Obie Trice - Cheers (2003)

Label: Shady

1. Average Man (4:16)
  2. Cheers (3:34)
  3. Got Some Teeth (3:47)
  4. Lady (4:45)

met Eminem

5. Don't Come Down (5:11)
  6. The Setup (3:13)

met Nate Dogg

7. Bad Bitch (4:09)

met Timbaland

8. Shit Hits the Fan (4:52)

met Dr. Dre en Eminem

9. Follow My Life (3:55)
  10. We All Die One Day (5:29)

met 50 Cent, Eminem, Lloyd Banks en Tony Yayo

11. Spread Yo' Shit (4:03)

met Kon Artis

12. Look in My Eyes (4:50)

met Nate Dogg

13. Hands on You (5:12)

met Eminem

14. Hoodrats (4:12)
  15. Oh! (4:30)

met Busta Rhymes

16. Never Forget Ya (4:27)
  17. Outro (4:02)

met D12

18. 8 Miles * (3:58)
  19. Synopsis * (1:18)
avatar van BoordAppel
Verassend goed album. Obie Trice is een goede rapper, de gastbijdrages zijn ok en de productie erg lekker. Toch zou Eminem iets minder zijn stempel erop moeten drukken.
Beste nummer is wat mij betreft Bad Bitch met wederom een moddervette Timbaland productie.

Op alle gebied wat beter dan eminem's vorige ontdekking 50 cent. Gewoon elke song is vet geproduceerd en ongelooflijk vette beats. Shady Records en Timbaland werken op Bad Bitch ook samen. Eminem drukt zijn stempel erop en dat is zeker niet slecht. Obie Trice zelf is een erg goede rapper: heerlijke songs zoals Bad bitch, Lady ... zijn gewoonweg top. Obie Trice is getalenteender en zijn cd is gewoon beter dan die van 50 cent. De leuke bijdrages van 50cent , D12 , Dre en Nate Dogg, die echt op elke song als gastartiest er iets moois van weet te maken, zijn perfect. Eminem en Dre zorgen voor veel vuurwerk in de hiphopwereld. 5* uiteraard voor misschien wel de beste hiphopcd van het jaar( en de laatste jaren).

avatar van Jordy
Inderdaad iets beter dan 50 Cent... maar ook hier geldt weer: wisselvallige productie, en onvoldoende talent om een hele cd te kunnen dragen. De dochter van Eminem kan nu met een cd komen, en met dezelfde promotie zou ook die een succes worden...

ForzaRob
Ik vind dit weinig soeps, allemaal standaard nummertjes. 50 cent vind ik persoonlijk beter

Na veel herbeluisteringen , besef ik dat Trice wat overgewaardeerd heb. Hij is vrij goed maar z'n cd schiet op gebeid van productie tekort bij 50 cent. Hij mag dan wel een goede rapper zijn , zijn stem kent een snelle verzadigingsfactor. 50 cent is er met minder talent in geslaagd een beter - in - het gehoor- liggende cd te maken in de commercïele eminem-hiphop.

7/10

ik vind hem echt goed 4*

avatar van FeZ
FeZ
skater112 schreef:

ik vind dit echt zo'n underground rapper

Al kijk ik naar de gastartiesten zoals bijvoorbeeld 50 cent, eminem, dr. dre, nate dogg en d-12 dan klinkt dit niet echt underground in de oren. Ik moet toegeven dat ik dit album nog nooit beluisterd heb, en alleen de single "Got Some Teeth" ken, dus ik kan het natuurlijk fout hebben.

avatar van Jordy
skater112 schreef:

ik vind dit echt zo'n underground rapper

Haha Ja, regelmatig te zien op TMF, dan ben je ECHT underground!

Gisteren maar weer eens uit de kast gehaald. Na het luisteren van The Massace, The Documentary en The Hunger For More viel het toch een beetje tegen. De beats vind ik niet zo indrukwekkend en ik hou niet echt van de 'style' van Obie Trice.

