Madonna - The Immaculate Collection (1990)

Label: Warner Bros.

1. Holiday [QSound Remix] (4:06)
  2. Lucky Star [QSound Remix] * (3:37)
  3. Borderline [QSound Remix] * (4:00)
  4. Like a Virgin [QSound Remix] (3:11)
  5. Material Girl [QSound Remix] (3:53)
  6. Crazy for You [QSound Remix] (3:45)
  7. Into the Groove [QSound Remix] (4:09)
  8. Live to Tell [QSound Remix] (5:18)
  9. Papa Don't Preach [QSound Remix] (4:11)
  10. Open Your Heart [QSound Remix] (3:51)
  11. La Isla Bonita [QSound Remix] (3:48)
  12. Like a Prayer [QSound Remix] (5:51)
  13. Express Yourself [QSound Remix] (4:04)
  14. Cherish [QSound Remix] (3:52)
  15. Vogue [QSound Remix] (5:19)
  16. Justify My Love (5:00)
  17. Rescue Me (5:31)
  18. Lucky Star [U.S. Remix] * (7:15)
  19. Borderline [Album Version] * (5:18)
avatar van titan
titan (crew)
Als je per se een plaat van Madonna in huis wilt hebben moet het toch wel deze zijn, al is het maar omdat het fantastische Justifyy my love erop staat. 4*

avatar van Kos
Kos
Ja, ik heb hem ook

En Justify my Love is inderdaad veruit het beste nummer (hoewel ik toch steeds Public Enemy in m'n achterhoofd heb )

Dustyfan
En vergeet het prachtige 'Live to Tell' niet...

avatar van FisherKing
En "Into the Groove" ...

Al haar hits en nog steeds niks verouderd, erg mooi allemaal en die zomerhits steken echt wel aan.
Haar beste cd !! 4.5 ster

Ik vind die 2de greatest hits beter, maar deze is ook leuk.

avatar van Carow
Like a prayer is de beste ... Heb deze cd onlangs weer gevonden. Ik weet nog dat ik teleurgesteld was toen ik deze cd op mijn 10e kreeg, maar nu kan ik het wel waarderen!

avatar van HiLL
Gewoon de beste nummers van deze vrouw! Toppertje en tijdloos.

avatar van Youri
Leuk alle grote hits in een remix versie, mis dit op GHV2 wat allemaal single uitvoeringen waren. Op Resque Me en Crazy For You na een top album.

avatar van george clinton
De soundtrack van m'n jeugd. En hij blijft goed.
Holiday: een danceclassic
Like a Prayer: meermaals geplaybackt, nog steeds
uiterst genietbaar.

Ik twijfel of ik nu Into the Groove dan wel Vogue de beste song vindt. Vogue heeft voor mij wel een meerwaarde omdat:

- de clip meer dan geweldig was
- ik me ooit een rot-aupairvakantie (?) heb
staande gehouden op die een enkele song.
- de scene tot mijn verbeelding sprak:

Ladies with an attitude
Fellows that were in the mood
Don't just stand there, let's get do it
Strike a pose, there's nothing to it

Vogue

Maar dat geldt waarschijnlijk voor vrouwen, homo's en dandy's. Ik kan me voorstellen dat 'de echte man' daar minder enthousiast op reageert.

BTW, wat klinkt deze plaat vet. Was er niet iets met Q-sound ofzo?

avatar van george clinton
george clinton schreef:
Don't just stand there, let's get do it
[/i]

let's get to it.

Jeugdsentiment.
Maar ik vind de nummers 20 jaar later nog steeds erg goed. Madonna bewijst hiermee dan maar weer dat ze tijdloze muziek heeft gemaakt.
Toch moest haar beste album toen nog komen "Ray of Light". Madonna is niet voor niets de Queen of Pop, en die titel mag ze voor mij altijd blijven houden want ze heeft het dik verdient.

Marcel²
SoundWave schreef:
Jeugdsentiment.
Toch moest haar beste album toen nog komen "Ray of Light".

Inderdaad, maar op deze verzameling staan allemaal mooie nummers.

HiLL schreef:
Gewoon de beste nummers van deze vrouw! Toppertje en tijdloos.

En zo is het maar net.

avatar van Thunderball
ja gave verzamelaar, de 2e vind ik dan stukken minder, volgens mij waren dat ook niet allemaal grote hits en American Pie, wat WEL een hit was staat er niet eens op, want dat mocht geloof ik niet van Madonna omdat ze dat zelf geen goed nummer vond.

