Dire Straits & Mark Knopfler - The Best Of (2005)

Alternatieve titel: Private Investigations

Label: Mercury

1. Dire Straits - Telegraph Road * (14:20)
  2. Dire Straits - Sultans of Swing (5:50)
  3. Dire Straits - Love over Gold (6:16)
  4. Dire Straits - Romeo & Juliet (6:00)
  5. Dire Straits - Tunnel of Love (8:10)
  6. Dire Straits - Private Investigations [Single Edit] (5:58)
  7. Dire Straits - So Far Away * (5:05)
  8. Dire Straits - Money for Nothing (8:25)

met Sting

9. Dire Straits - Brothers in Arms (6:57)
  10. Dire Straits - Walk of Life (4:07)
  11. Dire Straits - Your Latest Trick * (6:29)
  12. Dire Straits - Calling Elvis * (6:25)
  13. Dire Straits - On Every Street (5:02)
  14. Mark Knopfler - Going Home (Theme from the Local Hero) (5:01)
  15. Mark Knopfler - Darling Pretty * (4:43)
  16. Mark Knopfler - The Long Road (Theme from Cal) * (7:17)
  17. Mark Knopfler - Why Aye Man [Radio Edit] (4:10)

met Jimmy Nail en Tim Healy

18. Mark Knopfler - Sailing to Philadelphia [Extended Album Version] * (5:54)

met James Taylor

19. Mark Knopfler - What It Is (4:55)
  20. Mark Knopfler - The Trawlerman's Song * (5:00)
  21. Mark Knopfler - Boom, Like That (5:47)
  22. Mark Knopfler - All the Roadrunning (4:47)

met Emmylou Harris

avatar van Lamontagne
rudiger schreef:
Father , alles wat hierop staat heb ik al tig malen in bezit , dus deze verzamelaar voegt helemaal niets toe aan mijn collectie. Natuurlijk is dit `n prima verzamelaar voor iemand die de reguliere albums niet bezit .

Inderdaad prima verwoord daarom snap ik de keus van Chevy93 niet om 2 verzamelaars van Dire Straits in je top 10 te zetten
Hier zijn de nummers niet geédit dat is het enige
Ik heb deze alleen aangeschaft voor de deluxe versie met boekje(freak)

avatar van chevy93
Omdat de reguliere albums het niet halen bij de verzamelaars. Bij veel albums zitten altijd wel wat verslappingen, wat mij weerhoudt om er een 5,0* van te maken.

2 verzamelaars is misschien wat overdreven, maar voor alsnog heb ik nog geen album gevonden die het verdiend on in mijn top 10 te komen.

avatar van IntoMusic
chevy93 schreef:

Kan er zo drie van DS noemen die absoluut geen verslapping kennen. Het ligt er maar aan wat je in een album zoekt...

avatar van rudiger
Wel leuk dat ze The Long Road van Call op deze verzamelaar hebben gezet .
En ook 1 van mijn favo nummers The Trawlerman`s Song .
Toch moet ik wat te zeiken hebben en dat is dat ze de Dire Straits nummers weg hadden moeten laten want die staan alweer op een andere verzamelaar .
Men had een Best Of van Mark Knopfler uit moeten brengen ipv The Straits nummers erbij.
Natuurlijk staan hier alleen goede songs op maar het had zo anders en beter kunnen zijn.

rudiger schreef:
Toch moet ik wat te zeiken hebben.
Gelukkig zeg je het zelf al.

rudiger schreef:
en dat is dat ze de Dire Straits nummers weg hadden moeten laten want die staan alweer op een andere verzamelaar.
Op welke dan?

Zo'n beetje elk nummer van Dire Straits is voor het eerst (volledig) op deze verzamelaar te horen.

avatar van rudiger
Persoonlijk zie ik liever nummers als Stretching Out , Long Highway en Metroland op een verzamelaar staan .

avatar van chevy93
Dat was mijn vraag niet. Alleen Sultans of Swing en Walk of Life zijn al eerder op een verzamelaar uitgebracht.