Verlaagd van 3.0 naar 2.5 ster.

avatar van Conway Twitty
heerlijk gevarieerd, elk nummer is weer anders en lijkt niet veel op iets dat je eerder hebt gehoord.
Obie is ook zeker een goede rapper die zijn stijl vaak afwisseld. Goede gastoptredens van o.a. dre ( die j rule kapot maakt) maken dit tot een van de betere hh albums van de laatste jaren

Relax
Waarom is #1 hetzelfde als Square Dance van Eminem.
Precies dezelfde samples in de melodies.
In het refrein ook... het begin ook.
Slecht van Eminem hoor, dus ik kan zo horen dat die beat door Eminem is gemaakt ?

Marcel²
Jordy schreef:
Inderdaad iets beter dan 50 Cent... maar ook hier geldt weer: wisselvallige productie.

Dat vind ik ook, uitschieter hier: Shit Hits The Fan (Ja Rule diss) wat een gast is dat vreselijk. 3.5*

eazyfan
nouja heb nog niet alles beluistert dat wat ik kende was zielig zoals eminem die zuigt ook.hopelijk valt die track met Dr.Dre tegen Ja Rule mee anders suckt dit album zeker

avatar van Conway Twitty
''Ik hou alleen van NWA'' is ook niet de instelling waarmee je deze muziek moet beluisteren.

een Chill debutalbum, als zijn volgende ook zo wordt wordt het pas killer

BInnekort zijn nieuw album : second round on me

Hmm toch weer halfje omhoog. Eminem produceerde hier op z'n top.

Relax
toch een 4 gegeven, zoals vermeld.. Eminem produceerde hier op z'n top.
En het zijn zelfs klassieke beats.
Prachtige logische tekst, heerlijke flow en gewoon mega verzorgd.

eazyfan
Conway Twitty schreef:

dat is niet mijn instelling heb deze nu geluistert viel nog redelijk mee

hey lady is waarschijnlijk de beste track op het album. Qua teksten heeft dit album niet veel te bieden maar die gast heeft een vette stem een echt vette flow,
4,0 !

avatar van MJ_DA_MAN
Zijn nieuwe album is trouwens verzet naar 15 augustus. Seconds Around Me stond toch op de site btw? Is ie verwijderd

avatar van james_cameron
Redelijk debuutalbum. De goede man heeft een redelijk stemgeluid, al is hij net niet goed genoeg om een heel album lang te boeien. Goede gastoptredens en lekkere beats tillen het geheel gelukkig boven de middelmaat uit.

avatar van thomzi50
De Dre producties op deze plaat zijn om van te smullen.

GGMM
als hij Got Some Teeth eraf gehaald had en wat minder Eminem had dit een klassieker geweest.
Avarage Man is de beste Obie Track ooit.

GGMM schreef:

GGMM schreef:
Avarage Man is de beste Obie Track ooit.

Relax
Dan vinden jullie Square Dance (The Eminem Show) van Eminem ook het beste Eminem nummer want het is gewoon precies hetzelfde geproduceerd door Eminem, 10 % anders...
En dat zijn de tonen..

Relax schreef:
En dat zijn de tonen..

Ik snap er niks van.
We kunnen andere nummers Eminem toch beter vinden?

Volgens jouw moet ik als ik 1 nummer het beste vind uit een groep van 40, een nummer dat daar (volgens jouw 90%, volgens mij 10%) op lijkt uit een groep van 200 ook het beste vinden van die (totaal andere) groep.

Conway Twitty schreef:

Ik snap er niks van.
We kunnen andere nummers Eminem toch beter vinden?

Hmm jij moet gelijk een discussie starten, wat droevig.
Ik zeg dat omdat die beat precies hetzelfde is waardoor ik Average man een middelmatige nummer vind op het album.

avatar van Conway Twitty
Nou vooruit ik luister ze achter mekaar en ik zal zien....

Nou inmiddels gedaan, het concept is misschien enigzins vergelijkbaar, maar de sfeer die het oproept is compleet verschillend. De beat is bij Eminem ook veel prominenter aanwezig.
Het belangrijkste verschil is merk ik nu op:

Average Man beat gaat.

tik, tik, tik, tik, (enz)

Sqaure Dance beat gaat.

tik tik pok, tik tik pok.

Lady is echt een vet nummer.. We All Die One Die is ook vet..
3.5*