DJ Muggs Vs. GZA - Grandmasters (2005)

Label: Angeles

1. Opening (1:34)
  2. Those That's Bout It (3:24)
  3. Destruction of a Guard (3:59)

met Raekwon

4. Exploitation of Mistakes (3:21)
  5. General Principles (3:39)
  6. Advance Pawns (4:02)

met RZA, Raekwon en Sen Dog

7. Queen's Gambit (4:35)
  8. All in Together Now (4:24)

met RZA

9. Unstoppable Threats (3:43)

met Masta Killa en Prodigal Sunn

10. Unprotected Pieces (3:29)
  11. Illusory Protection (4:27)
  12. Smothered Mate (3:12)
avatar van frolunda
Vind Grandmasters met terugwerkende kracht erg sterk.Had in het verleden wel wat losse nummers van deze samenwerking tussen DJ Muggs (Cypress hill) en GZA gehoord maar ik nu heel het oeuvre van mijn favoriete rapper aan het herwaarderen/nagaan ben,kom ik nu pas aan het hele album toe.
Ik had op voorhand niet verwacht dat de stijl van Muggs goed zou passen bij de ontspannen flow van de (nagenoeg) Wu-Tang legende en ook na de eerste twee nummers was ik nog niet helemaal overtuigd.
Maar met ingang van Exploitation of Mistakes wordt de sound wat duisterder en minder druk en stijgt het niveau van de collaboratie van deze twee hiphop grootheden behoorlijk.
Vooral in het middengedeelte staan met General Principles,Advance Pawns en All in Together Now enkele geweldige nummers,waarbij overigens ook gasten als RZA,Raekwon en Sen dog zich van hun goede kant tonen.
Grandmasters is derhalve een prima,en misschien door de jaren heen een wat onderschat album dat vrij vlot naar vier sterren gaat.