Megadeth - Super Collider (2013)

Label: Tradecraft

1. Kingmaker (4:16)
  2. Super Collider (4:11)
  3. Burn! (4:11)
  4. Built for War (3:57)
  5. Off the Edge (4:11)
  6. Dance in the Rain (4:45)

met David Draiman

7. The Beginning of Sorrow (3:51)
  8. The Blackest Crow (4:27)
  9. Forget to Remember (4:28)
  10. Don't Turn Your Back... (3:47)
  11. Cold Sweat (3:10)
  12. All I Want * (2:53)
  13. A House Divided * (4:04)
  14. Countdown to Extinction [Live] * (4:22)
avatar van frolunda
Een voor Megadeth's doen vrij recht toe recht aan plaat zonder echte verrassingen.De opener Kingmaker hakt er al meteen lekker in en is alvast één van de hoogtepunten van het album.Dat kan niet gezegd worden van het matige titelnummer en simpele songs als Built for war en Forget to remember.De rest van het materiaal is gelukkig wel op niveau met Dance in the rain en de uitstekende Thin Lizzy cover Cold sweat als andere uitschieters.Supercollider is derhalve een degelijk album dat nergens wereldschokkend is maar me toch wel 3,5 ster waard is.

avatar van james_cameron
Album nummer veertien alweer, en net als voorganger Th1rt3en geen hoogvlieger. Opener Kingmaker start de plaat prima, maar direct bij song twee, het flauwe titelnummer, zakt de boel al flink in. Pas bij track zes, het felle Dance In The Rain, wordt het oude niveau hervonden. Gelukkig blijft het album daarna wel vrij constant, zodat er toch nog een ruime voldoende toegekend kan worden. Van Megadeth verwacht ik echter wel wat meer dan men hier ten gehore brengt. De rek lijkt er zo langzamerhand wel uit te zijn.

Ik vind Dave Mustain haast vermoeid klinken op deze Super Collider. Ook heel wat nummers klinken zo, hebben het niet, zeker de titelsong. Soms lijkt het ook teveel op een niet al te lekkere eenheidsworst op dit album. Gelukkig zijn daar nog wel de openingstrack Kingmaker, Dance In The Rain, The Blackest Crow & Forget to Remember. Side B is sowieso beter dan Side A. Dus je kan wel de krenten uit de niet al te lekkere pap pikken.

avatar van Kondoro0614
Super Collider was een typische Megadeth productie waar je geen touw aan vast kon knopen, sterker nog het album is soms zo rustig dat je, je afvraagt of je wel naar Megadeth aan het luisteren bent. Mustaine heeft hier duidelijk de keuze gemaakt geen super trashalbum naar buiten te brengen en dat hoor je in elk nummer wel weer terug komen. Luister ik nu naar Megadeth? is een vraag die ik me meerdere keren heb gevraagd aangezien het niet meer de kant op ging van de band die 'Endgame', 'Rust in Piece' en andere keiharde albums op zijn naam heeft. Uiteraard kent het album nog wel wat nummers waar de gang een beetje in zit maar, de zelfde fantastische solo's zoals het album hier voor ('Th1rt3en') bezit is hier vaak erg ver te zoeken. En zo moet ik toch helaas stellen dat het laatste Megadeth album wat ik moest luisteren geen fantastische productie is. Ja, dit is het laatste album en nu heb ik ze allemaal gehad. Een erg fijne playlist is er naar buiten gekomen en ik heb genoten van sommige super platen die Mustaine met talloze verschillende formaties heeft geproduceerd.

Eindstand:

01. Rust in Peace
02. Countdown to Extinction
03. Peace Sells... But Who's Buying?
04. Dystopia
05. The System Has Failed
06. Endgame
07. So Far, So Good... So What!
08. Th1rt3en
09. Youthanasia
10. United Abominations
11. Cryptic Writings
12. Risk
13. Super Collider
14. Killing Is My Business... and Business Is Good!
15. The World Needs a Hero