Verder snap je toch wel dat men voor deze nummers kiest en niet voor 3 onbekende nummers? Als je zo gaat denken, moet je de verzamelaars maar links laten liggen.

avatar van chevy93
Alleen Sultans of Swing en Walk of Life zijn dezelfde als op deze...
(Tip: Let op de speelduur!)

Ik vraag me toch echt af of je deze en die andere wel kent.

avatar van rudiger
Op de vorige verzamelaar zijn nogal wat versies ingekort en op deze staan de orginele album versies . Dat zal de gemiddelde koper worst wezen .

avatar van chevy93
Eerst vind je het een schande dat Brothers In Arms wordt afgekort en nu vind je het niet erg, omdat het "de gemiddelde koper geen worst uitmaakt".

En zelfs al zou dat zo zijn, wat maakt dat uit? Het gaat toch om wat jij vindt en niet wat de gemiddelde koper vindt... Sorry hoor, maar de argumenten waar jij mee aan komt zetten waarom dit een nutteloze, overbodige en matige verzamelaar zou zijn, vind ik wel heel mager.

avatar van rudiger
Ik zeg niet dat deze nutteloos en overbodig is .
Wel dat deze voor mij persoonlijk nutteloos en overbodig is .
Natuurlijk zijn het allemaal uitstekende songs die hierop staan dat zal ik nooit ontkennen .

avatar van chevy93
Maar jij hebt alle albums al in je bezit, waarom heb je deze verzamelaar dan überhaupt als je die instelling hebt?

Je bent fan of niet .

avatar van chevy93
Het kan aan mij liggen, maar iemand die een verzamelaar onder het mom "ik heb ze al" een 3,0* geeft, kan ik niet echt een fan noemen. Zeker gezien het feit dat je andere verzamelaars wel een hoog cijfer geeft.

chevy93 schreef:

Klopt maar van die andere verzamelaars bezit ik niet alle reguliere albums .
Gezien de songs die erop staan verdiend het ook wel een 5 maar ik heb desbetreffende nummers al tig keer op cd`s staan en in betere uitvoeringen .
Waarom brengt men 3 verzamelaars van Dire Straits uit terwijl er nog een heleboel live materiaal op de planken ligt. Als ik een album van Straits opzet dan is het nooit een verzamelaar en die 3 verzamelaars staan ertussen om het compleet te maken.

rudiger schreef:
Klopt maar van die andere verzamelaars bezit ik niet alle reguliere albums .
Gezien de songs die erop staan verdiend het ook wel een 5 maar ik heb desbetreffende nummers al tig keer op cd`s staan en in betere uitvoeringen.
Dat is een beetje (en dat is een understatement) dubbelop...

rudiger schreef:
Precies om de redenen die ik al heb genoemd. Money for Nothing was de eerste. Incompleet of niet, het is geen rare uitgave. Sultans of Swing was alweer iets uitgebreider dan Money for Nothing en daardoor ook geen rare uitgave. Deze bevat echt de grootste hits van Dire Straits en daarbij nog de grootste hits van Mark Knopfler solo. Wat is daar zo raar aan?

Kijk is naar het aantal Beatles-verzamelaars, of het aantal Doors-verzamelaars. Daar is dit niks bij. En de koning der verzamelaars: Elvis Presley.

chevy93 schreef:

Dat valt wel mee . Van Golden Heart staat alleen Darling Pretty erop .
Waar is Cannibals dat op single is verschenen .?

Daar is dit niks bij.
pesies, en daarom is deze zeker niet meer dan een 3* waard.

Wat een non discussie, rudiger bezit zoveel materiaal van Dire Straits dat hij gemakkelijk zijn eigen favoriete Dire Straits/Knopfler verzamelaar kan samenstellen.

Daarom begrijp ik zijn 3* ook volledig bij deze wat vreemde verzamelaar.

