Michael Jackson - Thriller (1982)

Pop / R&B
Label: Epic

1. Wanna Be Startin' Somethin' (6:03)
  2. Baby Be Mine (4:20)
  3. The Girl Is Mine (3:41)

met Paul McCartney

4. Thriller (5:57)

met Vincent Price

5. Beat It (4:15)

met Eddie Van Halen

6. Billie Jean (4:56)
  7. Human Nature (4:06)
  8. P.Y.T. (Pretty Young Thing) (3:57)
  9. The Lady in My Life (4:53)
  10. Someone in the Dark * (4:49)
  11. Billie Jean [Home Demo from 1981] * (2:20)
  12. Carousel * (1:49)
  13. Vincent Price * (2:53)
  14. The Girl Is Mine 2008 * (3:11)

met will.i.am

15. P.Y.T. (Pretty Young Thing) 2008 * (4:17)

met will.i.am

16. Wanna Be Startin' Somethin' 2008 * (4:11)

met Akon

17. Beat It 2008 * (4:10)

met Fergie

18. Billie Jean 2008 [Kanye West Mix] * (4:34)
  19. For All Time * (4:08)
  20. Starlight * (5:04)
  21. Got the Hots [Demo] * (4:25)
  22. Who Do You Know [Demo] * (5:23)
  23. Carousel * (3:39)
  24. Behind the Mask [Mike's Mix] [Demo] * (5:01)
  25. Can't Get Outta the Rain * (4:06)
  26. The Toy [Demo] * (3:04)
  27. Sunset Driver [Demo] * (4:03)
  28. What a Lovely Way to Go [Demo] * (3:55)
  29. She's Trouble [Demo] * (4:13)
Geniale CD (of voor de oudere generatie waaronder ikzelf) geniale LP.

Het wordt eens tijd dat M.J. nog eens zo'n meesterwerk afleverd, indien dit nog mogelijk is.

Ik denk niet dat er ooit nog zo'n album zal worden gemaakt (als ik luister naar Akon-Lonely ben ik daar zeker van ). Billie Jean is ongelofelijk! Net als bijna alle nummers op dit album.
Ik hoop dat Michael nog een keertje zijn best doet en een nieuw geweldig album uit de grond stampt.
Voor Thriller in alle geval een 5

Michael Jackson was toch wel mijn eerste idool vrees ik. Mooie muziek, en een clip waarvan ik zeven kleuren scheet (ik was een jaar of vier toen ik voor het eerst "Thriller" zag )
Maar na al die jaren is dit toch een geweldig album gebleven, wat ik niet kan zeggen van BAD en alles wat hiernaa is verschenen..

fie
Geweldige LP, de albums die daarna kwamen waren echter ook meesterwerken.
Voor de 'jongere' generatie is het ook een must (22).
Ben namelijk heel erg blij met de originele thriller van 3 euro, die ik in een tweedehandszaak heb weten te bemachtingen

avatar van Eddie
Met die uitklap hoes, is inderdaad erg mooi.

esteban schreef:
Jackson is een mijlpaal in de muziekgeschiedenis en eveneens dit album. Z'n muziek (en al wat erbij hoorde) heeft evenveel invloed gehad op de pop van vandaag als Elvis Jaaaaaaaaaaren daarvoor op 'n ander gebied.

Michael Jackson met Elvis vergelijken vind ik op zijn minst erg beledigend tegenover Elvis. Het album Thriller is helemaal vastgepint op het eeuwige nummer "Beat It". Opzich wel leuk, maar de lol is er gauw af. Daarbij als je denkt aan de persoon die het album heeft gemaakt zou je hem al helemaal niet moeten kopen.

een 1,5 dankzij Beat It

avatar van george clinton
Elvistheking schreef:
Het album Thriller is helemaal vastgepint op het eeuwige nummer "Beat It".
Onzin. Van Thriller werden ontzettend veel hits getrokken. Het nummer "Thriller" brak alle records (mede dankzij de clip) en "Billie Jean" is gewoon een klassieker, net als "Wanna Be Startin' Somethin'".
Dat is nu net iets wat ik niet wens te doen. Trouwens, Michael Jackson niet eens veroordeeld. Hoe weet jij dan zo zeker dat hij schuldig is?

avatar van Poeha
george clinton schreef:

Inderdaad George Clinton, wat een onzin schrijft die Elvistheking. Niets tegen Elvis (de artiest) zelf, hoor!
Die heeft ons schitterende nummers achtergelaten.

Michael is op alle fronten vrijgesproken!

Billie Jean staat toch wel in mijn top 5 All time classics!

Sterk album!

avatar van Gajarigon
Ik dacht dat dit album het hoogste aantal singles heeft geproduceerd van alle albums (greatest hits niet mee gerekend natuurlijk).

Ik dacht dat dat Bad was.

avatar van musicfriek
Bad had 9 hitsingles en deze volgens mij 7. Baby Be Mine en The Lady In My Life waren dacht ik geen singles.

