Joe Satriani - Unstoppable Momentum (2013)

Label: Epic

1. Unstoppable Momentum (5:14)
  2. Can't Go Back (3:59)
  3. Lies and Truths (4:45)
  4. Three Sheets to the Wind (3:22)
  5. I'll Put a Stone on Your Cairn (1:43)
  6. A Door Into Summer (4:17)
  7. Shine On American Dreamer (4:46)
  8. Jumpin' In (5:11)
  9. Jumpin' Out (3:52)
  10. The Weight of the World (5:07)
  11. A Celebration (2:47)
Heel benieuwd naar! Sowieso al een geslaagde cover

avatar van dreamtheater22
Karma_To_Burn schreef:
Heel benieuwd naar! Sowieso al een geslaagde cover
Helemaal mee eens en ik denk zomaar dat shine on american dream een fantastisch nummer is,en the weight of the world een hele mooie ballad.

avatar van dreamtheater22
Ik heb a door into summer gehoord en wat een geweldig nummer super catchy echt helemaal top

avatar van Karma_To_Burn
A door into summer is wel vrij simpel, maar echt typisch kenmerkend Satriani nummer.
De titel doet vermoeden dat Satriani het slechte weer ook beu was en een deur naar de zomer wou opendoen. De zomersfeer brengt dit nummer in ieder geval zeker over!

Joe Satriani talks new album, Unstoppable Momentum, track-by-track | MusicRadar
Net deze pagina gelezen, hier een korte introductie bij Satriani himself en verhalen achter de 11 nummers die op het album staan.
In 2010 deed hij het via youtube, dit is ook relaxed in tekst vorm maar toch had ik een beetje op de voorproefjes op youtube gehoopt..

speedy66
Wederom een heerlijk plaatje.
A door into summer en shine on american dreamer lijken veel op je raad het al: Summer song van The Extremist album. Vrolijke vlotte deuntjes. Unstoppable momentus is een meer gedragen nummer; erg goed. Lies and Truths, Jumping in / Jumping out hebben een meer freakerig karakter. A celebration is een vrolijke afsluiter. track 5 is een kort solo stukje.
Satriani is voor mij de enige die "een verhaal" kan vertellen met zijn gitaarspel en toch kan blijven boeien, dit in tegenstelling tot Steve Vai die ik meer een techneut vind

avatar van Karma_To_Burn
Al online geluisterd zeker? Vind het eigenlijk best onzin, ik heb het album besteld voor 22 euro dus wil ik die ook gelijk kunnen horen bij release :S
Zie dat het gewoon gratis en legaal is te luisteren, maar wat is daar in hemelsnaam het nut van? Ik wacht sowieso tot de officiële release omdat de kwaliteit natuurlijk niet vergelijkbaar is met de cd.

avatar van Von Helsing
Ik heb hem besteld voor € 8,49. Heb je een hele speciale uitvoering?

avatar van Karma_To_Burn
Dat is wel heel goedkoop! waar dat dan? Heb hem besteld op Bol omdat me die nooit is tegen gevallen met nieuwe releases.
Sommige websites lopen nog wel eens vertraging op maar bij bol had ik het album altijd precies op die datum in huis.

avatar van Von Helsing
Ik bestel altijd bij WOW HD, maar dan moet je soms wel geduld hebben inderdaad.

WOW HD Nederland - wowhd.nl

avatar van Karma_To_Burn
Dat is inderdaad een goede site, maar als ik het album weken later pas in huis heb ga ik nog eerder aan de download.
Bol is niet de goedkoopste maar wat levering betreft wel 1 van de snelste.

Grootste reden voor mij om nog een album te kopen is omdat ik niet kan wachten haha.

woordenaar
Vanaf 7 mei te koop, vanaf gisteren al te beluisteren via Spotify.

woordenaar schreef:
Vanaf 7 mei te koop, vanaf gisteren al te beluisteren via Spotify.