Met deze verzamelaar heb ik ooit weleens in mijn handen gestaan, hij koste vrij lang rond de 20 euro weet ik nog. Ik heb hem toen ook niet gekocht, vooral omdat ik het vreemd vind om van 2 verschillende bands nummers op 1 verzamelplaat te hebben.

Toen heb ik even verder gekeken, en zag dat je originele Dire Staits albums kon krijgen voor maar 6 euro. Je kon toen zeg maar 3 originele Dire Staits albums kopen voor 18 euro, en dan had je nog 2 euro over ook t.o.v van dit album, om het parkeer kaartje van de parkeer garage nog te kunnen betalen.

Een regulier album heb ik zowiezo veel liever, vooral omdat het daarop zo bedoeld is en in alle nummers dezelfde stijl en sfeer zit zoals het destijds origineel bedoeld is.

Een verzamelaar is eigenlijk een lapmiddel als je geen org albums van een band gaat kopen, maar een mooie instap om kennis te maken met een band.

Ik prefereer toch liever 2 verzamelaars i.p.v deze. Het liefst eentje van Knopfler en eentje van Dire Straits, tenminste als je dan toch niet verder zou willen gaan dan een verzameling van de bekendste nummers van Knopfler en Dire Straits bij het grote publiek, want meer is het gewoon niet.

rudiger schreef:
Waar is Cannibals dat op single is verschenen .?

ricardo schreef:
Dat ben ik niet met je eens. Ik beluister veelal liever verzamelaar dan albums. Het zijn meestal (vind ik) de beste nummers van een artiest en geven mij daarom ook het meeste plezier. Dit album staat voor mij vol met goede nummers, er zit geen enkele misser bij. Daarom is dit voor mij het ultieme album.

Nu ben ik ook niet echt een albumliefhebber. Ik stel liever mijn eigen playlists samen (dan weet ik zeker dat ik de troep over sla).

Het gaat mij er meer om dat een verzamelaar ALTIJD onnodig is als je alle albums van een bepaalde artiest hebt. En om dan de ene verzamelaar wel hoog te geven, omdat "je daar niet alle albums van hebt", vind ik gewoon erg cru. Dat is meten met twee maten.

chevy93 schreef:
Ik in ieder geval niet. Dit is mijn eerste CD van Dire Straits, haha. Door deze CD ben ik in aanraking gekomen met hun en het bevalt me uitstekend.!

Dit is ook prima om in te stappen . Zo te zien ben jij in 2005 ingestapt .
Ik ben in 1978 ingestapt en denk daarom minder gecharmeerd van deze.
Hier zit de verklaring.
Verder ben ik het met Ricardo eens dat men veel beter een verzamelaar van Knopfler solo had uit kunnen brengen want voor veel mensen is dat nog onbekend terrein .

avatar van ricardo
Dat heb ik ook weleens gedaan de 10 'beste' nummers van een band op een cd gebrand en tot vervelens toe grijs gedraaid. Op den duur ben je die 'beste' nummers echt beu, en ben je blij de zogenaamde mindere nummers van een origineel album weer eens te horen. Paar jaar terug heb ik dat eens gedaan met AC/DC zowel de beste Bon Scott nummers als de Brian Johnson nummers op een aparte cd gebrand. Ik was het op den duur helemaal beu, en sindsdien draai ik alleen nog maar de originele albums.

Je zou ook alleen maar kunnen weten wat de mindere en de betere nummers zijn als je echt alle albums ook in zijn geheel kent. Ik vraag mij af hoeveel albums jij origineel hebt van Dire Straits chevy.

En meten met 2 maten is het natuurlijk niet als je verschillende beoordelingen geeft aan diverse verzamelaars. Ik geef ook niet iedere verzamelaar met de bekendste nummers van een band/artiest een 5*. Als ik alleen een verzamelaar van een band heb en geen reguliere albums, en alle nummers raken mij ook dan geef ik een 5*. Dit album kan ik mij vanwege de vreemde samenstelling van 2 verschillende artiesten indenken dat sommigen er geen 5* voor willen geven.

