Mobb Deep - Hell on Earth (1996)

Label: Loud

1. Animal Instinct (3:30)

met Ty Nitty en Twin Gambino

2. Drop a Gem on 'Em (4:18)
  3. Bloodsport (3:35)
  4. Extortion (3:32)

met Method Man

5. More Trife Life (3:45)
  6. Man Down (5:03)

met Big Noyd

7. Can't Get Enough of It (4:51)

met General G

8. Nighttime Vultures (4:29)

met Raekwon

9. G.O.D. Pt. III (5:17)
  10. Get Dealt Wit (3:56)
  11. Shook Ones Pt. 1 * (4:12)
  12. Hell on Earth (Front Lines) (4:35)
  13. Give It Up Fast (4:01)

met Nas en Big Noyd

14. Still Shinin' (4:11)
  15. Apostle's Warning (4:06)
avatar van Kill_illuminati
Shook Ones Pt. 1 was er ook eerder dan Shook Ones Pt. 2. Geen wonder dat dat nummmer beter is. Toen waren ze iets minder ervaren. En bestond The Infamous niet.

avatar van JLjuju
Geloof me, je gaat de nummers nog waarderen.
Ik denk dat je nu teveel bent gewend aan de rauwe sound van The Infamous, en je nog moet wennen aan de gewoon puur klassieke en duistere sound van dit album.
In het begin vond ik Hell on Earth ook niks, nu vind ik het het beste album ooit .

avatar van thtboz
blunt187 schreef:
gewoon luisteren zo simpel is het. dit album bevat een set van de beste beats in de geschiedenis.

Beste beats van de geschiedenis vind ik een beetje erg ver gaan. Als je dit verglijkt met Premier, J Dilla of Madlib vind ik het slechter. Begrijp me niet verkeerd ik vind de beats wel vet alleen niet top van de top.

avatar van JLjuju
Ik ben het eens met Blunt187 hoor. Dit zijn zeker een van de beste beats ooit.

Wisselvallig album en daardoor een stuk minder dan voorganger the Infamous. Goede tracks, zoals Drop A Gem On Em, Extortion & Give It Up Fast, worden afgewisseld met soms (hele) matige nummers, zoals Man Down & Get Dealt With. Gemiddeld 3,0* maar de goede tracks waardeer ik een stuk hoger.

avatar van discipline
Hoe Prodigy begint op Hell On Earth

avatar van Timmie
Ook een goed album. ik vind het vergelijkbaar met het vorige.

avatar van discipline
Lang niet zo geniaal als de vorige. Maar deze is zeker vermakelijk met uitschieters: Hell on Earth, Get Dealt Wit, Give It Up Fast, God P 3 en Drop A Gem On Em en het word nergens slecht maar de vorige is toch zeker veel beter maar deze krijgt toch een dikke 4*

avatar van WeztSide
Ik ben het eens met discipline, maar ik ben toch iets minder positief.
Weinig tracks speel ik vandaag nog, van The Infamous zijn dat er veel meer.

Vote voor lelijkste albumcover allertijden trouwens.
What where they thinking?

avatar van Kill_illuminati
Nee sorry dit is bij lange na niet de lelijkste cover ooit. Daar zijn teveel draken voor.

avatar van WeztSide
Zoals? Ik wil wel wat grappige voorbeelden zien
Maar deze is ook niet pretty hoor

Ontopic: Bloodsport en Extortion zijn wel van die typische New York mafia rap ala Raekwon

avatar van Kill_illuminati
Hier, maar er nog veel ergere. Alleen ik vergeet de namen altijd.

avatar van WeztSide
Hahaha, klassieke stuff! Vooral die van de New Recruits.
Serieus, fokking bedankt man

avatar van KILLERBEE99
Hell on Earth (nummer, maar ook het album)

Wat een vette duistere beats, net alzof je in een eng donker steegje loopt

Niet te vergelijken met The Infamous (perfectie) maar toch heel erg verrassend. Moest er wel inkomen.
Prodigy is echt een van de beste MC's ooit, luister maar naar z'n tweede verse in Hell On Earth, te ziek!!!!
"Sometimes I test myself, see if I still got it." Epic line!

Havoc, bedankt voor die klassieke beats.

avatar van WeztSide
Apostle's Warning vind ik persoonlijk Prodigy's beste verse ooit. 2 minuten non stop harde shit

FightForMore
Waarom staat Shook Ones Pt. 1 niet tussen de tracklist ? Volgens Wikipedia staat die op nummer 12 ?

avatar van Kill_illuminati
Omdat sinds de site een update heeft gekregen alle bonusnummers of nummers die niet op alle verises staatn verdwijnen onder het kopje toon bonusnummers. Even voor de record ik heb het nummer bijvoorbeeld (helaas) niet op mijn copy staan.

avatar van Shelter
ik heb het album sinds 1997 en bij mij staat die er gewoon op... is het nummer er later afgehaald ipv bijgevoegd of zo?

avatar van KILLERBEE99
Shelter schreef:

De album versie die jij hebt heeft een internationale bonus track...

Dat staat zo op wikipedia...

Hell on Earth (album) - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

Loud/RCA/BMG Records
07863-66992 (North America)
74321-42558 (international)

avatar van MJ_DA_MAN
Mijn versie (origineel uiteraard) heeft Shook Ones Pt. 1 ook niet.

avatar van MAS
MAS
Ik moet dit snel eens her beluisteren want volgens mij is dit wel meer dan een 4 waard.

avatar van Shelter
KILLERBEE99 schreef:

De album versie die jij hebt heeft een internationale bonus track...

Dat staat zo op wikipedia...

Hell on Earth (album) - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

Loud/RCA/BMG Records
07863-66992 (North America)
74321-42558 (international)

ok dus die van mij was geimporteerd dan of zo... anyways shook ones pt I is best een dope track dus die wil je niet missen eigenlijk

en wat is volgens jullie het beste nummer van dit album?

avatar van MJ_DA_MAN
Volgens de statistieken Hell on Earth.

avatar van JLjuju
Volgens mij Apostle's Warning.

avatar van ThingMan
Vind Give It Up Fast wel relaxt. Ga dit album vanavond weer eens opzoeken.

avatar van Ernie
Extortion is al van bij de eerste draaibeurt favoriet geworden. schitterende beat en die flow van meth maakt het volledig af.

avatar van thgryda
Deze nog eens beluisterd voor het eerst in lange tijd, dope album en hij doet nauwelijks onder voor the infamous. Halfje omhoog

avatar van thgryda
Btw voor mij is drop a gem on em de beste track