Non Phixion - The Future Is Now (2002)

Label: Uncle Howie

1. Futurama (4:07)
  2. Drug Music (3:28)
  3. The C.I.A. Is Trying to Kill Me (4:21)
  4. If You Got Love (3:50)
  5. There Is No Future (4:09)

met Necro

6. Uncle Howie (1:00)
  7. Rock Stars (3:59)
  8. Say Goodbye to Yesterday (3:56)
  9. Black Helicopters (4:07)
  10. Strange Universe (2:05)

met MF DOOM

11. Cult Leader (4:08)
  12. It's Us (3:58)
  13. Suicide Bomb (3:33)

met The Beatnuts, Al Tariq, Marly Metal en Moonshine

14. Where You Wanna Go (0:27)
  15. We Are the Future (4:15)
  16. The C.I.A. Is Still Trying to Kill Me (4:39)

met Steph, Christian en Raymond

Kos
Heeft niemand die bonus cd er bij?

avatar van psychonaatje
Met instrumentals, bedoel je (Platinum Edition)? Dan wel.

Die ja. .

avatar van thomzi50
Ja, die heb ik ook. Nog nooit geluisterd overigens.

avatar van psychonaatje
Ik wel. Ik zet vaak instrumentale muziek op als ik iets moet lezen in de bus of de trein. Dat werkt perfect om ander geluid (voornamelijk pratende mensen) te overstemmen. Die instrumentale versies werken daarvoor perfect, luistert goed weg.

Kos
Bovendien zijn het Pete Rock, Premier, Juju en Large Pro instrumentals. Hoe kun je die nu niet luisteren. .

avatar van thomzi50
Ik zet als ik iets moet lezen of geen vocalen wil horen eerder een soundtrack of iets dergelijks op, en de beats zijn inderdaad vaak erg sterk, maar dan luister ik toch normaliter liever de versie met vocalen erbij.

Improvision
Verlaagd naar 3,5. Naarmate ik het meer luister wordt het eentoniger en saaier.

avatar van hiphopmaster
Als een deze cd 15 tracks had gehad, zeker 5 sterren.
Zo'n hardrock-versie van The C.I.A. is Trying To Kill Me trek ik echt niet. Vandaar 4.5*! Zonder gitaren trouwens 1 van de beste nummers op deze cd, samen met Black Helicopters, Strange Universe (lekkere duistere productie waar MF Doom wel raad mee weet), Cult Leader en Say Goodbye to Yesterday.
Zijn de gasten nou definitief uit elkaar?

avatar van herbertwest
hiphopmaster schreef:
Als een deze cd 15 tracks had gehad, zeker 5 sterren.
Zijn de gasten nou definitief uit elkaar?

Ja ze zijn uit elkaar

Social_Mask
I'm paranoid, tell me what the fuck they asked you
You fuck around with me and Im'a have to blast you
The CIA tryna kill me, we bad news
Get the fuck up out my way when I pass through
I'm paranoid, tell me what the fuck they asked you
You fuck around with me and Im'a have to blast you
The CIA tryna kill me, we bad news
Fuck around with Non-Phixion thats a bad move

!!!

Wat een geweldig album. Zo heerlijk. Elk nr zit zo goed in elkaar. Ik had hem een tijdje niet gedraaid, want ik dacht dat het na een een aantal luisterbeurten zat zou worden, maar nee. Echt een zeer sterk album, met sterke producties en erg fijne rappers. Ik vind The CIA is Still Trying To Kill Me, wat beter dan die andere. Die beat past er veel beter bij. Geniaal nr ook.

MJ_DA_MAN schreef:
Ik heb het enthousiasme rondom Black Helicopters nooit begrepen, echt totaal niet. Maarja zal wel aan mij liggen.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
MJ_DA_MAN schreef:

Dat, mijn beste MJ_DA_MAN, is gewoon een kwestie van smaak!

Gekkenhuis schreef:
En wat willen wij hiermee zeggen?

Gekkenhuis
Dat wij het helemaal met u eens zijn.

avatar van MJ_DA_MAN
Zwaai je me nou vaarwel bij dit album omdat ik het heilige nummer van de plaat niet echt waardeer, of heb jij hetzelfde ''probleem'' met dat nummer?

Social_Mask
Ik denk dat probleem gedeelte. En ik heb het trouwens nog steeds. Black Helicopters vind ik zelfs bij de wat mindere nrs horen.

MJ_DA_MAN schreef:

Je moet het zien als een "hoi" gezwaai. Ik vind dat nummer dus ook niks.

avatar van MJ_DA_MAN
Ok, gelukkig ben ik niet de enige dan . En ik vind het nummer niet ''niks'', maar gewoon niet bijzonder of zo. Zo'n nummer dat je één keer hoort, en daarna nooit meer omdat je er geen behoefte aan hebt.

avatar van Statiegeld
Nee man. Black Helicopters is echt een ge-wel-dig nummer. Refrein blijft heel erg lang hangen bij me en die productie, echt ziek gewoon.

avatar van J.M.
Topalbum dit. Lekkere rapstijl van deze gasten met goede producties. Alleen het nummer me MF Doom valt me toch wel erg tegen, één van de zwakste nummers vind ik. Maar daar staan wel veel geweldige numers tegenover als The C.I.A. Is Trying to Kill Me, Rock Stars, We Are the Future. Producties vind ik bijna op elk nummer geweldig samen met de flows en de teksten maakt dit tot een top album.
Die hoes vind ik ook erg mooi moet ik zeggen.

avatar van Stapler
Waar kan ik dit kopen?
Iemand suggesties?

