Queens of the Stone Age - …Like Clockwork (2013)

Rock / Pop
Label: Matador

1. Keep Your Eyes Peeled (5:04)

met Jake Shears

2. I Sat by the Ocean (3:55)
  3. The Vampyre of Time and Memory (3:34)
  4. If I Had a Tail (4:55)

met Alex Turner, Nick Oliveri en Brody Dalle

5. My God Is the Sun (3:55)
  6. Kalopsia (4:38)

met Trent Reznor

7. Fairweather Friends (3:43)

met Elton John, Trent Reznor, Nick Oliveri en Mark Lanegan

8. Smooth Sailing (4:51)
  9. I Appear Missing (6:00)
  10. ...Like Clockwork (5:24)
avatar van jellecomicgek72
Inspiratieloze rock? Als QOTSA één ding niet is dan is het inspiratieloos, ook vroeger niet.

UnknownPleasure
net klaar met het (opnieuw) beluisteren van deze plaat. wauw.

@jellecomicgek72,idd ,inspiratieloos is mss niet het juiste term,rommelig of verwarrend ware beter gekozen !!

avatar van rien
tricolore schreef:

Deze plaat is alles behalve rommelig..

avatar van JVT
JVT
rien schreef:

Deze plaat is alles behalve rommelig..

het gaat ook niet over deze plaat maar over hun vorige albums.

avatar van Hanszel
Rommelig, inspiratieloos, stoner.... hokje hokje hokje.

Luister gewoon en bepaal dan ZELF of je het leuk, goed, prettig naar te luisteren o.i.d. vindt. Alleen jouw eigen mening telt, wat anderen vinden moeten ze helemaal zelf weten.

En wat deze plaat echt IS, is rond. Of het nou een LP of CD is, rond is ie Verder kun je er vanalles van vinden, maar dat is dan jouw mening. Probeer deze aub niet andere mensen op te dringen want zij hebben ook een mening. Respecteer dat.

Hanszel schreef:
En wat deze plaat echt IS, is rond. Of het nou een LP of CD is, rond is ie...

avatar van Don Cappuccino
Mijn beoordeling blijft op drie sterren staan maar dit is echt een lekker drumalbum. Vooral My God Is The Sun, daarna staat het zweet op je rug!

avatar van Gloeilamp
Ben ik met je eens. Ik heb My God Is the Sun en I Sat By the Ocean ook al verschillende keren meegespeeld. De drumpartijen zitten altijd eigenlijk erg goed in elkaar bij Queens of the Stone Age.

Don Cappuccino schreef:

Kom op Don: deze plaat is rond: 0,5-je erbij!

avatar van Kronos
Ik denk erover om er een halfje af te doen. Dit weekend met de koptelefoon beluisterd en het kon amper mijn aandacht vasthouden. Zoals steeds bij de Queens klinkt het allemaal erg lekker, maar nummers die van begin tot eind beklijven zijn een zeldzaamheid bij deze band.

avatar van Erwin.c
Zit contstant met New Killer Star van Bowie in m'n hoofd by I Sat By The Ocean.maar goed, ik zit altijd met Bowie in m'n hoofd dus het kan aan mij liggen...?

avatar van rarekwabbus
Don Cappuccino schreef:

Ik vind iedere Queens-plaat een lekker drumalbum eigenlijk

avatar van JoaMuse
Wat is 'If I Had a Tail' een heerlijk nummer zeg, het lekker nonchalant gezongen stukje ''Gitchy, gitchy, ooh la la'' alleen al.

avatar van captain scarlet
Erwin.c schreef:

Ha, inderdaad, ik dacht al, waar doet die intro me toch aan denken

avatar van Tompie
Het strafste rockalbum dat ik de laatste twee jaar hoorde.

avatar van Koston
Dit album blijft maar groeien en groeien. Klasse hoor

avatar van Pinsnider
Open brief aan de platenmaatschappij,

Geachte platenbonzen,

Als ik een plaat koop verwacht ik...
1. ...alleen een dubbel LP als de totale speelduur tegen de 70 minuten aanloopt (en dus niet bij dik 40 minuten wat makkelijk op één schijfje past)
2. ...alleen 45 toeren bij singeltjes (en dus NIET bij een langspeler)
3. ...als het niet te veel moeite kost de credits en liefst ook nog songteksten in of op de HOES (en dus GEEN verwijzing naar een site! Ik koop niet voor niets de fysieke versie!!)

