Michael Jackson - Thriller (1982)

Pop / R&B
Label: Epic

1. Wanna Be Startin' Somethin' (6:03)
  2. Baby Be Mine (4:20)
  3. The Girl Is Mine (3:41)

met Paul McCartney

4. Thriller (5:57)

met Vincent Price

5. Beat It (4:15)

met Eddie Van Halen

6. Billie Jean (4:56)
  7. Human Nature (4:06)
  8. P.Y.T. (Pretty Young Thing) (3:57)
  9. The Lady in My Life (4:53)
  10. Someone in the Dark * (4:49)
  11. Billie Jean [Home Demo from 1981] * (2:20)
  12. Carousel * (1:49)
  13. Vincent Price * (2:53)
  14. The Girl Is Mine 2008 * (3:11)

met will.i.am

15. P.Y.T. (Pretty Young Thing) 2008 * (4:17)

met will.i.am

16. Wanna Be Startin' Somethin' 2008 * (4:11)

met Akon

17. Beat It 2008 * (4:10)

met Fergie

18. Billie Jean 2008 [Kanye West Mix] * (4:34)
  19. For All Time * (4:08)
  20. Starlight * (5:04)
  21. Got the Hots [Demo] * (4:25)
  22. Who Do You Know [Demo] * (5:23)
  23. Carousel * (3:39)
  24. Behind the Mask [Mike's Mix] [Demo] * (5:01)
  25. Can't Get Outta the Rain * (4:06)
  26. The Toy [Demo] * (3:04)
  27. Sunset Driver [Demo] * (4:03)
  28. What a Lovely Way to Go [Demo] * (3:55)
  29. She's Trouble [Demo] * (4:13)
avatar van Kill_illuminati
Thoommusic schreef:

Tss.. Het bewijst alleen hoe sterk de orginele versie is. Anno 2008 is nog niemand in staat hem te verbeteren

Je bedoelt Quincy Jones neem ik aan.

Kill_illuminati schreef:

Je bedoelt Quincy Jones neem ik aan.

Nee denk niet dat hij die bedoelt, Michael heeft de tekst geschreven van Billie Jean en het nummer gecomponeerd! Heeft hij in 2002 ook in het Interview met Bashir vertelt hoe hij op Billie Jean kwam, en vervolgens beat boxte hij voor hoe hij het toen bedacht!

Zelfde geldt voor Wanna Be Startin Somethin, The Girl Is mine, Beat It en bij Billie Jean dus. Dus de tekst en de drum en bassline ed komen gewoon allemaal van Michael! Quincy heeft het album geproduced (schrijf je dat zo?) Dus de puntjes op de i gezet, alles in goede banen geleid en het album echt af gemaakt!

Snap niet dat mensen denken dat ALLEEN Quincy het brein was! Quincy is kei van een producer hou me ten goede, maar met de nummers indivueel had hij weinig van doen blijkt uit de feiten!! Dit soort dingen worden trouwens ook vertelt door Quincy Jones zelf op een uitgave van Thriller rond 2001! Daar stonden ook interviews op met Quincy en wat unreleased tracks!

Dus wat Thoommusic zei klopt gewoon!
Ik onderschat de rol Van Quincy Jones overigens niet, want zonder hem was het album Thriller niet hetzelfde geweest als wat het nu is!

Maar het is toch eigenlijk onbegrijpelijk dat een Man als Michael Jackson nog gewoon onderschat wordt, wat moet je nog meer doen om je te bewijzen! Ik heb gewoon het idee dat het populair is om te zeggen dat Quincy Jones het brein achter alles is! De rol van Rod Temperton wordt trouwens ook zwaar onderschat op dit album! Rod Temperton zit achter de compositie van het nummer Thriller, de tekst daarvan komt van Michael! En de nummers Baby Be Mine en The Lady in My Life komen beide van de hand van Temperton!

