Van Halen - The Best of Both Worlds (2004)

Alternatieve titel: The Very Best Of

Label: Warner Bros.

1. Eruption (1:43)
  2. It's About Time (4:15)
  3. Up for Breakfast (4:57)
  4. Learning to See (5:16)
  5. Ain't Talkin' 'Bout Love (3:49)
  6. Finish What Ya Started (4:24)
  7. You Really Got Me (2:39)
  8. Dreams (4:54)
  9. Hot for Teacher (4:43)
  10. Poundcake (5:21)
  11. And the Cradle Will Rock... (3:34)
  12. Black and Blue (5:27)
  13. Jump (4:04)
  14. Top of the World (3:55)
  15. (Oh) Pretty Woman (2:54)
  16. Love Walks In (5:12)
  17. Beautiful Girls (3:57)
  18. Can't Stop Lovin' You (3:54)
  19. Unchained (3:43)
  20. Panama (3:34)
  21. Best of Both Worlds (4:51)
  22. Jamie's Cryin' (3:33)
  23. Runaround (4:22)
  24. I'll Wait (4:44)
  25. Why Can't This Be Love (3:50)
  26. Runnin' with the Devil (3:39)
  27. When It's Love (5:41)
  28. Dancing in the Street (3:47)
  29. Not Enough (6:51)
  30. Feels So Good (4:34)
  31. Right Now (5:25)
  32. Everybody Wants Some!! (5:12)
  33. Dance the Night Away (3:12)
  34. Ain't Talkin' 'Bout Love [Live] (4:46)
  35. Panama [Live] (6:41)
  36. Jump [Live] (4:20)
DutchViking
Vrij complete verzameling van Van Halen's beste songs, verspreid over 2 cd's. Leuk zijn vooral de drie niet eerder uitgebrachte songs. Als ik zelf een 'best of' had moeten maken, zou de keuze van de songs - in tegenstelling tot bij veel andere artiestene - niet veel anders zijn geweest. Dit is een veel completere verzamelaar dan de Greatest Hits-compilatie uit '96.

Nu maar hopen op een nieuw album van de band rondom de van oorsprong Nederlandse broertjes!

DutchViking
Wel frappant dat er geen enkele song van het meest recente album, Van Halen III, opstaat. Dus ook geen Gary Cherone op deze verzamelaar.

avatar van Arno
Stuk voor stuk erg sterke nummers. Alle klassiekers van Van Halen (zoals Ain't Talkin' 'bout Love of Runnin' with the Devil), en af en toe ook een (voor mij) minder bekend nummer. Ook leuk dat er 3 live-nummers opstaan op het einde.

Heel gaaf album. Kan het niet anders zeggen. Zoals al eerder gezegd door Arno zijn het stuk voor stuk goede nummers. Wel jammer dat je maar 8(!) faforiete nummers mag aangeven , want er zijn toch nog een paar meesterwerkjes die ik nog had willen aangeven. i.i.g Een heel lekker album om rustig naar te luisteren.

avatar van musicboy
Dit is nu een band waarvoor ik het niet echt heb. Als deze verzamelaar het niet doet, dan is het wellicht nutteloos me verder in de band te verdiepen. Hoewel er wel een paar sterke nummers opstaan.

mugken
Idd een erge goede verzamelaar.Ik ben voor de rest geen Van Halen kenner.Maar nummers als Runnin' with the Devil of Panama zijn erg goed.

EVANSHEWSON
Ik heb die eerste plaat van hen. Die werd in ons jeugdhuis destijds gewoon grijsgedraaid. Running With The Devil, Eruption, You Really Got me, weetjewel ???
Ik hoorde nog hun tweede plaat, die ik al stukken minder interessant vond, het niveau van die eerste plaat hebben ze nooit meer gehaald denk ik.
Tenminste in de eerste jaren nà die eerste plaat, want daarna heb ik deze band niet echt meer gevolgd en was ik het genre al wat ontgroeid of uit het oog verloren.
Toch best een goede verzamelaar, voor mij staat hier méér dan voldoende op, maar ja, ik ben dan ook geen echte (zware) fan.
Vergeleken bij Led Zeppelin verbleken toch zoveel harde rockers...

****

O ja, de Roy Orbison cover Pretty Woman is echt top!

avatar van ricardo
Van Halen doet me eigenlijk niet zo veel ,af en toe wel leuk om eens te beluisteren,ik heb bij deze band aan een goede verzamelaar ook wel genoeg dus,heb deze dubbelaar een half jaar geleden voor 10 euro gekocht en dat vond ik wel acceptabel voor deze meest complete best of van Van halen.3 sterren.

Enige nummer wat ik eigenlijk wel mis is Don't tell me (what love can do). Dit was tenslotte de eerste single van Balance.

Wolfgang1975
Ik ben een bewonderaar van de gitarist Eddie van Halen, maar deze
verzamelaar laat een band met twee gezichten zien. Er staan fantastische nummers op zoals Ain't Talkin' ' Bout Love, maar ook miskleunen zoals de cover van Dancing In The Street en alle synthesizer georiënteerde tracks. Het gitaarspel van Eddie zorgt voor een (krappe) voldoende.

avatar van vin13
Je hebt gelijk,.betreffende de 2 gezichten.
David Lee Roth vind ik wel goed maar de latere Gary Cherone bijv. niet goed(Live gezien met Extreme was vals helaas, de gitarist is dan wel weer goed Nuno Bettencourt).

Ik heb altijd het gevoel gehad dat Van Halen beter kan en dat ze altijd de problemen "opzoeken".
Wolfgang met zo,n naam moet je wel fan zijn.

