Neemt niet weg dat het hoe dan ook een belangrijk artiest is met invloed op zeer veel artiesten na hem. Jammer dat het zo bergafwaarts met de man zelf is gegaan.

avatar van Sammy
Ik doe er een halfje bij en maak er 4.5 van: geweldige plaat! Ieder nummer doet het gewoon goed bij mij.

hij stond bij mij op 3.5 en ik doe er ook een halfje bij... hij is goed

avatar van Marki_san
0,5
Lelijk!!!!

avatar van Word_Play
Meesterwerk. Dit album heeft de hele muziekindustrie voor altijd veranderd.

*****

Eergister voor een prikkie (4,99) de special edition gekocht. Leuke extra's, zoals interviews met oa Quincy Jones, maar vooral ook de originele demo van Billie Jean en de monoloog van Vincent Price (met een extra vers).

avatar van Tompie
Mannekes, wat een lap muziekgeschiedenis op één album! Indien dit vandaag zou uitkomen zou het nog steeds scoren denk ik... Daar kunnen de Ushers van deze wereld nog een poepje aan ruiken... al is deze uitdrukking misschien niet zo gepast in een bericht bij een Michael Jackson-album... lol.

avatar van Eddie
Dit is weer zo'n plaat. Ik ben een metal head in hard en nieren maar er zijnplaten die iets in me losmaken, waarom weet ik niet maar op de een of andere manier vind ik dit gewoon een goede plaat, is het 't Bass loopje uit Billy jean, de vibe uit Thriller, ik weet het niet maar de plaat rockt. 3*

Geniaal album gewoon. Billy Jean, Beat it, Thriller, Wanna be Starting Somethin als toppertjes. De rest is ook lekker en het bonusmateriaal van Quincy Jones erg leuk. Leukste extra vond ik die van Vincent Price (de verteller met de horrorstem). Persoonlijk vind ik Off the Wall minstens net zo goed. Thriller is meer geperfectioneerd, je zou kunnen zeggen beter geproduceerd.

Wat is er eigenlijk mis met Marki_Zan? Soms zegt ze over een CD gewoon "lelijk" of "stom" of "Tiesto zuigt". Terwijl ze zelf torenhoge ratings geeft aan brol zoals Hilary Duff.

buffelamigo schreef:

Niets aan de hand. Het is waarschijnlijk gewoon een doorsnee middelbare-tmf (13 in een dozijn nummers liefhebber) leerling.

avatar van Eddie
T.O. schreef:

Ja, echt r&b is het niet, maar het komt dicht in de buurt.

Dit is inderdaad geen R&B maar wat je in de top 40 hoort is eigenlijk ook geen R&B, R&B staat namelijk voor Rythem en Bleus, voor "echte" R&B moeten we zijn bij de Blues Brothers (onder andere) ook de stray Cats en Brian Setzer Orchestra hebben een hoog R&B gehalte(daar ik niet echt thuis ben in het genre weet in ook niet meer namen te noemen) . Dat is echte R&B maar de betekenis van de term is in de loop der jaren veranderd en dekt nu een totaal andere lading, met wat meer Rap en soul invloeden.
Ach dat soort dingen gebeuren nu eenmaal. ik lig er niet wakker van hoor...

Oh ja ik vind dit overigens wel de beste pop-plaat die er ooit gemaakt is.

Dit is natuurlijk gewoon het beste album van MJ! En ook inderdaad de beste plaat ooit gemaakt!! Heerlijke nummers en het is erg jammer dat mj er met z''n pet naar gooit; volgens mij had ie nog zo een geniaal album kunnen maken!
In ieder geval 5 sterren

Als het het beste album ooit gemaakt is, waarom staat ie dan niet in je persoonlijke top 10?

Haha sorry hoor

Michael Jackson blijft voor mij (en mijn generatie?) King of pop. Hij heeft niet eens van die geweldige nummers op zijn conto staan naar mijn mening maar hij was zelf een fenomeen. De combinatie van zijn unieke persoon, zijn manier van bewegen en de manier waarop deze man de muziek beleefde was enorm pakkend. Thriller vond ik van zijn albums de beste (off the wall was niet veel slechter trouwens).

avatar van thyson
vrijgesproken!