Daft Punk - Random Access Memories (2013)

Frankrijk
Electronic / Funk
Label: Columbia

1. Give Life Back to Music (4:34)

met Nile Rodgers

2. The Game of Love (5:21)
  3. Giorgio by Moroder (9:04)

met Giorgio Moroder

4. Within (3:48)

met Chilly Gonzales

5. Instant Crush (5:37)

met Julian Casablancas

6. Lose Yourself to Dance (5:53)

7. Touch (8:18)

met Paul Williams

8. Get Lucky (6:07)

9. Beyond (4:50)
  10. Motherboard (5:41)
  11. Fragments of Time (4:39)

met Todd Edwards

12. Doin' It Right (4:11)

met Panda Bear

13. Contact (6:21)

met DJ Falcon

14. Horizon * (4:24)
  15. Get Lucky [Daft Punk Remix] * (10:31)

met Pharrell Williams en Nile Rodgers

16. Horizon Ouverture * (2:07)
  17. GLBTM [Studio Outtakes] * (6:21)
  18. Infinity Repeating [2013 Demo] * (3:59)
  19. GL [Early Take] * (0:32)
  20. Prime [2012 Unfinished] * (4:46)
  21. LYTD [Vocoder Tests] * (2:08)
  22. The Writing of Fragments of Time * (8:17)
  23. Touch [2021 Epilogue] * (2:59)
avatar van Don Cappuccino
Ik wacht gewoon tot vrijdag, dan komt de single legaal uit.

avatar van Arrie
Ik heb hem wel al op de radio gehoord. Maar dat is dus ook een foute versie?

avatar van Don Cappuccino
Ze zeggen dat hij sowieso extreem dicht in de buurt komt van het origineel. Ik weet het niet en ik wil het ook niet meer weten. Morgen hoor ik het nummer wel via Spotify of (als ze het doen) het officiële YouTube-kanaal van Daft Punk.

avatar van MJ_DA_MAN
De radioversie duurt iig 4:08.

avatar van JVT
JVT
coldwarkids schreef:
Dit word "DE FLOP" van het jaar. Lelijkste hoes is binnengekomen samen met die van VW

hele mooie hoes vind ik het!

avatar van -SprayIt-
Ik vind de hoes ook mooi. Lekker strak, met een mooi font. Niets mis mee.

avatar van Snoeperd
Volgens Pitchfork gaat het echte nummer in premiere om 12 uur. Ben benieuwd hoeveel die versie dan verschilt van de radio edit.

avatar van FRNKY
kobe bryant fan schreef:
Ook dat is een fake, hij zegt zelf ook dat StuBru de (wereld)première heeft en dat zal vrijdag plaatsvinden.

Was dus geen fake uiteindelijk

avatar van Flipm0de
Heerlijk nummer om mee te beginnen, ben ook een liefhebber van Pharrell dus dat maakt het helemaal af.

avatar van catdog
Staat al op #3 in de Nederlandse iTunes. Alleen die 2 Koningsliederen houden 'm van #1 af. Dat Daft Punk nu dan maar eens eindelijk een Top 10 hit gaat scoren in de Top 40.

avatar van Kill_illuminati
Ik vind het wel een aardig, vermakelijk maar meer ook niet. Het heeft niet dat epische dat de vroegere Daft Punk wel had. Bij Daft Punk vond ik het altijd erg fijn als ze mij naar een futuristische universum brachten. Dat gebeurd met dit nummer niet.

avatar van Linius
Ik vind het toch zeker een fijn nummertje. Zeker niet speciaal maar gewoon een toffe single.

avatar van Don Cappuccino
Get Lucky is een fijne discosingle met een futuristisch randje.

Dikkop
Voor de duidelijkheid: dit is de officiële versie.
Daft Punk - Get Lucky (Radi...

Het is uiteindelijk wel een tof nummer geworden. Het kabbelt wat gezellig voort, maar het is zeker niet de single geworden die de hype beloofde. Als je de collaborater videos moest geloven ging dit de volledige muziekgeschiedenis veranderen. Dit zal het natuurlijk helemaal niet doen. Er mocht naar het einde toe wat meer pit in gezeten hebben. De fade-out vind ik een anti-climax. Ik dacht dat het nummer naar het einde toe wat meer ging open bloeien. Misschien dat de album versie daarin verschilt. Die duurt namelijk 2 minuten langer. Geen revolutionair nummer dus, wel gezellig om op te leggen als je in het zonnetje zit.

avatar van Djarune
Ben zeer benieuwd naar de samenwerking met Chilly Gonzales. Is een absolute held. Giorgio Moroder trouwens ook. Ik denk dat dit niet de futuristische plaat gaat worden die iedereen denkt. Eerder back to the 80s. Lucky is toch ook een beetje soul/disco

avatar van kobe bryant fan
Dat het een Disco plaat ging worden was al langer bekend hoor.
De Radio Edit inmidels al zo'n 5 keer gehoord. Klinkt echt ongeloofelijk sterk!
Alleen jammer van dat einde, die synthesizer mocht toch wel een grotere rol hebben, al zal dit op de albumversie waarschijnlijk wel anders zijn.

avatar van repelstefan
Die zang verpest het nummer, erg jammer. Ik luister liever die loop van een uur. Die fade-out is ook echt een no-go. De mannen mikken met deze plaat duidelijk op commercieel succes. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat Pharrell om andere redenen is opgetrommeld. Maargoed, gelijk hebben ze. De hype die al jaren om Daft Punk hangt is volgens mij zo groot geworden dat de verwachtingen niet meer reeël waren. Als we dan een beetje commercieel interessante personen uitnodigen gooien we in ieder geval nog hoge ogen in de hitlijsten. Ondertussen kijk ik nog steeds uit naar het album, alleen heb ik mijn verwachting wat bijgesteld.

avatar van trebremmit
Kos schreef:
Saaie Fluttrack. .