Wolfgang1975
Dat klopt, vin13. De Wolfgang Is zo'n beetje de beste gitaar die er is!

avatar van Hans Brouwer
jakob88 schreef:

Ongetwijfeld zal je "Jamie's Cryin' noemen .

avatar van Tijn79
ik vind ze zelf niet echt waanzinnig ofzo, gewoon zo'n lekkere oude band zeg maar.
al moet ik eerlijk zeggen dat mijn voorkeur duidelijk uit gaat naar de David Lee Roth-era; wat is die vent heerlijk over the top

avatar van LucM
Goede compilatie-dubbelaar van Van Halen, waarvan ik de nummers uit hun beginperiode, met zanger David Lee Roth, de beste vind : "Ain't Talkin' 'Bout Love" (heerlijk die riff!) "Jamie's Cryin'" en "Runnin' with the Devil". Maar de meeste nummers van deze uiterst succesvolle hardrockband mogen er zeker zijn en ook de cover van "Pretty Woman" (Roy Orbison) vind ik geslaagd.
Het is evenwel lange tijd stil gebleven rond Van Halen.

Empyrium
LucM schreef:
Het is evenwel lange tijd stil gebleven rond Van Halen.

Buiten de succesvolle tour van dit jaar hebben ze al 10 jaar geen plaat uitgebracht, buiten de remasters en deze verzamelaar uiteraard.

Vind Van Halen zowel met Roth als ook met Hagar goed te pruimen. Best of Both Worlds, When it's Love, Black N' Blue zijn gewoon goede nummers.

avatar van ricardo
Van halen heeft wel een paar lekkere nummers gemaakt vind ik, Eruption is een schitterende instrumentale opener natuurlijk, en verder zijn Jump, You Really Got Me en Runnin With The Devil ook erg goede nummers, ik heb aan deze verzamelaar ook meer dan genoeg wat het Van Halen aangaat, het is niet echt mijn ding, maar sommige nummers zijn dan nog wel te pruimen, van de 19 nummers die hierop staan vind ik een stuk of 6/7 nummers voor mij de moeite waard, met de rest heb ik minder mee.

avatar van L_T_B
Berichten verplaatst naar Van Halen

Goede verzamelaar, alles wat je terug wil zien staat er wel op. Een chronologische volgorde was wel leuk geweest, maar goed, dat is tegenwoordig zelf ook nog wel te fixen.

haveman
ricardo schreef:

Helemaal mee eens.

avatar van orbit
Tsja, als je gewoon de eerste 4 platen uit de Roth-periode neemt, heb je meer nummers die goed zijn. Hier staat teveel troep op met Hagar natuurlijk

avatar van vielip
Goede verzamelaar die ik alleen vanwege de 3 nieuwe nummers in de kast heb staan. Die 3 nummers zijn prima en hadden zo op Balance of FUCK kunnen staan! De toevoeging van de 3 live nummers is leuk als je niks in huis hebt van deze band Maar persoonlijk vind ik het waardeloos dat je hierdoor 3 nummers (!!!) er dubbel op hebt staan. Slaat nergens op vind ik!!

avatar van Ernie Ball
Wolfgang1975 schreef:
Dat klopt, vin13. De Wolfgang Is zo'n beetje de beste gitaar die er is!

Helemaal correct!

avatar van ricardo
De eerste 4 nummers van hun debuut album staan op deze, en daarnaast staan er nog een paar aardige nummers op. Misschien nog een stuk of 4. Dat betekend dat ik op hun debuut album de meeste goede nummers vind staan. Op deze verzamelaar staan nog een paar mooie nummers, en dan met name Jump. Vandaar dat ik deze iets beter vind dan hun debuutalbum. Maar als je het aflegd tegen het totaal aantal nummers die hierop staan en wat ik goed vind is het best karig allemaal. Toch een 2.5* voor 8 van de 36 nummers die ik wel goed vind.

Wel vind ik de eerste cd een stuk leuker en die bevalt mij een stuk beter dan de tweede cd.

Echt mijn band zal het wel nooit worden waarschijnlijk.

avatar van vielip
Als je een verzamel album van Van Halen wilt waarop de belangrijkste periode van hun carriere wordt samengevat, dan moet je deze hebben. Het enige minpuntje blijf ik vinden dat er nummers dubbel opstaan. Ook al gaat het om studio versus live versie. Zoiets werkt gewoon niet. Niet voor mij tenminste.

avatar van ricardo
Ik vind het anders helemaal niet vervelend dat mijn favoriete Van Halen nummer hier 2 keer opstaat. Kan ik dat nummer live ook eens horen. Bedoel daar het nummer Aint Talkin Bout love mee. Super nummer, en ben juist blij dat hij er 2 keer opstaat.

orbit schreef:

Het verrotte hierop is dat beide periodes kriskras (zie hoes) door elkaar staan...

avatar van vielip
Vind ik persoonlijk juist zeer fijn. Genieten van beide periodes in optima forma! En gezien de titel ook wel te verklaren lijkt me.

avatar van ricardo
Ik vind de stem van roth veel machtiger klinken dan die van Hagar. Ik vind met Hagar in de band meer bon jovi gehalte gekomen in de nummers, en daardoor meer standaard klinken.

Dat is het mooie aan deze verzamelaar, ik beluister hem nu wat aandachtiger en weet zeker dat ik geen regulier album met Hagar als zanger hoef.

Heb genoeg aan de nummers die op deze verzamelaar staan.

avatar van freakey
Mee eens Ricardo, daarbij vind ik It's About Time 1 van de beste songs ooit door Van Halen met Sammy Hagar opgenomen en die staat dus weer niet op een regulier album, des te meer reden om deze verzamelaar te koesteren dus....