En ook via de msn site gratis en voor niks, maar die geluidskwaliteit was zo beroerd dat ik echt maar even snel een paar kleine stukjes heb geluisterd. Ik kan geen stem en recensie geven bij een album die op cd 2x beter klinkt.

avatar van richiedoom
Minder toegankelijk dan het voorgaande album. Deze is soms een beetje moeilijk te doorgronden, maar ik weet zeker dat dit een groeialbum is. A door into summer is de meest toegankelijke track, de rest moet ik nog even wat vaker luisteren.

avatar van Karma_To_Burn
Veel van het werk van Satriani heeft bij mij een groeifase doorgaan, ik hoop ten zeerste dat dit album me even goed gaat bevallen als zijn vorige maar daar leg ik de lat misschien wel wat te hoog mee.
Krijg dit album dinsdag binnen, gelijk de zelfde avond luisteren en velen avonden die daar op volgen voordat ik een review ga schrijven.
Een review kan je niet schrijven( vind ik) na 1 of 2x luisteren.

avatar van Karma_To_Burn
Dit is als of ik 1 van de eerste albums hoor waar Joe nog in de experimenteer fase zat, maar dit bedoel ik uiteraard alleen maar in positieve zin.
Het vorige album was meer recht toe recht aan wat ik erg kon waarderen maar de kleine experimenten die Joe hier en daar op dit album heeft gedaan vallen ook zeker in de smaak.
De trompet in Three Sheets to the Wind is gewoon weg briljant, wat een hoog feel good gehalte geeft dat nummer me toch!

Langere recensie gaat volgen, maar eerst nog de nummers meer op me laten in werken!

avatar van ozwald
Vind de plaat gewoon toegankelijk hoor. Tuurlijk links en rechts wat experimenteel maar nauwelijks wat nieuws onder de zon en simpelweg erg lekker in het gehoor liggende composities.

avatar van Karma_To_Burn
Het is zeker nog steeds toegankelijk maar wel in iets mindere mate als het vorige album was.
In grote lijnen inderdaad niks nieuws onder de zon maar dat vind ik misschien ook wel een beetje de kracht van Joe. Maar moet zeggen dat de trompet me erg heeft verrast, eerste keer luisteren (vandaag) zat ik echt even verbaast van ja hoor, leuke vinding!

Inmiddels trouwens op 1 dag 3x geluisterd dus dat wilt wel wat zeggen.

avatar van sinkthepink
Er goed album weer hoor, als je zijn andere albums goed vond kan je deze blind aanschaffen. Ik mag er altijd graag naar luisteren. Het duurde wel een aantal luisterbeurten voordat ik de nummers leerde kennen, maar daarna vond ik hem alleen maar beter worden eigenlijk.

avatar van Karma_To_Burn
Lekker albumpje van Joe, al moet ik toch wel bekennen dat ik zijn vorige Black Swans and Wormhole Wizards wel beter vind.
Daar wil ik niet mee zeggen dat dit album een grote tegenvaller voor me is, juist helemaal niet maar zijn vorige album zie ik als 1 van de 3 beste albums van hem.

Het eerste nummer en gelijk het titel nummer Unstoppable Momentum is op zich een lekker rock nummertje maar doet me zelfs na 8x luisteren niet erg veel.
Can't Go Back is gelijk een stuk meer dromerig en deed me bij luisterbeurt 1 al veel, het is ook een nummer wat catchy is en tegelijkertijd nergens te veel wilt zijn. Dit nummer behoord voor mij zeker tot de betere nummers van dit album.

Lies and Truths ligt weer erg lekker in het gehoor en is een mooie afwisseling van rustig en wilder, zoals Joe zelf uitlegt zijn dat de Lies and Truths gedeeltes.
Dit nummer doet me ook niet super veel maar vind het een beter up tempo nummer dan het titelnummer.
Three Sheets to the Wind is zoals ik al eerder heb geschreven duidelijk weer een favorietje van me. Geniale afwisseling tussen de gitaar, het keyboard en de erg vrolijke trompet. Dit verraste mij al bij de aller eerste luisterbeurt! Heerlijk nummer!

I'll Put a Stone on Your Cairn is eigenlijk gewoon een klein opstapje naar A door Into Summer, tenminste dit is zoals ik het ervaren heb. Vind het namelijk te kort om echt als losstaand nummer te beoordelen.
A door Into Summer is zoals de titel al zegt echt een nummertje die geweldig is als de zomerdagen weer voor de deur staan, nu dus al is daar tot zover nog niet zo heel erg veel van te merken. Weet zeker dat dit nummer in de warme zomerdagen en vooral de warme zomeravonden een heerlijke sfeer oproept.

