Disclosure - Settle (2013)

Dance
Label: PMR

1. Intro (1:01)
  2. When a Fire Starts to Burn (4:44)
  3. Latch (4:16)

met Sam Smith

4. F for You (4:29)
  5. White Noise (4:38)

met AlunaGeorge

6. Defeated No More (6:08)

met Ed Mac

12. January (5:55)

met Jamie Woon

13. Confess to Me (4:10)

met Jessie Ware

14. Help Me Lose My Mind (4:04)

met London Grammar

15. Boiling * (3:47)

met Sinead Harnett

16. What's in Your Head * (5:31)
  17. Tenderly * (5:04)
  18. Jessie Ware - Running [Disclosure Remix] * (5:31)
Die lijn is totaal niet relevant, het gaat er toch om wat de muziek met JOU doet? Alle andere gronden om je oordelen op te baseren zijn sowieso niet interessant. Je hebt toch geen meningen van anderen nodig om een eigen oordeel te kunnen vellen?

avatar van FlyLo
Kos schreef:
Is het raar dat ik hier nog nooit van gehoord heb?

Toch wel een beetje. Zelfs tijdens de zeldzame keren dat ik naar de radio luister (als ik bij iemand anders in de auto zit) heb ik ze al een paar keer gehoord

avatar van Kos
Kos
Even een paar tracks beluisterd. Valt me niks tegen als dit de nieuwe commerciele hype is.
Beetje een speedgarage revival.

avatar van Ynoskire
Ik vind het tot nu toe vooral erg inconsistent.

avatar van Kos
Kos
Alleen de hits zijn wel aardig, verder wel erg mellow...

avatar van rolandobabel
herman schreef:

Ik geef alleen weer dat Pitchfork deze plaat een 9.1 gegeven heeft. Toch interessant om te weten, aangezien dit wel een erg hoog cijfer is. Nu ga jij gelijk er van uit dat ik meningen van anderen nodig heb om mijn oordeel te kunnen vellen. Waar je dat op baseert begrijp ik niet.

Op je laatste zin:

Die lijn is ook dun, maar wat maakt het uit aan welke kant van die lijn Disclosure terecht komt. Het gaat er toch om wat jij van de muziek vindt, in welk hokje het thuishoort heeft daar toch geen invloed op mag ik hopen?

Of Pitchfork nou een 1,9 of een 9,1 geeft laat mij volledig koud eigenlijk.

avatar van Shinobi
Klinkt veelal hetzelfde, maar dat deert niet echt. Luistert op zich best lekker weg en past goed bij het zomers weertje.

3,0 Sterren.

avatar van Arrie
rolandobabel schreef:
Net gekeken naar Pitchfork en het cijfer is maar liefst een 9.1,
met andere woorden dit is volgens hen een van de albums van het jaar
en gelijk aan de mindere albums van the beatles. Ik vind dit type muziek moeilijk te beoordelen, omdat ik de lijn tussen commercieel hitparade muziek en kwaliteitsmuziek moeilijk kan beoordelen.

The Beatles hebben net zo goed commerciele hitparademuziek gemaakt. Ik zie het punt niet. Daarbij lijk je te stellen dat commerciele hitparademuziek geen kwaliteitsmuziek kan zijn, wat naar mijn idee onzin is. Maar dan nog inderdaad, wat doet die lijn ertoe? En wat doet een cijfer van Pitchfork ertoe? Wat vind je er zelf van?

avatar van brooklyn
Kos schreef:
Alleen de hits zijn wel aardig, verder wel erg mellow...

Idd, zouteloos. Singles zijn een stuk frisser.

avatar van hond racisme
Inderdaad nogal smakeloos. Natuurlijk zitten er een paar leuke nummertjes bij die leuk zijn voor in de file enzo, maar verder niet echt een heel goed album.

avatar van kobe bryant fan
White Noise, You & Me en Help Me Lose My Mind klinken alvast lekker.
Eindelijk nog eens wat goede Dance die airplay krijgt.

avatar van hond racisme
kobe bryant fan schreef:
Eindelijk nog eens wat goede Dance die airplay krijgt.

Als je Klara of Radio 2 luistert ga ik akkoord, ja.

avatar van philtuper
Tsja, tis niet mijn ding. Was wel getriggerd door de lovende kritieken maar na beluistering was het meteen over. Ik kan hier heel weinig mee. Vind het geen interessante dance. Als ie voor anderen wel lekker klinkt is dat natuurlijk prima. Zet ik ondertussen Darkside maar weer eens op.

avatar van FRNKY
Haha, ik ben de enige die Grab Her echt vet vindt?

Gewoon een fijn zomeralbum. Nergens hoogstaand maar dat hoeft ook niet altijd. Luistert lekker weg.

avatar van kemm
Misschien niet de mokerslag die door de vele sterke singles werd aangekondigd, maar ze weten een uur moeiteloos te vullen! Met de vele boeiende gastartiesten die een stempel drukken zonder dat Disclosure zich eraan verzuipt. Of met quasi perfect verknipte samples onder die ongecompliceerde, variërende beats. Zelfs wanneer een van de broertjes zelf gaat zingen op F for You draait het goed uit.

Settle is onderhoudend, gemakkelijk te vatten zonder plat uit te vallen en, tenslotte, gewoon heel plezant om op te zetten!

avatar van IllumSphere
Ik ga helemaal akkoord met wat kemm zegt.

