Venom - Welcome to Hell (1981)

Label: Neat

1. Sons of Satan (3:37)
  2. Welcome to Hell (3:13)
  3. Schizoid (3:30)
  4. Mayhem with Mercy (0:58)
  5. Poison (4:31)
  6. Live Like an Angel (3:56)
  7. Witching Hour (3:41)
  8. One Thousand Days in Sodom (4:34)
  9. Angel Dust (2:39)
  10. In League with Satan (3:32)
  11. Red Light Fever (5:12)
  12. Angel Dust (From Lead Weight) * (3:03)
  13. In League with Satan [7" Version] * (3:32)
  14. Live Like an Angel [7" Version] * (3:53)
  15. Bloodlust [7" Single] * (3:00)
  16. In Nomine Satanas [7" Single] * (3:26)
  17. Angel Dust [Demo] * (3:12)
  18. Raise the Dead [Demo] * (3:31)
  19. Red Light Fever [Demo] * (4:45)
  20. Welcome to Hell [Demo] * (4:58)
  21. Bitch Witch (Outtake) * (3:07)
  22. Snots Shit (Outtake) * (2:10)
avatar van Mart
Dit album moet voor mij toch wel de slechtste productie hebben die ik ooit op een album heb gehoord: Het klinkt net alsof dit album in een kelder is opgenomen, de drums klinken net als kartonnen dozen en het geheel klinkt gewoon erg rommelig (vooral muzikaal gezien).
Vreemd genoeg heeft dat ook zo zijn charmes en is het album toch aardig beluisterbaar, en er staan best wat lekkere nummers op (Welcome To Hell, Poison, Live Like An Angel, Witching Hour, 1000 Days In Sodom). Geen wereldplaat, maar wel geinig om af en toe naar te luisteren.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Dit is toch best heavy voor een album uit 1981. Daarin ligt hun grootste verdienste om het nog harder, nog wilder en in hun bekende stijl nog chaotischer te doen. Veel inhoud hebben de nummers niet, heel goed wordt er ook niet samengespeeld maar waarom kan ik hieraan nog zo veel plezier aan beleven. Dat moet je hen toch toegeven.

Nostalgie kan het niet zijn want Venom verscheen enkel op een paar tapes van mij, ik heb er nooit platen van willen kopen want ik vond ze niet goed genoeg: “die mannen kunnen niet spelen.” Nog een verdienste lag in hun merchandising want wie wilde toen geen patch van Venom op zijn jeans vest, wie wilde geen t-shirt met die duivelskop? Toch is niet al roffelen en beuken dat de klok slaat, een kort akoestisch stukje van gitarist Mantas verrast mij aangenaam. Wat ik ook zo heerlijk vind, is dat zompig vettig geluid. Productie ja, ma non tropo per favore! Venom is een nog zwaardere zogezegd satanische variant op Motörhead.

Venom nam zichzelf ook niet zo ernstig, hoor, het blijven Britten en Britten hebben een gevoel voor humor. Een zelfde gevoel voor humor mag dit ouderwets baanbrekend Black Metal album nog heel genietbaar. Toch eens nakijken om het een en het ander te kopen van deze drie eilandbewoners.

avatar van Reaper666
jurado schreef:
Niet belachelijk, overschat en geen drol aan.
Enfin, volgens mij was ik benieuwd naar de mening van iemand en moet ik mij nu gaan verantwoorden waarom ik Venom een kakband vind, lijkt mij de omgekeerde wereld. Reaper666 de bal ligt bij jou!
oké hierbij mijn reden waarom ik het een top album vindt, net zoals kronos zegt het is muziekaal niet super bijzonder maar toch heeft het wat, de slechte productie kijk ik niet naar om want ik vindt dat dat de zweer geeft van het album, net als de lyrichs het heeft gewoon wat, en het is snel en luid. venom was gewoon de eerste extreme metalband en hebben veel invloed gehad op de metalbands die volgden in de scene, en dat het volgens jou naar motörhead klinkt vindt ik juist leuk want motörhead is een van mijn favoriete bands, en geen drol aan dat heb ik nog nooit iemand horen zeggen over venom, ik vraag hierbij aan u om het album nog een kans te geven want de *1* snap ik niks van.