Eminem - Curtain Call (2005)

Alternatieve titel: The Hits

Label: Aftermath (II)

1. Intro (Curtain Call) (0:33)
  2. FACK (3:25)
  3. The Way I Am (4:51)
  4. My Name Is (4:28)
  5. Stan (6:44)

met Dido

6. Lose Yourself (5:26)
  7. Shake That (4:34)

met Nate Dogg

8. Sing for the Moment (5:40)
  9. Without Me (4:51)

met Obie Trice

10. Like Toy Soldiers (4:55)

met Martika

11. The Real Slim Shady (4:44)
  12. Mockingbird (4:11)
  13. Guilty Conscience (3:20)

met Dr. Dre

14. Cleanin' Out My Closet (4:58)
  15. Just Lose It (4:08)
  16. When I'm Gone (4:41)
  17. Stan [Live] (6:20)

met Elton John

18. Dead Wrong [Remix] * (4:59)

met The Notorious B.I.G.

19. Role Model * (3:26)
  20. Kill You * (4:26)
  21. D12 - Shit on You * (5:29)
  22. Criminal * (5:14)
  23. Renegade * (5:37)

met Jay-Z

24. Just Don't Give a Fuck * (4:01)
En weet soms iemand de releas datum ?

Squall schreef:
En weet soms iemand de releas datum ?

6 december.

Relax
aan de opstelling te zien niet echt topnummers.
Dit zijn velen TV Nummers, aldus te vaak gehoord.
Voor mijn geen hit alvast.
Veel beter geweest als ie nou ook wat nummers van zijn album erop deed die HIJ mooi vind en niet die de andere zo mooi vinden.
Ja ?! JA!

03. The Way I Am
04. FACK (NEW)
05. Stan
06. Lose Yourself
07. Shake That (featuring Nate Dogg) (NEW)
08. Sing for the Moment
09. Without Me
10. Like Toy Soldiers
11. The Real Slim Shady
12. Mockingbird
13. Guilty Conscience (featuring Dr. Dre)
14. Cleaning Out My Closet
15. Just Lose It
16. When I'm Gone (NEW)
17. Stan (Live with Elton John at the 2001 Grammy Awards)

DISC 2

01. Dead Wrong (featuring Biggie)
02. Role Model
03. Kill You
04. Shit On You
05. Criminal
06. Renegade (featuring Jay-Z)
07. Just Don't Give A f*ck

Er zijn dus uiteindelijk 4 nieuwe nummers bijgekomen. Ik heb ze al alle 4 beluisterd, FACK is weer een irritant nummer met poep en pis humor, een zwakke kopie van ass like that. Shake that met Nate dogg gaat nog wel, maar is nog steeds onder zijn oude niveau. Ook When im gone vind ik niet echt veel aan, een matige kopie van mockingbird. Dead wrong met onze vriend Biggie is dan nog het beste nieuwe nummer, hoewle hij ook niet eens al te sterk is. Conclusie: gestopt op het juiste moment

avatar van psychonaatje
Dead Wrong stond al op Born Again van The Notorious B.I.G. uit 1999. Dat is dus al een ouder nummer

Fijn dat je de nieuwe nummers omschrijft, dan weet ik dat ik de cd niet hoef te kopen voor de nieuwe nummers. Ik vond Encore al bijzonder slecht, zeker voor iemand die met The Slim Shady LP en vooral The Marshall Mathers LP twee van de beste rapalbums van de afgelopen jaren op zijn naam heeft staan.

avatar van BoordAppel
Dead wrong met onze vriend Biggie is dan nog het beste nieuwe nummer

Ik weet niet waar het eerder op verschenen is maar het is geen nieuw nummer. Staat al een jaar of 5 op mn pc. Ik vind het wel een goede track eigenlijk. Lekker lompe beat en Eminem heeft een paar erg goede lines daar.

[edit]Weten we dat ook weer [/edit]

avatar van psychonaatje
LOL @ BoordAppel: was net iets eerder. Nu ik weer eens naar Dead Wrong luister, vind ik overigens dat Puff Daddy/P. Diddy een verbod moet krijgen om door een plaat heen te lullen.

avatar van Jordy
Dit klinkt (gelukkig) wel heel definitief, hij ging tot slechts even pauze houden?

avatar van MJ_DA_MAN
sorry mensen van dead wrong, ik wist niet dat die al eerder uit was gekomen hoewel ik tog veel van eminem op de hoogte ben geweest

Dacht dat hij onder andere naam verder ging gaan ?

avatar van psychonaatje
Ik dacht dat 'ie alleen nog zou produceren. Ik hoop wel dat 'ie doorgaat, maar dan onder een andere naam ofzo. Wat hij imo nodig heeft een ander gezichtspunt om uit te rappen. De nummers op de 8 Mile soundtrack (Lose Yourself, 8 Mile, Rabbit Run, zijn couplet in Love Me) waren wel erg goed, Lose Yourself en Rabbit Run vind ik zelfs briljant en tot het beste van zijn werk behoren. Als 'ie zo terugkomt, mag dat van mij.

avatar van MJ_DA_MAN
Als we nu allemaal onze top 10 persoonlijke ''greatest hits'' nummers van eminem geven, misgn komen we dan met een echt greatest hits abum van eminem
Dit is iig de mijne:

05. Without me
04. Never Enough
03. Brain Damage
02. Superman

en op 1 misgn verrasend, maar ''8 mile'', van zn gelijknamige film. Wie kent het nummer nog meer?