P.Y.T. komt wel van de hand van Quincy Jones samen met James Ingram! Overigens een geniaal nummer P.Y.T. maar dat geheel terzijde!

derkrijks
beaster1256 schreef:
t!is te zien wat je mooi vind , ik vind het een kutplaat , het is allemaal kitsch voor me , onnatuurlijk , emotieloos , plastic .... enz

mmm. Ok, ik zal niet zeggen dat ik een grote MJ fan ben, maar deze plaat kut noemen gaat een beetje ver. Terwijl je verder een echt goede smaak hebt. Ik geef het album een 4

avatar van Kill_illuminati
Ik vraag mij af of de volgende generatie dit album net zo gaat waarderen als de mijne en die daarvoor dat doen.

derkrijks
Denk het wel, albums als deze worden legendarisch.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Half puntje erbij voor dit album 3,00 sterren was mijn inziens toch wat te mager

Misterfool
dat basloopje in billy jean

derkrijks schreef:
Denk het wel, albums als deze worden legendarisch.

Worden? Dit album is al legendarisch..

avatar van friday the 13 th
Voorlopig een 3,5, maar kan nog veranderen.

Ik vind dat dit album maar twee "echte" toppers heeft en dat is Thriller en Billy Jean. Beat It haalt het net niet voor mij om zich de topper te noemen, maar klinkt ook erg netjes.

The Girl is Mine vind ik ook een fantastisch mooi liedje. Human Nature en Baby be Mine zijn op zich ook goede producties, maar zet ik wel minder vaak op.

Met P.Y.T heb ik totaal niets mee en vind ik het minste nummer van dit album. The Lady in My Life vind ik te zachtjes en ook één van de mindere.

Voorlopig 3,5 dus!

friday the 13 th schreef:
Voorlopig een 3,5, maar kan nog veranderen.

Voorlopig 3,5 dus!

Apart dat jij Girl is Mine noemt, terwijl de meeste dat nummer het minst vinden!
Maar het album heeft alleen maar toppers bijna:
Wanna Be Startin' Somethin'
Human Nature
Billie Jean
Thriller
Beat It
P.Y.T.

En ook apart dat je The Girl Is Mine super vind, en The Lady in My Life te zachtjes! Allebei rustige ballads!

Lacoste schreef:

Maar het album heeft alleen maar toppers bijna:
Wanna Be Startin' Somethin'
Human Nature
Billie Jean
Thriller
Beat It
P.Y.T.

Bij The Girl is Mine vind ik het samenspel van de twee zangers super. The Lady In My Life is gewoon een ballad. Persoonlijk heb ik weinig met ballads. Wanna Be Startin' Somethin' is inderdaad niet slecht, zeer bekend zelfs, maar is iets te simpel in mijn ogen.

Maar Billie Jean, The Girl is Mine en Thriller maken dit album meer dan goed. Human Nature vandaag nog eens opgezet en eigenlijk is dat ook een héél mooi nummer. Ik ken er ook een sample van een ander liedje in, waarschijnlijk heeft iemand dit gecoverd van Michael.

avatar van principal2000
friday the 13 th schreef:

SVW - Right Here heeft Human Nature gesampled. Overigens hoor je The Lady In My Life terug in LL Cool J's Hey Love en is de drumbeat (of een vergelijkbare) van Billy Jean terug te horen op Aaliyah's Got To Give Up.

avatar van musicfriek
SWV heette de groep Maar idd, Human Nature is prachtig.

avatar van principal2000
musicfriek schreef:
SWV heette de groep

Oeps, tikfoutje. I.d.d. Sisters With Voices....al viel dat eigenlijk best wel tegen..

beaster1256 schreef:

Apart.
De plaat heeft een uitstraling dat z'n weerga niet kent. De energie spat er letterlijk vanaf en ik vind Michael hier nog zeer naturel en instinctief klinken. Vanaf Bad verloor hij die gave naar mijn mening en werd het al gevoellozer en teveel op commercie gericht. Thriller (en ook Off The Wall) is duidelijk commercie op z'n allerbest!

avatar van rkdev
friday the 13 th schreef:

Iets te simpel ? Dit is misschien wel Michaels beste nummer ooit en is juist een zeer 'spannend' nummer, met tempowisselingen, samenzang en lekker beats.

rkdev schreef:

4 keer op monotone wijze I wanna be startin' somethin' herhalen en dan de 5 keer met wat toegeknepen ballen. Ik vind dit constant een herhaling van jewelste. Er zijn wel wat betere nummers van hem. Maar leuk om je mening te horen.

