Daft Punk - Random Access Memories (2013)

Frankrijk
Electronic / Funk
Label: Columbia

1. Give Life Back to Music (4:34)

met Nile Rodgers

2. The Game of Love (5:21)
  3. Giorgio by Moroder (9:04)

met Giorgio Moroder

4. Within (3:48)

met Chilly Gonzales

5. Instant Crush (5:37)

met Julian Casablancas

6. Lose Yourself to Dance (5:53)

7. Touch (8:18)

met Paul Williams

8. Get Lucky (6:07)

9. Beyond (4:50)
  10. Motherboard (5:41)
  11. Fragments of Time (4:39)

met Todd Edwards

12. Doin' It Right (4:11)

met Panda Bear

13. Contact (6:21)

met DJ Falcon

14. Horizon * (4:24)
  15. Get Lucky [Daft Punk Remix] * (10:31)

met Pharrell Williams en Nile Rodgers

16. Horizon Ouverture * (2:07)
  17. GLBTM [Studio Outtakes] * (6:21)
  18. Infinity Repeating [2013 Demo] * (3:59)
  19. GL [Early Take] * (0:32)
  20. Prime [2012 Unfinished] * (4:46)
  21. LYTD [Vocoder Tests] * (2:08)
  22. The Writing of Fragments of Time * (8:17)
  23. Touch [2021 Epilogue] * (2:59)
avatar van catdog
Daar gaan we dan. Ik ben dr klaar voor!

Poa
Anders ik wel

avatar van Justinx
Giorgio Moroder, hoe verzin je het. Fantastisch. En Chilly Gonzales belooft ook veel goeds

avatar van Kill_illuminati
Een bijdrage van Pharrell Williams staat of valt bij mij altijd. Hopelijk komen ze ook met een mini-film of een vaste theme.

avatar van GrafGantz
Opmerkelijk al die gastbijdragen, het lijkt wel een hiphop-album. Hoop wel dat het ook toegevoegde waarde heeft en niet alleen dient om een gebrek aan eigen ideeën te camoufleren.

Poa
Voor de volledigheid hier ook de preview van Get Lucky: Daft Punk's "Get Lucky" Teaser at Coachella 2013

1,0
Wat is Get Lucky een flinke tegenvaller zeg.. heel de hardheid is weg.. foetsie. 4 minuten geluisterd naar hetzelfde zegje.

Waar heb je hem helemaal kunnen luisteren dan? Ik kan alleen die SNL advert vinden. En die vind ik echt fantastisch en ook typisch Daft Punk. Buiten Rollin' & Scratchin' op Homework en wat tracks op Human After All is Daft Punk sowieso nooit hard geweest.

avatar van Dwejkk_
coldwarkids schreef:
4 minuten geluisterd naar hetzelfde zegje.

Op youtube staat allemaal knip-en-plakwerk voortkomend uit de teasers die tot nu toe zijn verschenen, heb je niet zo'n nummer geluisterd?

Dikkop
Hier Herman

Knip-en-plakwerk

Het is toch nog altijd wachten op de echte versie volgens mij.

Dat lijkt me ook ja, er staat ook bij dat het gemixt is door de uploader.

Even wachten tot een officiële upload maar.

avatar van Gloeilamp
Hier ben ik heel erg benieuwd naar! We hebben nu wel lang genoeg gewacht

avatar van kobe bryant fan
Ik heb dan toch de toevoeging binnen!
Hier ben ik ook enorm benieuwd naar, kwam normaal de single 'Get Lucky' niet vandaag uit?

tuktak
Eigenlijk is de hype (zowat iedereen uit elk muzikaal hokje heeft het er momenteel over) niet eens heel gegrond, Discovery is dan wel een classic, maar Human After All is dat niet en Homework bevat dan wel een aantal classic tracks, maar als album valt het wat mij betreft toch vooral onder de noemer jeugdsentiment.
Ook het live album vind ik trouwens niet echt bijzonder, zeker niet in vergelijk met het echte live. Daft Punk had in het verleden geniale optredens, dat dan weer wel. En ook de gelekte stukjes van Get Lucky klinken zeker lekker. Ik ben nog skeptisch, maar zeker benieuwd!

