Geweldige opvolger op The Infamous, dat vind ik toch. Prodigy en Havoc maakten het volgende jaar na The Infamous nog een Cd en ze waren totaal in topvorm. Dat hoor je dan ook totaal in Prodigy's teksten en Havoc's prodcuties, dit album heeft geweldige uitschieters als:
Drop A Gem On Em, Extorion, G.O.D. Pt III, Hell On Earth (Front Lines) en Give It Up Fast. Echt geweldig om keer op keer te horen.
Prodigy's teksten zijn nog altijd even sterk als vroeger, zijn werk van op Shook Ones Pt. II en Survival Of The Fittest brengt hij niet nog eens van hetzelfde niveau maar zijn teksten blijven zo dope. Luister maar eens zijn 2de en langere vers op Hell On Earth (Front Lines). Die is toch echt briljant. In Extorition vind ik hem ook echt geweldig, die ijskoude rappers zijn er nog altijd, ook ijskoude flow, gewoon super. Zijn punchlines zijn nog altijd van topkwaliteit. Als je dan daar elke keer zo'n geweldige Havocbeat over hoort dan ben je gewoon meteen verkocht. In Alle tracks houd hij het vol om de show totaal te stelen en daarvoor kan ik toch alleen maar respect opbrengen.
Havoc levert hier beats van de hoogste kwaliteit ooit als je het mij vraagt. Met deze Cd werd hij echt een van mijn favo producers, de beats zijn idd een serieuse stap vooruit ten opzichte van The Infamous, ze zijn echt ongelooflijk duister, elke keer die violen en piano's, zijn raps mogen ook best vermeld worden. In Extortion laat hij tonen wat hij kan en op andere tracks ook. More Trife Life deed hij ook erg erg sterk. Die tekst is zeer sterk, een van de beste beats van dit album vind je daar ook. Eerlijk gezegd vind ik de beats van Hell On Earth de beste die ik ooit gehoord heb, dit is totaal mijn stijl qua beats. In Hell On Earth (Front Lines) hoor je mijn favoriete hiphopbeat ooit, Prodigy's lange vers daar is even vet dus die track zit geniaal in elkaar.
Ik vind persoonlijk geen enkele track slecht op dit album, elke keer een topbeat en 2 MC's in topvorm, en dat ze dit op hun 20ste brengen is best verwonderlijk. Deze Cd is een zeer waardige opvolger op The Infamous. De geweldige gastartiesten zijn er nog altijd: Nas, Raekwon, Big Noyd. Deze keer hoor je ook nog een geweldige performance van Method Man. Ty Knitty en Gambino komen me eerlijk gezegd niet bekend voor. General G vind ik geweldig op deze Cd, ik hoop dat die kerel zelf ook Cd's heeft want die wil ik zeker eens gaan checken. Die 2 Vids voor deze Cd zijn ook duidelijk vette classics.
Als 3 Favo tracks koos ik:
Extortion:
Gewoon al voor die geweldige vioolbeat, hier klinkt die wel wat anders maar zeer erg uniek en supermooi, Havoc opent de track erg mooi, hij gooit ook een paar keer met een paar geweldige punchlines. Prodigy steelt totaal de show in die track vind ik. Op het einde hoor je Method Man geweldig, zijn 2de iets kortere vers vind ik toch

Hell On Earth (Front Lines):
De beste hiphopbeat vind je naar mijn mening in die track. Ik weet echt niet waarom ik die zo vet vind maar die beat klinkt echt zo dope. Prodigy opent erg mooi. Dat refrein is ook zeer erg mooi gedaan door Havoc. Havoc's vers is ook duidelijk vakmanschap. Prodigy's 3de vers daar is een van zijn beste die hij ooit gelevert heeft. Die mag je wat mij betreft in 1 Categorie steken met die van Shook Ones Pt.II en Survivial Of The Fittest. Duidelijk een van de betere Mobb Deep tracks.
Give It Up Fast:
Weeral een geweldige vioolbeat. Nas brengt daar wat mij betreft de allerbeste vers ooit in hiphop. Echt geniaal dat rapgedeelte, 4 superQB-rappers leveren daar een meesterwerk. P en H zoals altijd op hun best. Big Noyd laat een 2de keer van zich horen. Ook erg mooi. Erg onderschatte tracks als je het mij vraagt. Bijna niemand behalve ik die die track koos als favo. Dat refrein is ook zo vreselijk nice. Die teksten zijn echt van de 4 rappers zeer sterk. Duidelijk het beste van QB-collabo's.