Jij noemt het 'beste' nummers, maar ik noem het liever bekendste nummers bij het grote publiek, dat klopt nog net iets meer denk ik.

Verzamelaars zijn ondingen die 9 van de 10 keer alleen het bekendste van een band laten horen.

De hele sfeer van de plaat wordt vernietigd. De albums zijn zoals de artiest wil dat je de muziek hoort. Een verzamelaar is knip en plakwerk van populaire liedjes. In dit geval is het dan ook nog zo'n vreemd ding met eerst Dire Straits en dan Mark Knopfler...

rudiger schreef:
Zo te zien ben jij in 2005 ingestapt.
Daar mag je een jaartje of 3 bij optellen.

ricardo schreef:
Ik ken alle albums in zijn geheel en ik zeg zeker niet dat deze verzamelaar de enige hoogtepunten laat zien. Wel vind ik elk nummer een hoogtepunt (daar ligt het nuanceverschil: ga je kijken wat je mist? Of juist wat er wél opstaat?).
Die laatste vraag kan ik niet anders antwoorden dan: Nee. Ik heb geen een origineel album.

Waar is Silvertown Blues die ook op single is verschenen ?
Dus als iets op single is verschenen is het gelijk een grote hit? Cannibals heeft noch de top 40, noch de Ultra top 50 gehaald. Behaalde alleen in de UK de 42e plek. Van Sailing To Philadelphia staan al twee nummers op het album, dus de keuze Silvertown Blues weg te laten is heel begrijpelijk. [/quote]

Het gaat hier niet om hits want dan was de titel wel Greatest Hits geweest .
Het is een best of . Wat ik een best nummer vind hoeft de samensteller niet te vinden alleen die kan het uitbrengen en ik niet .
Ik vind Lions 1 van de beste Straits nummers en staat er niet op .
Ieder vind weer een ander nummer best en dat is best zo.

Verder klopt het wat Ricardo zei dat op een verzamelaar de bekendste nummers komen en niet de beste .
En het bericht hierboven van Stijn is ook helemaal juist.

rudiger schreef:
Het gaat hier niet om hits want dan was de titel wel Greatest Hits geweest .
Dus als het Greatest Hits had geheten had je er wel vrede meegehad?
Het komt op precies hetzelfde neer.. Dit is gewoon mierenneuken.

Stijn_Slayer zij het al: Verzamelaars zijn dingen die 9 van de 10 keer alleen het bekendste van een band laten horen.

avatar van ricardo
Ja hoor chevy93 jij mag het laatste woord hebben bij jouw favoriete album aller tijden.

chevy93 heeft dezelfde kwaliteiten als de Rolling Stones, want die weten ook niet wanneer ze moeten stoppen.

chevy93 schreef:
Dus als het Greatest Hits had geheten had je er wel vrede meegehad?
Het komt op precies hetzelfde neer.. Dit is gewoon mierenneuken.

Ik heb er vrede mee om deze onzinnige discussie te stoppen .
Ik ga Silvertown Blues nog eens opzetten .

Voordeel is dat ik weer 5 plaatsen ben gestegen in de berichten top 250 .

avatar van chevy93
Dat je dit album niet zo goed vindt, kan ik me in vinden, maar de argumenten die jij geeft, raken gewoon kant noch wal. De ene verzamelaar geef je een 5,0* en de andere een 3,0*, omdat je daar wel alle albums van heb. Dus zodra je van die andere artiest weer wat albums komt, gaat dat cijfer langzaam naar beneden?

ricardo schreef:
Want het is mij inderdaad te doen om het laatste woord te hebben. . En nee, ik reageer op dit stompzinnige bericht om te voorkomen dat dit soort domme uitspraken de kop ingedrukt worden.

Maar goed, zo gaat het heel vaak. Op een gegeven moment zegt de ene dat hij/zij er geen zin meer in heeft (meestal omdat ze merken dat ik geen push-over ben en ik misschien zelfs nog wat steekhoudende argumenten heb) en dan ben ik het die het laatste woord wil hebben. Het zal allemaal wel...