Big K.R.I.T. - King Remembered in Time (2013)

Label: Cinematic

1. Purpose (1:46)
  2. Shine On (3:49)

met Bun B

3. Talkin' 'Bout Nothing (2:23)
  4. King Without a Crown (2:50)
  5. R.E.M. (2:52)
  6. Meditate (4:52)
  7. Serve This Royalty (3:55)
  8. Good 2getha (3:41)

met Ashton Jones

9. Just Last Week (Snippet) (1:42)

met Future

10. My Trunk (3:45)

met Trinidad Jame$

11. How U Luv That (3:03)

met Big Sant

12. Only One (4:43)

met Wiz Khalifa en Smoke DZA

13. Banana Clip Theory (3:38)
  14. Life Is a Gamble (3:55)

met BJ the Chicago Kid

15. WTF (4:34)
  16. Bigger Picture (4:12)
  17. Multi Til the Sun Die (3:57)
avatar van Delars
Damn wat een baas die KRITT.

avatar van Dirruk
Hoge verwachtingen hiervan. Ben benieuwd!

avatar van Holla
Ben hem aan het downloaden, vond R.E.M. al erg vet!

wow man, multi til the sun die !!

Zitten enkele pareltjes tussen hoor, heerlijke mixtape.

Vooral Multi Till the Sun Die & Life Is A Gamble zijn prachtig.

avatar van Holla
Heb altijd wel zijn skills ingezien, maar nooit echt vet gevonden. Enkel maar een paar nummers zoals ''Praying Man''. Deze tape veranderd dat direct, begin K.R.I.T. nu pas echt vet te vinden lijkt het.

Wat een heerlijke tape, nummertje 5 en 6 vind ik erg vet maar met name op het einde wordt het bijzonder goed van 13 t/m 17. De rest is ook vrij vermakelijk nog. Maar een mooi einde! Vind het beter dan zijn album.

avatar van Silky & Smooth
Wederom een erg lekkere tape, maar het enige nadeel(tje) vind ik dat het weinig vernieuwend is. Voor de rest kan ik gewoon niets op KRIT aanmerken!

Bigger Picture is trouwens echt een plaatje!

Dit. is. heerlijk.

avatar van Dirruk
Vind het niet zijn beste. Misschien wel zijn minste mixtape, maar alsnog heel goed. Dit is wel de enigste mixtape waarvan ik de laatste aantal tracks beter vind dan de eerste paar tracks.

avatar van Silky & Smooth
De laatste tracks zijn inderdaad erg sterk!

avatar van thgryda
Ik vond tot nu toe zijn tapes een stuk beter dan zijn al bij al toch nog vrij sterke album, dus ik ben benieuwd!

inderdaad heerlijk dit.

vind dit misschien zelfs wel z'n beste tape tot nog toe..

Ik denk ik ook.

avatar van thgryda
Mwaaa ik vind het allemaal redelijk maar ik vond 4 Eva 'N a Day wegens enkele uitschieters de fijnste plaats van KRIT. Het klinkt allemaal goed, maar weinig speciaal. KRIT heeft wel een enorm aangename stem, en ook zijn flow is hard. Maar nog steeds vind ik zijn optredens op undun zijn beste werk

avatar van Silky & Smooth
Wou net zeggen, 4 Eva N A Day wordt hier niet getopt hoor!

avatar van Delars
God wat geniet ik hier toch van, wat een heerlijke mixtape.
Vooral als je net een drukke week hebt gehad en even lekker wil relaxen.
Er staat echt geen enkel nummer op dat ik skip.
Al zijn eerdere mixtapes waren ook heerlijk, maar deze pakt mij vanaf het begin en ik blijf er van genieten tot het einde.
De andere platen hadden misschien meer uitschieters, maar KRIT is hier toch wel heel constant bezig.
Hulde!

avatar van MAS
MAS
Geweldige tape! Beste 2013 plaat tot nu toe!

avatar van Dakduivel
Shine On is een bazentrack!

avatar van 'State Of Mind'
Jammer dat zijn mixtapes altijd zo slordig zijn afgemixt

gaat zelfs naar de 4.5/5 voor mij

avatar van 'State Of Mind'
Ik vraag mijzelf altijd af waarom hij zoveel gratis mixtapes weggeeft die veelal beter zijn dan zijn reguliere album? Waar maakt hij voor zichzelf het verschil tussen zijn mixtapes en zijn albums?

avatar van bennerd
Creatieve vrijheid. Labels hebben afgedaan in de hiphopwereld.

avatar van 'State Of Mind'
Goed punt heb je daar! Ik vind dit echt heerlijk om te luisteren, zijn album overigens ook, maar dit is vele malen meer relaxed. Lekker een plaat om te ontspannen, 4.0.

avatar van thgryda
Ik wou al zeggen, zijn mixtapes steekt hij zelf in elkaar, tracks en samenhang zoals hij dat zelf dope zou vinden. Op albums moet je rekening houden met wat het label wilt en zul je meer de nadruk moeten leggen op commercieel interessante tracks. Dat zie je ook terug bij J Cole: ik vind zijn mixtapes op zich al commercieel klinken maar het album is nog net dat tikje commerciëler, vandaar dat ik ook bij Cole zijn mixtapes sterker vind dan zijn album.

avatar van 'State Of Mind'
Toevallig gisteren een interview gekeken m.b.t. King Remembered In Time, daarbij zegt hij dat hij zijn 'mixtapes' net zo veel aandacht geeft als zijn albums. En dat het in principe gewoon albums zijn. Hij behandelt ze als albums, het enige verschil is dat het gratis is. Echter vermeldt hij ook dat hij veel aandacht besteedt bij het afmixen en masteren, echter hoor ik daar toch wel degelijk grote verschillen met zijn album. Met name de tape 'Krit Wuz Here' vind ik heel vervelend afgemixt, te lage volumes.

Interview: YouTube - Big KRIT Branching Out on New Project, 'King Remembered in Time'

Harco
K.R.I.T. Wuz Here was dan ook zijn eerste echte project. Rest van zijn tapes heb ik echt nul problemen met mixen en masteren.

avatar van Jordyp
Probeer de gehele mixtape nog een keer te luisteren, maar begin al een aantal dagen bij Bigger Picture... Bang dat dit ook nog wel even zo blijft, heerlijke track!

avatar van He$$el_01
Dan hou je niet veel over, als je met dat nummer begint.

avatar van Dakduivel
Leuke tape met vooral een erg sterk einde. Wel jammer van het middenstuk (nummer 8 tot en met 12) wat toch wel erg zwak is. Dat zijn eigenlijk allemaal wel nummers die we al eerder en beter van K.R.I.T. hebben gehoord.