Death - Symbolic (1995)

Label: Roadrunner

1. Symbolic (6:33)
  2. Zero Tolerance (4:48)
  3. Empty Words (6:22)
  4. Sacred Serenity (4:27)
  5. 1,000 Eyes (4:28)
  6. Without Judgement (5:28)
  7. Crystal Mountain (5:07)
  8. Misanthrope (5:03)
  9. Perennial Quest (8:21)
  10. Symbolic Acts [Demo] * (5:55)
  11. Zero Tolerance [Demo] * (4:10)
  12. Crystal Mountain [Demo] * (4:24)
  13. Misanthrope [Demo] * (5:40)
  14. Symbolic Acts [4-Track Demo] * (5:55)
AHWA
Dit is de meest briljante plaat van Death op The Sound of Perseverance na.

Elk nummer is heerlijk en meesterlijk.

5 sterren.

avatar van Sir Odolf III
Helemaal mee eens! De perfect uitgedachte solo's en melodieën bezorgen me na jaren van luistergenot nog steeds kippevel. Daarnaast kent Symbolic ook intelligente teksten over o.a. maatschappij, geloof en zelfbewustzijn. Voor mij is deze plaat dan ook niet alleen hèt Death-album, maar tevens een van de beste metalplaten ooit!!!

slaemperayreon
Dit is echt meer dan death metal! melodieus, agressief intelligent...
deze plaat is eigenlijk niet in woorden te bevatten! het enige wat ik eroverr kan zeggen is, dat hij geweldig is!

slaemperayreon
nog een kleine toevoeging, Crystal Mountain is echt een van mijn favoriete nummers ooit. die wisselingen in ritme en melodie en dan die solo's: werkelijk prachtig gewoon!!!

avatar van ravenstein
Over deze cd heb ik nog maar weinig slechts gehoord, dus toen ik hem gisteren tegen kwam bij ons in de bibliotheek heb ik dan ook niet getwijfeld om hem mee te nemen.
Bij de eerste luisterbeurt ben ik niet verder geraakt dan de eerste 3 nummers. Het kan me totaal niet boeien.
Ik zal blijkbaar een inspanning moeten leveren om dit materiaal tot me te laten doordringen.
Een cijfer geven ga ik nu dus nog niet doen , dat zal voor later zijn.
Wordt vervolgd...

AHWA
Het zevende nummer is het mooiste, ravenstein.

Crystal Mountain.

slaemperayreon
deze cd was mijn kennismaking met Death en kon mij ook niet boeien (en mijn gymleraar komt hier ook nooit doorheen ), maar nadat ik hem meerdere (lees: zéér vele) keren aan mij voorbij had laten gaan, is Death nu een van mijn favo bands en dit een van mijn favo platen. en je moet je ook bedenken dat Schuldiner een aparte songwriter was (R.I.P.). hij bedacht de meest rare manieren om een song in elkaar te zetten en vreemde effecten en riffs etc. dus geef hem gewoon wat tijd en je mag jezelf gelukkig prijzen een van de beste metalbands allertijden te kennen

avatar van Exfrozen
De eerste Death plaat die ik hoor. Een ijzersterke cd van de eerste riff tot en met de laatste. 4,5*

Ben benieuwd naar de andere platen.

avatar van HammerHead

Human luisteren dan maar, zou ik zeggen.

En Individual Tought Patterns is ook een aanrader

avatar van Exfrozen
Staan op het lijstje!

Een van mijn favo metalplaten allertijden!
Sublieme combinatie van agressie, melodie en technische kunde.
The sound of perseverance komt dicht in de buurt maar dit is toch "the must have" van death.

avatar van smash016
Wat ik altijd jammer vind van Death is dat na de solopartij in het midden een herhaling van de eerste helft van het nummer komt. Ik luister de nummers altijd tot de solo en dan skip ik 'm verder (enkele uitzonderingen daargelaten).

1 van de beste platen ooit gemaakt!

Atheist
Het beste album dat ik van hun ken. Het is inderdaad zoals de stemming op hier Musicmeter.nl net iets beter dan the Sound of Perseverance. dit komt mede door de krijserige zang op dat album.

Verder is Death een volstrekt originele band.

Dit is echte "melodieuze deathmetal", en is dan ook beter dan al die Gothenburg bands.

Ik luister momenteel het eerste nummer: Symbolic en ik moet zeggen dat me erg bevalt, ik hou namelijk van melo-death en als het doorgaat dan zou dit album wel eens een hoge stem kunnen krijgen.

