Green Day - Bullet in a Bible (2005)

Punk / Rock
Label: Reprise

1. American Idiot (4:32)
  2. Jesus of Suburbia (9:23)
  3. Holiday (4:12)
  4. Are We the Waiting (2:49)
  5. St. Jimmy (2:55)
  6. Longview (4:44)
  7. Hitchin' a Ride (4:04)
  8. Brain Stew (3:03)
  9. Basket Case (2:58)
  10. King for a Day / Shout (8:47)
  11. Wake Me Up When September Ends (5:03)
  12. Minority (4:19)
  13. Boulevard of Broken Dreams (4:45)
  14. Good Riddance (Time of Your Life) (3:26)
Ik vind persoonlijk het beste nummer van de "Aerican idiot" album, "Jesus of suburbia".
Gwn prachtig liedje, en het straffe is dat het zo lang duurt en toch blijft het goed...

Ik heb de cd/ dvd net gekocht.
Hij is echt goed.
Billy zingt ook echt supr.

Ook op de dvd leuk, de stukjes tussen de liedjes door.
Erg slim gedaan.

Super cd!

Nadat ik Bullet In A Bible had gehoord was ik zo onder de indruk dat ik dit album al op de releasedatum ben wezen halen. Hij is het geld zeker waard. Ik geef 4.5 sterren.

GreenDay-Idiot schreef:
Ik raad dus ook iedereen aan om hem te kopen.

Moet je deze cd kopen als je American Idiot hebt? Het lijkt me eigenlijk 2 keer hetzelfde kopen, en beter gespeeld dan op American Idiot kan ik me moeilijk inbeelden...

JJ_D schreef:

Nou, het klinkt heel erg goed moet ik zeggen.
Niet heel erg veel slechter dan American Idiot.
En daarbij staan er ook andere wat oudere nummers op en zit er natuurlijk een dvd bij .

---
---
Nou, het klinkt heel erg goed moet ik zeggen.
Niet heel erg veel slechter dan American Idiot.

Turlijk moet je deze cd/dvd kopen, er staan niet alleen oude nummers op maar ook nog een zalige films(Jesus of suburbia 9minuten )

Billithekid schreef:

De hele cd kopen om Jesus of Suburbia in clip te zien, zo gek ben ik nou ook weer niet. Misschien moet ik m'n vraag anders gaan formuleren: "Heeft dit album een meerwaarde tov American Idiot?"

sum 41 fan
ik geef dit album 5 sterren omdat ik live gewoon vet vind.
het is iets wilder dan normaal en ze doen het iets overdrevender DIT IS GEWOON EEN VET ALBUM.

JJ_D schreef:

Er staat niet alleen "Jesus of suburbia" op met film he, nog van veeeeeele andere nummers, als ja dat nog niet moest door hebben(anders zoude ze er geen dvd van maken he)
en ja dit album heeft meerwaarde tov "american idiot" want de film zijn ZO veel cooler dan gwn het liedje horen(op zich ook al zalig!)

Volledig akkoord "sum 41 fan":D
Green Day rockt gwn volledig;)

Sum 41 btw ook!:D

avatar van ZERO
Billithekid schreef:
Maar ja, er zijn natuurlijk altijd een paar leeghoofden(ik noem geen namen) die daar iet of wat anders over redeneren, bezie het zo: "Die moeten er ook zijn".

Het toppunt van lef: OK Computer 0.5* geven en andere mensen "leeghoofd" noemen!

Over het album: voor mensen die de tournee hebben gezien lijkt me dit inderdaad een leuke cd. Ik heb hun optreden op Werchter gezien en dat was echt wel beregoed!

Ik heb trouwens gezien dat iemand zei "De setlist ziet er altijd hetzelfde uit" en wil hier toch graag even een kleine opmerking over geven. De setlist ziet er inderdaad altijd hetzelfde uit, op één nummer na: Wake me up when September ends. Dit spelen ze soms wel en soms niet. Naar verluid zou dit zijn omdat de herinneringen van Billy Joe aan z'n vader soms wat moeilijk liggen om dit nummer te spelen.

nicolas
Green Day maakt echt toffe, hippe muziek maar een cd als deze zal ik nooit kopen. Het is quasi een kopie van American Idiot, maar dan live...

avatar van Eddie
Helemaal mee eens, ze hebben inmiddels genoeg uitgebracht voor een (dubbel)live-cd die een goed overzicht van hun repertoire geeft. Dit is puur nog wat extra geld uit American Idiot kloppen. Schande

Eddie schreef:

Dacht ik ook, en toch lijken velen ofwel te naïef te zijn om dit te beseffen ofwel gebrainwasht door de schitterende muziek op deze plaat. Ik ga alvast voor 1. Jullie?

PS: Er is nog een derde mogelijkheid; ze zijn nog aan het puberen.

avatar van Fianosther
ik vind de 'stemlijst' van billithekid hoogst opmerkelijk. 2 5* en voor de rest allemaal 0,5*, beetje vreemd.

Fianosther schreef:

Heey, rustig aan he.
Hij heeft wel 2 xeer 5.0*.

waar the f** zedde gelle over aan't praten, ik heb 5 sterren gegeve voor bullet in a bible, vanwaar halen jullie die " 2 5* en voor de rest 0.5* "!!!!?????????????????????????????????????????

avatar van Eddie
Als eerste beste billythekid, zijn er meer stemwaardes dan 0.5 en 5.0* ster. Met 2 5* bedoelde fianoster uiteraard dat je twee keer 5* hebt gegeven. Ik kan me ook erg moeilijk voorstellen dat een verstokt greenday fan, platen van 'Bökröt Rödebröt Trio' of 'kate Bush' vaak genoeg heeft geluisterd om een fatsoenlijk oordeel te vellen. Ik heb niet de indruk dat je erg seriues stemt.

Eddie schreef:

Inderdaad, This is a serious site for serious people, there's nothing for you here.(,'The League of Gentleman')

Aah nee sorry dan is dat een fout van mij, ik dacht dat ja maar 1x kon stemmen, excuses hiervoor

ik ben en blijf een Green Day fan en niets of niemand zal mij hierbij tegenhouden

nogmaals excuses voor dit ongemak.

Billithekid schreef:

dat probeert ook helemaal niemand.

Billithekid schreef:

nogmaals excuses voor dit ongemak.

Dat dacht je dan goed, je kan ook maar 1x stemmen...

Geniaal, American Idiot was al geweldig. Maar nu het ook nog eens live word gezongen is het gewoonweg geniaal.

GreenDay-Idiot schreef:

Dat proberen we een aantal andere mensen hier de hele tijd duidelijk te maken .

Toine Rorije
een live album waarop alle nummers live zijn. klinkt logisch

nicolas
F*CKING RED NECKS!! lol

gewoon een zalig album. ik heb er echt van genote. Green Day rules!!

Helaas vind ik het album steeds wat minder worden.