Marcel²
Bad had de meeste hitsingles klopt en Thriller 7 beide album vind ik zeer goed alleen je draait het niet zo vaak meer. Ik vond Ghost zijn laatste goede single daarna was het op

teutoon
Altijd weer bijzonder om te zien dat mensen hun nickname eer aan doen in negatieve zin.

wavanbuuren
teutoon schreef:

Jij bedoelt dat teutoon nogal vaak aan het teuten is (Vooral als het toto betreft)?

@ wavanbuuren

Lachen gieren brullen HAHA. Nee ik bedoel meneer Elvistheking.

avatar van nuf
nuf
zeker een meesterwerkje

beste van michael, thriller, human nature en the lady in my life zijn meesterwerkjes

avatar van levenvergeten
Beat it, Billie Jean en Thriller zijn fantastische nummers

avatar van avdj
De solo van Eddie van Halen in Beat It is wel goed. Ik vraag me trouwens af hoe je 7 van 9 nummers op single kan zetten.

waar is alle waardering voor Toto op dit album gebleven ? 8 van de 10 nummers ofzo is door Toto gespeeld of mede geschreven, de bass in Beat it is bijvoorbeeld van Steve Lukather.

juist ! verder nog iets toe te voegen ??

avatar van avdj
Beetje onderaan staat een megalijst. Staat Thriller daartussen?

as a matter of fact : ja

Samen met TOTO-muzikanten Lukather, Paich en broertje Steve werkte hij mee aan het hit-album "Thriller" van Michael Jackson. Voor de single "Beat It" ontving hij een grammy-certificaat als support-band voor beste single van het jaar.

Toine Rorije
toto heeft gelijk, klik
Zowat die hele toto-clan

TOTO schreef:
waarom krijgt Toto geen credits voor dit album ?
Steve Lukather, David Paich, Steve Porcaro, Jeff Porcaro, Greg Phillinganes hebben dit album mede mogelijk gemaakt ! en zijn te horen op bijna alle nummers op dit album.

TOTO je had dit dus al eerder gezegd, driekwart jaar geleden. Het is toch vaak zo dat de mensen achter een artiest niet de credits krijgen, zo werkt dat nu eenmaal. Maar daarom kun je als Toto fan er wel van genieten natuurlijk, dat begrijp ik wel.

avatar van george clinton
Toine Rorije schreef:
toto heeft gelijk, klik
Zowat die hele toto-clan

Niet helemaal gelijk. Porcaro schreef idd mee aan Human Nature maar andere nummers hebben de Toto'ers niet meegeschreven, wel gespeeld niet geschreven dus.

Toto heeft misschien net 2% gedaan ja. Nummers als Billie Jean, Wannabe Startin' Something, kortom bijna alle nummers zijn toch door Michael the man himself geschreven.

Binnekort komt hij terug met een nieuw album en dan gaat hij weer veel mondjes dichtsnoeren.

Dit album is toch echt het podukt van Jackson (wie al sinds halverwege jaren 70 tot begin jaren tachtig barstte van energie en genialiteit) en Quincy Jones (wie het allemaal in goede banen leidde).

Natuurlijk waren de muzikanten goed, maar de echte soul en funk komt (hier) toch uit Michael zelf.

Hij had het gewoon toen. Niet voor niets was het een ongekend grote hype toen (de timing van zijn toen spectaculaire clips zo aan de start van het MTV tijdperk, en zijn fantastische performance met moonwalk tijdens Motown 25th anniversary droegen daar ook aan bij).
IEDEREEN had deze plaat. Alle meisjes waren gek op Michael, en alle jongens wilden net zo kunnen dansen.
Niet meer voor te stellen als je 'm nu ziet (zo triest!).

De plaat voelde sfeervol, warm, spannend, energiek en funky.
"P.Y.T" is daarvan wellicht het beste voorbeeld, en blijft mijn favoriet (van a tot z een super nummer, en zo lekker funky ingezongen).
"Billy Jean" is een bijna perfect geschreven popnummer (met die geweldige basloop ook).
"Wanna be starting something" is lekker energiek, en de ballads "human nature" , "baby be mine", en "lady of my life" zijn zwoel en soulful, i.t.t. de tenenkrommende zoetsappige kinderkoor ballads die hij later ging maken.

Nicci
TOTO schreef:

alle waardering voor Toto, maar willekeurig welke sessiemuzikant had kunnen inspelen wat Toto hier kennelijk heeft ingespeeld.
dus ik begrijp je punt niet zo goed.

shappy1010
Nicci schreef:

dus ik begrijp je punt niet zo goed.

Punt is alle Toto fans schermen graag met de gedachte dat deze plaat voor meer dan de helft is gemaakt door Toto, alle Jackson fans schermen graag met de gedachte dat ze hier niks van willen horen. De waarheid zal dus wel ergens in het midden liggen.

Feit is wel dat zonder al die legio lui die hebben meegewerkt aan Thriller het geen "Thriller" zou zijn.