Bobiej
Gewoon top 10 materiaal dit, geweldig album. De schreeuw achtige zang van Chuck (R.I.P) zijn een van de beste die ik ooit gehoord heb. Heel moeilijk hier een favoriet nummer uit te halen, er is maar één nummer dat er echt uitschiet en dat is het briljante Crystal Mountain. Coole riff, coole solo, coole zang, en vooral dat gitaarstuk op het einde is vet. Zoals Atheist zegt is dit echt "Melodieuze Death Metal", maar ik vind het niet beter dan de Gothenburg bands, wat ik ook heel vet vind.

5* Uiteraard.

Bobiej
En hij staat op nummer 1 in de Metal toplijst, geheel verdient .

...en nu niet meer .

avatar van Jochempie
Voor mij is dit nu toch beter dan de opvolger van dit album. Perfecte melodiën, bass en drumpartijen. Alles klopt hier gewoon en er is niet 1 slecht nummer te vinden. Perfect album.

MetalDex
Ik vind hem persoonlijk iets minder dan de topalbums van Death Human, Individual Thought Patterns en The Sound of Perseverance, maar toch is het één van mijn favoriete deathmetal albums (eigenlijk hoort elk Death-album daarbij )

MetalDex schreef:

@ Bobbiej; je weet toch wel dat Chuck Schuldiner (frontman van Death) gestorven is door de gevolgen van het soort kanker dat ook strotkanker kan veroorzaken?

Chuck Schuldiner is toch gestorven aan een hersentumor? Ik wist niet dat dat naar zijn strot kon uitzaaien... En daarnaast heeft Chuck een geweldige grunt/growl en kan Dinand dinges gewoon niet zingen .

avatar van c-moon
Een vriend van me raadde me deze CD aan, wat zeg ik: DWONG me haast! Maar, ik vergeeft het hem

"Als jij 'Human' zo goed vindt, dan ga je zeker van 'Symbolic' houden, die MOET je kopen!". Ik heb zijn - wijze, zo zou blijken - raad opgevolgd. En ja, hoor: fenomenale plaat deze Symbolic. Alles klopt. En ik denk dat ik 'em zelfs béter vind dan 'Human', alhoewel: The Cosmic Sea staat natuurlijk op Human...

MetalDex
Human blijft nog altijd mijn favoriet, mede dankzij het geniale Cosmic Sea, maar deze mag er zeker wezen. Death heeft geen enkele teleurstellende plaat afgeleverd; tot Human is Death steeds beter geworden, en het niveau van de volgende albums zat altijd tussen Human en de voorafgaande (Spiritual Healing) in. En dat is niet iets wat je van veel bands kunt zeggen.

Bobiej schreef:

Oeh, misschien wel een beetje kinderachtig omschreven...Natuurlijk kan je Chuck Shuldiner en Dinand Woesthoff (toch?) niet met elkaar vergelijken, qua stemgeluid, zangtechniek en muziekstijl. Maar Chuck Shuldiner, tja, gewoon een genie! De riffs en melodische solo's die hij uit zijn gitaar knalt weten me keer op keer weer in een goed humeur te brengen, en drijven me bijna om naar buiten te gaan en keihard: INSIDE CRYSTAL MOUNTAIN!! mee te grunten. Maar gelukkig bestaat er zoiets als gezond verstand .

Inmiddels heb ik Human ook al geluisterd, ik ga denk ik nu maar voor Individual Thought Patters, omdat die tussen Human en Symbolic inzitten - wish me luck .

Bobiej
Ik luister Symbolic - en Death - nu ruim een half jaar, één ding is zeker daar uit gekomen. Tijdloos. Zonder enige gène het beste death metal album ooit te noemen, ja, beter dan Human ! Scherpe, herkenbare riffs, fantastische teksten, noem maar op!

Al bij al een album dat zijn sporen in de muziekgeschiedenis zéker verdient heeft.

avatar van AGE-411
DarkDuuvel schreef:
Nlegh... Metal HAAT IK!!!
Pokkenherrie

Wil je dan even rap maken dat je weg bent?
(Hoewel de post al van een half jaar geleden is)

Leuk album overgens.
Beluister het nu op aanraden van iemand voor de eerste keer. En het heeft wel iets hoor
Kom hier zeker nog op terug...

avatar van zwartexlola
eentje die 'k moet hebben.
Symbolic is nl. m'n favoriet van Death.

there will be ZERO toleranceeeeeeeee
blijft men favoriet.

Dit album helemaal grijs gedraaid en ik het is wow, een dikke 5*. Dit is een van de beste zangers die ik ken. past heerlijk goed bij deze muziek.