friday the 13 th schreef:

Dan vergeten we maar al die verschillende delen inclusief dat gospelkoor en het geniale baswerk?

kaztor schreef:

Helaas wordt de interesse hierdoor minder ja. Het gospelkoor is inderdaad prachtig, de bas ook, maar zowat het hele werk van Michael Jackson is hiermee gevuld (zeker tot en met Bad), dus voor wat baswerk ga ik dit nummer zeker niet ophemelen. Ik vind het geen slecht nummer zoals ik al zei, maar voor mij is dit absoluut geen topper. Het lijkt qua herhalingen op Speed Demon van het album Bad. Dat nummer skip ik ook steeds opnieuw.

avatar van L_T_B
Berichten over andermans stemgedrag verwijderd.

avatar van Rickepick
Thriller wordt altijd als het meesterwerk van michael gezien.
het is met verve de sterkste plaat van Jackson. maar ik meen op dit album geen Michael te horen, die ook een karakter, en emoties en een mening bezit.

Op Bad staan er weer meer nummers op waar ik dan een persoon in voel. En dan bedoel ik niet de kippenvelballads die iedereen altijd leuk vind, maar eigenlijk maakt Michael die niet.
De oudere albums vind ik beter, en worden ook steeds minder toegankelijker, maar op elk nummer staat de toets van een briljant allround musicus.

Trouwens dat This is it, is tarten met Michaels erfenis.

Als je al vind dat hij geen emoties e.d. toont in de manier van zingen vraag ik me af wie wel, maargoed.

Rickepick schreef:

Trouwens dat This is it, is tarten met Michaels erfenis.

Die mening slaat dan nergens op als je dat vind, want This Is It: Behind de Scenes was er ook gekomen als MJ nog geleefd had. Dat was namelijk al aangekondigd, het is er nu alleen sneller van gekomen. Of ik moet je verkeerd begrijpen.

Rickepick schreef:

Rare zin ook, kippenvel ballads die iedereen leuk vind, maar eigenlijk maakt Michael die niet, ik snap niet wat je bedoeld. Maar Michael maakte wel degelijk kippenvelballads. Of ik moet je weer verkeerd begrijpen.

Rickepick schreef:
Thriller wordt altijd als het meesterwerk van michael gezien.

Ik hoor in nummers als Baby Be Mine, The Girl is Mine, The Lady In my life, Human Nature en P.Y.T. bijvoorbeeld een lading aan emoties. En wanna be startin' somethin' bijvoorbeeld is een erg persoonlijk nummer waar toch wel overduidelijk een mening naar voren komt. En als je de teksten leest komt zijn karakter ook overduidelijk naar boven. Of zoals ik al eerder zij snap ik je punt niet, of lees ik het verkeerd! Want je geeft het wel een 4,5**

Rickepick schreef:

The lady in my life nog maar eens een keer goed en hard luisteren dan

Naast de klassiekers Thriller, Beat It en Billie Jean vind ik ook het nummer The Girl Is Mine wel grappig. Het is een erg rustig nummer, dat zorgt voor een prima afwisseling binnen het album. Ook de tekst is erg grappig. Zeker een aanrader om eens te luisteren!

Joy
wanna be startin something

wat ene plaat die het talent van jackson 100 % weergeeft

avatar van AstroStart
Eerlijk is eerlijk, dit is een goed album. Als grote MJ-fan zal ik dat niet ontkennen. Toch vind ik Dangerous en Bad veel beter. Toen kreeg MJ meer te zeggen over zijn nummers, en was het niet vooral Stuart Prince die zijn invloed uitoefende. Thriller kent goede nummers, maar het begint allemaal iets sneller te verouderen dan de muziek op Bad en Dangerous. Laten we hopen dat Thriller de tand des tijds kan weerstaan.

Bad en Dangerous waren kinderachtiger, daarom sprak het mij als jochie ook meer aan. Nu gooi ik het zo liefst zo snel mogelijk weg.

AstroStart schreef:
Laten we hopen dat Thriller de tand des tijds kan weerstaan.

Volgens mij doet ie dat al ruim 25 jaar

avatar van The Voice
Van het begin tot het eind een fantastisch album.