Proxis.nl

avatar van Stapler
dank u

graag gedaan

avatar van Statiegeld
Ik ben wel blij dat ik dit album een kans heb gegeven. Nummers als Futuruma, The C.I.A. Is Trying to Kill Me, Say Goodbye to Yesterday, Black Helicopters, Cult Leader, It's Us en We Are the Future zijn echt top . En op dit album wordt echt een meesterlijke sfeer neergezet vind ik. "b-boy gangster meets futuristic world of apocalypse" volgens discogs, dat vind ik wel goed uitgedrukt.

Minpunt vind ik eigenlijk wel de rappers op dit album. Het is niet dat ze er geen hout van kunnen maar het is gewoon mijn stijl niet. Zoals bijvoorbeeld een Sabac op Black Helicopters

This cop bring the city hoppin like a rocka with binoculars
Took me and these 2 Rastas and a mobster cat for hostage
Said that we were imposters He's an impatient government agent
From the United Nations

Ik moet echt de lyrics erbij hebben om te kunnen horen wat ie zegt. Het zijn zoveel woorden in zo'n klein stukje. Zulke rijmschema's vind ik gewoon niet relaxt. Op zulke gruwelijke beats moet het echt wel beter kunnen.

avatar van thomzi50
Non-Phixion is een underground rapformatie die negentiger jaren gevormd is door DJ Eclipse, Goretex Medinah, Sabac Red en Ill Bill, wiens broer bekend is onder de naam Necro, die de productie van het merendeel van de tracks op The Future Is Now onder zijn hoede neemt. Hoewel deze Necro verbaal meestal niet verder komt dan makkelijk in elkaar gedraaide vunzige praatjes, brengt Non-Phixion op een venijnige manier serieuze en controversiële teksten.

De groep heeft voorheen nog geen album uitgebracht maar heeft toch al bij meer labels gezeten dan de meeste doorgewinterde veteranen in het genre. Nadat de groep door 3rd Bass' voorman MC Serch was ontdekt gingen de labels in een rap tempo aan de groep voorbij. De single Legacy werd uitgebracht bij Fat Beats, waarop een contract bij Geffen werd getekend. De groep, wiens verbale geweer altijd al op scherp heeft gestaan, ging vervolgens naar Matador en dit debuutalbum was klaar om uitgebracht te worden, maar de groep verliet ook dit label. De groep ging naar het Warner Bros.-label waar wederom The Future Is Now uitgebracht zou moeten worden, maar dit gebeurde uiteindelijk in 2002 in eigen beheer, bij Uncle Howie Records.

Na een overtuigende opening met respectievelijk Futurama en Drug Music (met een geslaagde Mobb Deep-sample) komt een van de bekendere tracks, The C.I.A. Is Trying To Kill Me. Hier rapt Ill Bill "Non-Phixion be the real Hip-Hop". Het is altijd oppassen met artiesten die claimen "echte" hiphop te maken, aangezien iedere artiest dit vandaag de dag roept, terwijl het genre juist stikt van eentonigheid, herhaling en gebrek aan vernieuwing. Hoewel niet alle teksten geheel op de waarheid berusten - te zien aan titels als The C.I.A. Is Trying To Kill Me - gaat Non-Phixion met pittige rijmconstructies duidelijk verder dan de gemakkelijke opschep-praatjes die de hedendaagse rap-charts overheersen. Deze subtiele middenweg tussen fictie en non-fictie gaat aangenaam door, en ook al zijn de teksten soms ietwat ver gezocht, ze zetten de luisteraar minimaal aan het denken. Producer Necro wordt geassisteerd door het trio Pete Rock, DJ Premier en Large Professor dat behalve op Nas' klassieker Illmatic nooit op één album produceerde. DJ Premier is de man achter het heerlijke Rock Stars, terwijl Pete Rock het meer sentimentele If You Got Love produceert. Non-Phixion's teksten zijn niet altijd even doordacht, maar als ze het niet van de teksten moeten hebben - zoals bij het goede It's Us - heffen ze dit gebrek makkelijk op door middel van aanstekelijke producties en raps. Nog zo'n track waar de groep haar gevoelens de vrije loop geeft omtrent haar verleden is het overtuigende Say Goodbye To Yesterday.

The Future Is Now is een van de weinige underground-rapalbums verschenen in dit millenium waarvan gezegd kan worden dat de productie en de rap nooit tegenvallen, de teksten de gevoelens van Non-Phixion goed weerspiegelen en vooral waarvan de groep niet voor het grote geld lijkt te gaan maar werkelijk een boodschap wil overbrengen. Dit is een aanrader voor iedere Hiphop-liefhebber die houdt van iets serieuzere en goed geproduceerde tracks, maar als je gisteren nog luidkeels meezong met Nelly's nieuwe clip is The Future Is Now geen aanrader.

avatar van Osiris Apis
thomzi50 schreef:

Dat betwijfel ik, ook al laat je albums van Main Source en solo albums van Large Pro buiten beschouwing.

avatar van psychonaatje
Ik viel ook over die zin, maar bij opnieuw lezen besefte ik me dat thomzi50 bedoelt dat er geen andere albums zijn waarop Pete Rock, DJ Premier en Large Professor alledrie (een of meer nummers) produceren. Of bedoel jij dat ook?

avatar van Osiris Apis
Oja, nu je het zegt. Dat bedoelt hij ook. Dan klopt het denk ik wel. Goed gevonden van thomzi.