KISS - Crazy Nights (1987)

Label: Mercury

1. Crazy, Crazy Nights (3:42)
  2. I'll Fight Hell to Hold You (4:04)
  3. Bang Bang You (3:49)
  4. No No No (4:13)
  5. Hell Or High Water (3:23)
  6. My Way (3:53)
  7. When Your Walls Come Down (3:19)
  8. Reason to Live (3:57)
  9. Good Girl Gone Bad (4:30)
  10. Turn on the Night (3:14)
  11. Thief in the Night (3:58)
avatar van loneranger
Een commercieel, stevig door keyboards ondersteund album en dat pakt helemaal niet zo gek uit. 'Crazy crazy nights' was zelfs het eerste top 40 hitje in zeven jaar en vooral in Engeland een vette top 10 hit. De nummers van Gene zijn ook best goed. De enige song waar ik niks mee heb is 'Bang bang you.' 'Reason to live' vind ik misschien wel de beste Kiss ballad.

avatar van vigil
Kiss goes Bon Jovi....

Deze plaat is een duidelijk tijdsbeeld, ik noem ook even Def Leppard nog even. in 1987 klonk alles zo'n beetje het zelfde. De hardrockplaten waren net zo geproduceerd als de pure popplaten enkel met wat meer gitaar. De opbouw van de liedjes vrijwel het zelfde en dus had iedereen bijna even veel kans om een hit te scoren. Dat deed de groep dan ook met het stadionanthem Crazy Crazy Nights. Catchy as hell en voor mij een regelrechte GP. Of GP is misschien verkeerde gekozen al komt de naam Kiss wel regelmatig voorbij in de foute uren her en der op de radio.

Voor het titelnummer een 4,0 en de rest een kleine 3,0 en dan kom ik uit op een naar boven afgeronde 3,5

avatar van RuudC
Nee, als ik Bon Jovi wil horen, zet ik wel Bon Jovi op. Def Leppard vind ik afschuwelijk, dus dat gaat het niet worden. Zo ook Kiss. Het wordt inmiddels wel heel erg moeilijk om iets positiefs te vinden, want innovatief is Kiss niet en goede liedjes schrijven, zit er ook gewoon niet in voor mij. De stijl van de band is me wel duidelijk en Kiss is gewoon een soort tijdmachine. Zet een willekeurige plaat van ze op en je weet wat populair was dat jaar. De songs zijn alleen slaapverwekkend. Oerdegelijk, want slecht is het ook weer niet, maar de band voegt nul komma nul toe aan het muzikale landschap. Dit is simpelweg teren op oud succes.

Tussenstand:
16. Unmasked
17. Rock And Roll Over
18. Gene Simmons

avatar van lennert
Ik zie de Bon Jovi vergelijkingen en ga dan toch even in de verdediging schieten voor die band, want Bon Jovi anno 1987 was een behoorlijk stuk beter dan wat Kiss op dit moment produceerde. Tot mijn grote schrik vind ik I'll Fight Hell To Hold You dan nog best een lekker nummer, maar zodra Bang Bang You begint rollen de ogen weer met het stomme refrein dat zelfs ironisch niet zou werken. Dat openingsgitaarstuk van No No No is dan wel weer ineens vrij spectaculair en levert een vrij stevig up tempo track op. Maar verdomme nog aan toe als My Way ineens aangaat met die verschrikkelijke kitscherige keyboardlagen. Reason To Live is daarnaast een wel heel zwak aftreksel van een goeie Heart-ballad.

Het soleerwerk is spectaculair, maar eigenlijk ergert het dat het geheel zo overstuurd klinkt onder zulke zwakke en bovenal softe composities. Een echte Crazy Night kan ik dit album ook niet noemen. Het ergert me vooral.

Tussenstand:
1. Creatures Of The Night