Ok, dat kraslot waarop bleek dat je een gratis download van de plaat had gewonnen was dan wel weer lollig en gelukkig gaat het uiteindelijk om de inhoud en die was ook in orde, maar wilt u alsjeblieft in de toekomst mijn punten op zijn minst in overweging nemen..??

Met hartelijke groeten,

avatar van Flammazine
Bij hiphopplaten doen ze dat al jaren owv de geluidskwaliteit. Vind het best ok.

avatar van Pinsnider
Ik geloof zo dat de geluidskwaliteit dan beter is, maar ik hoor het verschil niet met mijn 36 jaar oude oren...:)

avatar van rien
Alweer een aantal maanden uit.. En ik vind het echt een ontzettend lekker album.. Hij moest ff doorkomen maar ik denk dat ik dit de beste vind in de reeks.

avatar van Rvdz
Demon. schreef:
Vanaf dag 1 vond ik dit een lekker album maar beter dan SftD?

Dit hier. Wel beter dan de rest vind ik zelf, maar sftd valt dan ook moeilijk te overtreffen

Demon. schreef:
Vanaf dag 1 vond ik dit een lekker album maar beter dan SftD?

Niet beter, maar anders.. Maar sowieso vind ik deze even goed als SFTD. Dit word album van het jaar voor mij, 100% zeker. Het is jammer dat I Appear Missing hierop maar 6 minuten duurt. Live versies van dit nummer zijn zo legendarisch goed, niet normaal. Die solo live.. manman.. Goosebumps over goosebumps.

avatar van Demon.
Inderdaad anders, maar inderdaad ook niet beter en dat is het punt De nieuwe Arctic Monkeys is ook anders dan hun debuut maar die is ook niet beter

Ooooh jawel!!

avatar van Madjack71
Ten tijde van Songs for the Deaf, had ik wel een klik met QOTSA. Nummers met kop en staart, prikkelende sfeer en goed neergezet. Daarna kon het mij eigenlijk niet meer op eenzelfde manier meer boeien. Misschien door alle bezettingen en beslommeringen, kweet het niet, maar ook op dit ...Like Clockwork gebeurt het niet voor mij. Het klinkt mij te eenvormig en er zijn te weinig nummers die bij mij weten op te vallen.

avatar van wisselstroom
Prima plaatje van de Queens. De melodie is terug en dat bevalt me goed na Era Vulgaris. Sound houdt voor m'n gevoel een beetje het midden tussen Them Crooked Vultures en de 2e helft van Lullabies.

Wat me ook opvalt is de productie, waarbij de gitaren een prominente rol krijgen. Zo kabbelt de openingstrack maar wat voort, maar komt plots tot bloei wanneer rond 1:50 de WAAAAH-gitaar binnen knalt. De balads en If I had a tail vind ik wat aan de saaie kant, Smooth Sailing doet me sterk denken aan Skin on Skin op Lullabies. Verder valt er genoeg te genieten.

Jammer dat het artwork dat vergezelt gaat met de release (in clips etc) niet gebruikt is om een mooi cd booklet te maken. Of zou ik weer eens spijt krijgen van mijn aanschaf en komt er over een half jaar een deluxe editie mét boekje uit? Iets soortgelijks gebeurde me bij Era Vulgaris, waarbij later een dubbel-cd met als bonus opnamen van het Paradiso-concert uitkwam...

avatar van Demon.

Vind je AM beter dan WPSIATWIN?