avatar van repelstefan
Ik had die sample gehoord van Get Lucky en vond dat érg lekker. Maar waarom in godsnaam Pharrell erover heen laten zingen. Laat dat lekker over aan die top40-house dj's. Het klinkt op basis van die filmpjes nu al verpest. Ik ben nog steeds benieuwd naar de rest maar ik heb een naar voorgevoel over dit album.

avatar van Dance Lover
Get Lucky is ongetwijfeld het beste wat ik tot nog toe van Daft Pank heb mogen horen!

avatar van Zwammer
Ik zie dat DJ Falcon weer van stal is gehaald, die heeft de laatste tien jaar ook geen plaat uitgebracht volgens mij!?

De single (of althans de teaser) klinkt ondanks Pharrell toch best veelbelovend. Die clip is wel tenenkrommend slecht, maar dat maakt het eigenlijk ook wel vermakelijk. Kijk in ieder geval erg uit naar dit album.

tuktak schreef:

Deels wel mee eens. Je moet alleen wel in je beoordeling de live sets van Daft Punk meenemen. De muziek is gemaakt voor de live sets en die zijn werkelijk fantastisch.

avatar van RogerV
De gasten zijn veelbelovend. Ik ben benieuwd of ze weer op hun voetstukje kunnen klimmen waar ze in 2005 vanaf gelazerd zijn.

avatar van Kos
Kos
Begrijp echt totaal niet waarom men overal zo enthousiast is over die snippets.

Ik ben groot Daft Punk fan maar het lijkt er op alsof ze nu echt de stap hebben gemaakt van een frisse techno/ retrodisco combi naar slechts retro disco.

Die track met Pharrell klinkt echt compleet boring.

Harco
Slechts retro-disco? Dan heeft dit album mijn aandacht alvast te pakken.

avatar van Motdattan
De vele gastbijdrages zijn opvallend, ja. Get Lucky vind ik redelijk. De muziek van Daft Punk is uiteraard zeer chill, maar de zang verpest het eigenlijk een beetje voor mij. Vind het om een of andere rede niet bij passen. En dan bedoel ik de stem van Pharrell Williams.

avatar van Don Cappuccino
De manier waarop dit album wordt gepromoot begint vervelend te worden en zorgt voor veel te hoge verwachtingen. Nadat je de Collaboration-filmpjes hebt gezien lijkt het wel alsof Random Access Memories een meesterwerk wordt wat het complete muzieklandschap gaat veranderen. Ook moeten ze eens een compleet nummer vrijgeven in plaats van kleine stukjes.

avatar van Snoeperd
Ja, het is lullig om mensen te laten wachten als de teaser die je post zo ontzettend heerlijk klinkt.

avatar van -SprayIt-
Zo benieuwd

avatar van Don Cappuccino
Studio Brussel heeft net getweet dat ze de single Get Lucky binnen hebben en dat hij vrijdag voor de eerste keer gedraaid gaat worden op de radio.

avatar van Obscure Thing
Ik ben zeerrrr benieuwd

avatar van CoExiSt
Disco revival! Ik kan niet wachten tot dat album uit komt!
Pre-order voor CD en vinyl staan al uit.

herman schreef:

Ik had hem toen die dag kunnen beluisteren op een link van absolutepunk.net daar verwezen ze naar een site waar hij in z'n geheel te beluisteren was. Grondig naar gezocht, maar ze hebben hem nu helaas verwijderd. Hij is ook van SoundCloud gehaald.

Dwejkk_ schreef:

Nee het was echt een compleet nummer van 4 minuten. Er stond niks van plak of snippets bij. volledige versie met Pharell gewoon. Ik vind het dan ook niet vreemd dat hij er daarna gelijk af is gehaald. Ik vond het trouwens compleet boring moet ik zeggen.