Dat dus, slaapverwekkende track.

repelstefan schreef:
Die fade-out is ook echt een no-go.

Ik moet de eerste Daft Punk-single zonder fade-out nog horen, dat hoort nu eenmaal bij single-versies. Da Funk, Around The World, Robot Rock, One More Time, etc. hebben dat ook (zoek op Spotify maar eens op Daft Punk Radio Edit, dan krijg je ze allemaal te zien). Van nagenoeg elke single in het dancewereldje wordt een edit voor de radio en een extended version (die dan vaak ook op het album staat als het om een artiest gaat die albums uitbrengt) uitgebracht.

Vind de single trouwens erg leuk, hoop dat de rest van het album ook deze kant uitgaan. Hopen op een futuristisch album lijkt me een beetje vreemd gezien de namen die er mee doen. Hoop juist dat het teruggrijpt op de betere disco van eind jaren '70 en Get Lucky doet dat al.

avatar van Jellemans
Ik vond het na 1 keer luisteren al een zeer leuk en aanstekelijk nummer, dus ik ben alleen bang dat de radiozenders dit nummer helemaal kapot gaan draaien zoals met alle commerciële nummers gebeurt waar een catchy deuntje in zit. En aangezien het om Daft Punk gaat zal dat wel eens de hele zomer door kunnen gaan. Dus ik zou eigenlijk iedereen willen aanraden het vooral zelf niet op te gaan zetten want hiermee vervroeg je alleen het moment dat je er knettergek van wordt.

Ponty Mython
herman schreef:

Maar niet elke radio edit bevat een fade out.

Klopt, maar Da Funk bv. wel. Ik vind het ook lelijk over het algemeen, het kan een nummer echt verpesten als je al bekend bent met de 'normale' versie.

Beetje een generiek discodeuntje toch, die Get Lucky. Melodie doet me wat denken aan een doorslagje van Crying at the Discotheque van Zweedse eendagsvlieg Alcazar, niet toevallig ook een track waar Nile Rodgers aan meegeschreven heeft. Helpt ook niet dat ze die Pharrell Williams er per se moesten bijsleuren, beste stukken zijn dan ook diegene met vocoders. A la limite een passable retro-disco genre-oefening maar vergelijk dat met de eerste singles van Homework en Discovery (Da Funk & One More Time) en dan valt deze track toch wel vederlicht uit. Ik krijg eerder het gevoel dat ik naar Rodgers feat. Pharell aan het luisteren ben dan Daft Punk.

avatar van Melodic Fool
Als kleine dude was ik al gefascineerd door die kleurrijke manga videoclips met de vreemde maar indrukwekkende muziek.
Toen ik paar jaar later begon met muziek te downloaden kwam ik het een keer tegen op internet, er pas achter wie het nou waren. Al snel groeide het uit tot een obsessie en was het de enige muziek die ik écht leuk vond. Het werd mijn eerste muziekliefde.
Het opende voor mij ook de deur naar alternatieve muziek: "de andere muziek dan de top40" waar ik daarvoor niets van wist. Ik iets nieuws waar ik me mee kon indentificeren, 'echte muziek' - als het buitenbeentje dat ik toen toch wel een beetje was.
Later zouden er vele liefdes volgen en muziek luisteren zelf een verslaving worden.

Hoewel ik er nu natuurlijk heel anders tegen dingen kijk, zal ik altijd een zwak houden voor Daft punk.
En nu na een achterlijk lange tijd komt er eingelijk een nieuw album uit. Ben heel benieuwd wat het gaat worden, ik heb echt geen idee wat ik moet verwachten. De single Get Lucky vind ik zeer cool en big time groovy maar voor daft punk wel een beetje te makkelijk, hoop niet dat het representatief is voor de rest van het album.
Anyway; alvast blind ge-preordered

avatar van IllumSphere
Morinfen schreef:

Ik kan natuurlijk ook een dergelijk bericht schrijven, maar waarom die moeite doen als dit bericht precies de nagel op de kop slaat?

avatar van corn1holio1
En ik sluit me er ook gewoon bij aan. Leuk, maar ben het na een keer of 5 luisteren al beu (buiten inderdaad vocoder-stuk).

Ponty Mython
Kan die stem van rolandobabel weg?

Ja.

avatar van Arrie
Morinfen schreef:

Crying at the Discotheque samplet Spacer van Sheila & B. Devotion, en aan dat nummer heeft Nile meegeschreven.

Arrie schreef:

Ah voila, ik leer hier weer bij. Is al jaren geleden dat ik nog naar disco geluisterd heb, moet dringend eens de collectie van mijn moeder opnieuw bovenhalen want qua namen is het allemaal een beetje troebel geworden.

Maar iets zegt me dat Nile Rodgers dit deuntje al een keer of 10 eerder geschreven heeft, waaronder dus in Spacer.