Shine on American Dreamer is ook al weer zo vrolijk nummertje, maar het doet me ook weer niet zo super veel. Het luistert lekker weg en het is zeker geen misser maar op emotioneel gebied maakt dit nummer niet zo veel bij me los.

Jumpin' In deed me bij luisterbeurt 1 nog niet zoveel, maar is echt een groeinummer voor me geworden aangezien ik het nu zeker 1 van de fijnere nummers van dit album vind. Lekker veel verschillende stukken van catchy naar spacey en van dromerig weer naar up-tempo. Classic Joe!
Jumpin' Out is een soort van vervolgnummer al vind ik het als alleenstaand nummer ook goed genoeg. Ook dit nummer is een duidelijk groeinummer en alhoewel ik meer heb met Jumpin' In luister ik dit nummer ook wel graag.
Vind het gedeelte vanaf 1.55 tot en met 2.30 zo heerlijk in me oren klinken dat ik er met momenten kippenvel van krijg.

The Weight of the World begint rustig en simpel om zich daarna te ontplooien in een lekkere catchy tune vol met emoties die vrolijk en blij beginnen maar al snel meer diepgang krijgen en meer *gewicht* als het ware.
Op dit nummer is erg goed te horen hoe goed de band samenspeelde, ze lijken elkaar perfect aan te voelen en stukken gitaar worden weer erg mooi afgewisseld met de keyboards. Ook dit nummer is een album favoriet voor me en weet bepaalde emoties bij me los te maken.

A Celebration is een vrolijke afsluiter, even een luchtig stukje muziek na het toch weer emotioneel geladen The Weight of the World. Mooie afsluiter van een album.

Beste nummers op een rijtje:
1.Can't Go Back
2.Three Sheets to the Wind
3.The Weight of the World
4.Jumpin' In
En in iets mindere mate Lies and Truths, A door Into Summer & Jumpin' Out.

Vind het jammer dat sommige nummers zoals het titelnummer en Shine on American Dreamer me niet veel doen maar hopelijk ga ik die in de toekomst ook meer waarderen.

Voor nu hou ik het even op een 4.

avatar van Karma_To_Burn
Woow.. waarom is het hier zo dood?!

avatar van ozwald
acht stemmetjes voor deze gitaargod is inderdaad wel erg magertjes..

avatar van Karma_To_Burn
Zie hem aankomende Woensdag(5Juni) live in Tilburg!

^ En hij was weer geweldig!

Towser schreef:
^ En hij was weer geweldig!

Gelukkig toch nog meer fans hier.. & inderdaad, hij was geweldig!

TimZor
@ Karma To Burn dat is wel gappig te horen ik maak bijna nooit mee dat Bol op tijd levert heb ook zo goed als nooit een cd op release binnen en daarom bestel ik juist niet meer bij hun !!!

Maar even on topic ik heb niet veel van hem maar dit is wel een geslaagd album alleen nog even een aantal keer luisteren voordat ik een goede volwaardige stem geef

Heerlijke CD - op de een of andere manier vind ik 'm een heel zomers sfeertje hebben. De titeltrack hakt er al meteen lekker in, maar mijn absolute favoriet is "A Door Into Summer". Flitsend gitaarwerk op het album, maar toch ook weer lekker catchy en swingend ("Three Sheets to The Wind" bijvoorbeeld, of "Jumpin In").

avatar van Karma_To_Burn
Bol levert hier juist met nieuwe releases altijd wel op tijd af, anders was ik natuurlijk ook allang overgestapt

Satriani heeft trouwens bijna alle nummers live gespeeld op Can't Go Back na, 10 nummers dus live kunnen horen en vooral The Weight of the World & Three Sheets to the Wind waren erg gaaf om live te beleven!

avatar van Helicon
Wederom een HEERLIJK album. De absolute meester. Al zo lang instrumentale albums maken, die stuk voor stuk zo krachtig, zo emotioneel zijn.

HELD!

Helicon schreef:
die stuk voor stuk zo krachtig, zo emotioneel zijn.

HELD!

Amen!

MatthijsBudding
Ik heb de magie nog niet gehoord... Maar dat had ik bij "Black Swans.." eerst ook niet, en nu wel. "Strange Beautiful Music" pakte me wel direct, wat een album!