Bij deze is het dan weer wel jammer dat bv True Blue en Who's that girl er niet op staan en wel een nummer als Lucky Star en Rescue me die toch minder zijn.

Maar dat is misschien persoonlijk.

deze prachtige verzamelaar bewijst dat Madonna,gevoeligheid,vreugde,verdriet en erotiek in haar stem heeft.

hoogtepunten de funky achtige like a prayer en into the groove

en het prachtige Live to Tell

avatar van Jan Wessels
Met terugwerkende kracht vind ik die oudste Madonna nummers een beetje kinderlijk worden. Haar latere werk vind ik persoonlijk veel interessanter. Eén nummer springt er voor mij echt uit (en laat horen welke kant Madonna op zou gaan): Vogue.

Davez
Amper een drietal mindere nummers hierop. De ultieme greatest hits

avatar van tnf
tnf
Ik heb deze cd in huis, net als GHV2, en vind beide cd's eigenlijk steeds meer tegenvallen. Op deze mist teveel, en GHV2 heeft dan weer een hele brakke volgorde.
Bovendien staan op déze een aantal nummers in afwijkende en zeker niet verbeterde versies. Te weten Borderline (iets killer geproduceerd dan hoe ik hem éigenlijk ken), La isla bonita (net iets anders en zeker niet leuker) en Like a prayer (vooral die laatste vind ik compléét verkracht op deze cd).

In dit geval vond ik het maken van een eigen 4cd-box, waar echt álles op staat, en in de juiste versies, wel gerechtvaardigd. Verleden week heb ik hem gemaakt. Volgens mij zou zo'n box de winkels uitvliegen als 'ie officiëel uitgebracht zou gaan worden. Als Madonna slim is, en dat is ze volgens mij absoluut, doet ze een keer zoiets.

(Wel heb ik er, zoals je ziet, enkele albumtracks aan toegevoegd.)

avatar van FunkStar
The Immaculate Collection is een verzamel album van haar grootste hits van 1983 t/m 1990. Met al haar vrolijke nummers zoals:"Holiday","Like a virgin,"Papa don't preach" en "Cherish". Maar ook haar mooie ballades zoals:"Live to tell" en "Crazy for you". Het album bevat ook 2 nieuwe singles: "Justify my love" en "Rescue me". Het album bevat ook andere versies van single's zoals "Express yourself" en "Vogue". Het album is dus een goede collectie van Madonna's grootste hits. Niet teveel liedjes die op elkaar lijken maar liedjes die allemaal iets speciaals hebben. Minpuntje is dat Gambler en Who's That Girl er niet opstaan.

avatar van FunkyMonk
Vogue en Justify my Love zijn imo haar coolste nummers.

Mooi Album, vooral La Isla Bonita, Vogue & Like A prayer zijn mooi

madonnagirl3
Een goede cd.
Er staan gelukkig iest andere versie's van de nummers op als het gewoon album waar ze vandaan komen
een 4.5

Een uitstekende verzamelaar van madonna! Ik mis alleen de NUMMER 1 HITS true blue en who''s that girl. Die mogen op een verzamelaar natuurlijk niet ontbreken. Klein minpuntje wat mij betreft. Verder lekkere nummers, niets mis mee!

avatar van musicfriek
verschuren schreef:

Ja dat vond ik destijds ook grote missers hierop. Alleen True Blue was geen nummer 1 hit in Nederland (nummer 4, 10 weken). In 1990 had ze 2 nummer 1 hits op haar naam staan: Who's That Girl en Into the Groove.

avatar van Poeha
"Dress You Up" mensen. Ik hoor hier niemand over, maar dat schitterende nummer staat hier ook niet op net als Gambler.

Mooiste nummers voor mij hier: Borderline, Papa Don't Preach, Justify My Love en uiteraard Live To Tell.

avatar van musicfriek
Dress You Up is toch wel een erg minder nummer van haar hoor... Net zoals Gambler. Ik zit te wachten op een box waarop al haar hits staan, lijkt me wel wat

avatar van Poeha
Dat zeker, maar Dress You Up is voor mij toch 1 van haar favoriete songs.

EVANSHEWSON
verschuren schreef:

Ja, die twee hadden er zeker op gemoeten, maar ik hoor voornamelijk dat veel nummers qua sound zo ontzettend gedateerd klinken, màn.
Ik vind haar muziek vanaf het later dan dit album te verschijnen RAY OF LIGHT en alles van erna gewoon véél interessanter en leuker.
Maar dat neemt niet weg dat dit een steengoede verzamelaar blijft natuurlijk. Vogue blijft heerlijk en is niet gedateerd;

****1/2