MJ_DA_MAN schreef:

Leuk idee, maar dat kunnen we dan beter in het Toplijstenforum doen.

Stan live met Elton John is kenker gruwlijk

Ik vind deze CD opzich wel goed. Alleen jammer dat er heel weinig nieuwe nummers op staan maar de ouwe nummers daarintegen zijn wel goed 3.5*.

BoordAppel schreef:

Dead Wrong staat op het niet officieel uitgebrachte Eminem album "Off the Wall". Zo'n demo/bootleg album te vergelijken met K.West's Freshmen Adjustment.
Als ik me niet vergis komt het uit '99.

avatar van bloempje24

Overbodig is het niet te noemen. Vooral erg slim met oog op de kerst-verkoop

avatar van BoordAppel
Net zo overbodig als alle andere greatest hits albums. Voor de fans zijn alleen de nieuwe nummers interessant maar daar ga ik echt geen heel album voor kopen met voor het grootste deel nummers die ik toch al heb.

avatar van pascal83
Reijersen schreef:

Als ik me niet vergis komt het uit '99.

'Dead Wrong' staat ook op het (knip en plak) album 'Born Again' van Notorious B.I.G. uit '99. Maar volgens mij is het gedeelte van Biggie ooit eerder uitgebracht op een of andere tape, heb alleen geen idee welke.

Edit. : De originele 'Dead Wrong' (zonder Eminem) stond op een 12" (is dat een single of een EP?).

avatar van Eddie
pascal83 schreef:
...stond op een 12" (is dat een single of een EP?).

12" is het formaat van ouderwetse langspeelplaat (doorsnede), waneer met het over een 12" word er meestal een 35-toeren single bedoeld, oftewel een single op het formaat van een langspeelplaat. Maar een 12" kan ook een EP zijn.

avatar van bloempje24

Reijersen schreef:
Overbodig is het niet te noemen. Vooral erg slim met oog op de kerst-verkoop

Is het daarom voor jou als luisteraar niet overbodig?

Inderdaad gewoon om de zakken mee te vullen. Daar doe ik dus niet aan mee.

Relax
Zoals ik het zie is "Stan" verkeerd getiteld of is ie opnieuw gemaakt ?
Er staat Featuring Elton John terwijl het met Dido ofzo was.
Met die demo Refrein.

MJ_DA_MAN schreef:
Hier volgt de complete playlist:

[...]
05. Stan
[...]
17. Stan (Live with Elton John at the 2001 Grammy Awards)

bloempje24 schreef:

Is het daarom voor jou als luisteraar niet overbodig?

Inderdaad gewoon om de zakken mee te vullen. Daar doe ik dus niet aan mee.

Bedoelde het meer sarcastisch. Ben zelf totaal geen fan van Eminem. Dus ik bedoelde het ook alleen maar met de bedoeling om zn zakken te vullen. En daar is de kersttijd ene goeie voor.

riddlecity
Heb hem vandaag gekocht en de nieuwe singles zijn best wel mooi en de intro zeer grappig maar zoals eerder gezegd hier,het is meer een album voor de fans tenzij je een halve fan bent maar nog geen enkel album hebt van eminem. Dan is dit wel een unieke kans.

Relax
Fack is een vaag nummer.
Prachtige beat maar die tekst is zo jammer .
Shake That.. niets aan, meteen al.
When I'm Gone, perfect, ik vind de tekst sterk en het gaat dit keer tenminste ergens over, vooral de TV clip.
Jammer van het refrein.
De rest is oud.. gewoon een 3,5 vanwege de vernieuwing

Relax schreef:
Zoals ik het zie is "Stan" verkeerd getiteld of is ie opnieuw gemaakt ?
Er staat Featuring Elton John terwijl het met Dido ofzo was.
Met die demo Refrein.

De eerste Stan is gewoon met Dido, de 2e, zoals er al staat, live met Elton John bij de Grammys, wat is daar verkeerd aan

Ik vindt "When i'm gone "echt goed vooral de tekst die over z'n dochter gaat.
Dat ie Slim Shady doodschiet met een gun enzo echt geweldig!