Poa
De Zed Bias remix van Latch vind ik trouwens nog stukken beter dan het origineel: YouTube - Disclosure - Latch (Zed Bias remix)

avatar van Kuk
Kuk
Na de show op Pitch toch wel behoorlijk in achting gestegen. Nummers als Latch, When a Fire Starts to Burn, White Noise en Help Me Lose My Mind zijn toch toch goed voor een gigantisch lekker feestje.

avatar van klaezman
Geilste house die er is. 3,40 is echt een veel te laag gemiddelde.

Interview@Nine Licks

geilste house, idd heb ik op primavera-sound in barcelona ondervonden
oh fuck, dit is toch héérlijke dansmuziek. zo lekker. wat een talent, waar gaat dat eindigen met deze jonge gasten?

avatar van mauricez
Wat ben ik verslaafd aan deze plaat! terwijl ik in eerste instantie helemaal niet zo enthousiast was. "Help me lose my mind" is echt prachtig!

avatar van Snoeperd
Disclosure is een nieuwe Britse revelatie, dit keer geen rockbandje als de Vaccines of de Palma Violets, maar een danceact. Al een jaar geleden kon je ze al horen op mixtapes en singles. Voor mij begon het met de Fact Mix 327 mixtape. Wat daar al opviel, zonder ook maar een door hunzelf geschreven nummer te hebben gehoord, is het sterke eigen geluid dat dit duo kent. Op ieder nummer dat ze uitbrengen zit een typisch Disclosure keurmerk. In 2012 waren ze voor mij al een van deacts van het jaar door de vele sterke singles en remixes, deze staan bij Settle op de Deluxe editie, die dan ook een must is met Running, Tenderly, Boiling en What's In Your Head.

Vrij snel in 2013 werd het album aangekondigd, in juni pas, dat wel. Maar het wachten is niet erg als Disclosure in de maanden ervoor stuk voor stuk singles uitbrengt die je kwijlend naar het album doen uitkijken.
Disclosure werkte voor zijn nummers op dit album samen met bekende namen en andere grote talenten binnen de muziekscene. Hun eerste single Latch is met Sam Smith, die dit jaar al op andere nummers de show steelde met zijn mooie stem. Disclosure lijkt de fijne goed in het gehoor geliggende beats en de aanstekelijke refreintjes uit zijn mouw te kunnen schudden, want vrijwel ieder nummer op hun album Settle nestelt zich meteen in je oren. White Noise is ook al zo'n topsingle en het grootste succes van ze dusver. De gastartiest Alunageorge prijkte op de BBC-lijst en ondanks haar eigen mooie singles, is deze White Noise misschien wel het beste popnummer van dit jaar.

De sound van Disclosure ligt een beetje tussen disco en techno in, deze sound blijf je herkennen, ook al zijn de gastartiesten op Settle heel variërend. Pop/Soul-zangeres Eliza Doolittle levert een hele fijne bijdrage, Jamie Woon is weer een meer poppy/r&b-achtige navolgeling van James Blake, zijn samenwerking valt wat tegen gezien zijn prachtige debuutalbum van vorig jaar.
Jessie Ware heeft vorig jaar behoorlijk wat furore gemaakt met haar debuutalbum. En na een remix van Running mag ze nu ook echt bijdragen op Confess To Me, dit nummer is samen met Help Me Lose My Mind het sterke eindschot van dit indrukwekkende debuutalbum.

Enkel het middelste deel is helaas wat zwakker, maar vooral de eerste 5 nummers en laatste 4 (acht als je de deluxe editie meetelt) laten een ongekend talent zien. Hopelijk is hun laatste single When A Fire Starts to Burn niet alleen tot op heden een van hun sterkste nummers, maar voorspelt het ook een grote toekomst. Want als een vuurtje gaat branden...

avatar van Urbanoetang
Tja, bij vrijwel elk nummer hier heb ik het gevoel alsof ik het weleens eerder gehoord heb op de radio of in een kledingzaak. Ergens wel knap natuurlijk, maar zo voorspelbaar en bekend dat ik er niet enthousiast van kan worden.

Was leuk om een keer te horen, en ik snap waarom zoveel mensen ermee weglopen, maar ik betwijfel dat ik hem nog eens opzet.

avatar van 128bpm
Ik moet zeggen dat er een aantal frisse platen op dit album staat. Echter is het mij nog steeds niet gelukt om heel het album af te luisteren, zonder tussendoor iets anders op te zetten. Dat is voor mij een reden om niet hoger te geven dan 2,5 sterren.

avatar van pureshores
best leuk album maar een lange houdbaarheidsdatum valt te betwijfelen. Het laveert allemaal tussen clubwerk en proberen een pakkend popliedje te maken op een soort Basement Jaxx-light manier. De singles Latch en F for you nodigden niet uit om het album te gaan beluisteren, dat komt meer door You and I dat een leuke uk garage sfeer terugbrengt.
Verder zijn White noise en Help me lose my mind favoriet. Ook de remix van Running is een waardige afsluiter. Af en toe gaat het tempo wat omlaag maar over het algemeen is het 4x4 met een grote dikke knipoog naar de 90's

avatar van Bert Wasbeer
Vrij plat, maar best leuk

"What's in your head" vond ik vorig jaar de geilste houseplaat.
Maakt het album automatisch goed

avatar van Mjuman
Na een week kan ik wel zeggen dat ik dit een fijner album vind voor en route, in the drivers seat, dan chez nous, inde canapé.

Overigens 'pretty daft' dat deze selchts ca 125 * is gewaardeerd en Daft Punk > 620 *. Zo hemelsbreed ver is het schil niet