Eminem - Curtain Call (2005)

Alternatieve titel: The Hits

Label: Aftermath (II)

1. Intro (Curtain Call) (0:33)
  2. FACK (3:25)
  3. The Way I Am (4:51)
  4. My Name Is (4:28)
  5. Stan (6:44)

met Dido

6. Lose Yourself (5:26)
  7. Shake That (4:34)

met Nate Dogg

8. Sing for the Moment (5:40)
  9. Without Me (4:51)

met Obie Trice

10. Like Toy Soldiers (4:55)

met Martika

11. The Real Slim Shady (4:44)
  12. Mockingbird (4:11)
  13. Guilty Conscience (3:20)

met Dr. Dre

14. Cleanin' Out My Closet (4:58)
  15. Just Lose It (4:08)
  16. When I'm Gone (4:41)
  17. Stan [Live] (6:20)

met Elton John

18. Dead Wrong [Remix] * (4:59)

met The Notorious B.I.G.

19. Role Model * (3:26)
  20. Kill You * (4:26)
  21. D12 - Shit on You * (5:29)
  22. Criminal * (5:14)
  23. Renegade * (5:37)

met Jay-Z

24. Just Don't Give a Fuck * (4:01)
Hurrdurr schreef:
Voorspelbare en nogal saaie verzamelaar. Het zijn allemaal wel de hits, maar ze komen stuk voor stuk beter uit op hun eigen album.... en Shake That past er niet echt tussen.

Natuurlijk is een greatest hits album voorspelbaar, althans: als ze het goed doen. Er zijn genoeg voorbeelden waar ze nummers vergeten. Hier staan de hits erop. Vaak is het dan aardig als er ook nog wat nieuw werk op staat, dat is hier ook zo. Shake That heeft een ander geluid, maar dat is juist weer goed voor de afwisseling en maakt het album minder saai. Overigens begin ik het album af te spelen na fack, bij The Way I Am.

Dan hoor je het ene geweldige na het andere goede nummer, de prima producties en de voortreffelijke raps van Eminem. En soms ook de doordringende teksten, waarbij Stan nog altijd creapy sterk is. Dit is een album met echt een flink aantal fantastische nummers, waarbij het erg moeilijk is om vier favorieten te kiezen. Dat zegt vaak genoeg over de kwaliteit. Vandaar 'gewoon' 4,5* voor de muziek.

avatar van DarkoMarco
Duidelijk een 5!

Met dit album nam Eminem afscheid van zijn fans. Hij gaf aan dat hij er mee stopte en op dit album was een verzameling van zijn grootste hits. Een leuke verzameling van Eminem's bekende hits.

De grootste hits staan erop, alleen fack is aardig matig jammer. Maar de CD is te goed om te verlagen.
Ik ben gek op dit album.

De bonus tracks zijn voor mij onbekend, heb nooit een deluxe versie van deze cd gezien?

Wat me steeds opvalt, is dat Eminem van een emotioneel nummer laat opvolgen tot een vrolijk nummer, en dat is een cyclisch proces

avatar van Yestsida
Greatest Hits-albums zijn natuurlijk overbodig als je alle albums van die bepaalde artiest al in je bezit hebt. Zo ook hier, maar dat wilt niet zeggen dat dit slechte muziek is!

Integendeel zelfs, een aantal van Em's beste nummers worden hier gebundeld en opnieuw uitgebracht.

Ook krijgen we 4 nieuwe nummers "cadeau". Fack, Shake That, When I'm Gone en de live versie van Stan met Elton John. Shake That is een toffe partytrack en Stan [Live] is een sublieme uitvoering van een meesterwerkje. When I'm Gone is één van Shady's beste nummers ooit. Fack daarentegen... echt een kutnummer! Eén van z'n slechtste ooit, hoort totaal niet op een 'Best Of'.

Tof voor de verzamelaar en mensen die kennis willen maken met Eminem's muziek.

avatar van Kondoro0614
Hoe komt het toch, een metalhead die helemaal bezeten is door Eminem? Ik weet het niet, nouja eigenlijk weet ik het wel gewoon. Eminem brengt veel lines naar mij die een groot invloed hebben hoe ik ook naar het verleden kijk. Waar Eminem voornamelijk rapt over zijn drukke bestaan en een moeder die aan de drugs zit is dat niet helemaal bij mij gegaan maar wel de moeite waar Hailey vroeger in leefde toen haar ouders in scheiding lagen. Toch wel een van mijn favoriete albums van Eminem, niet omdat het iets 'nieuws' brengt, dit album heeft precies alle nummers die ik op een schijf nodig had, en precies de nummers waar ik zo veel omgeef met als persoonlijke favoriet: "When I'm Gone".