Belle and Sebastian - The Life Pursuit (2006)

Label: Rough Trade

1. Act of the Apostle (2:55)
  2. Another Sunny Day (4:04)
  3. White Collar Boy (3:20)
  4. The Blues Are Still Blue (4:08)
  5. Dress Up in You (4:23)
  6. Sukie in the Graveyard (3:00)
  7. We Are the Sleepyheads (3:33)
  8. Song for Sunshine (4:06)
  9. Funny Little Frog (3:08)
  10. To Be Myself Completely (3:17)
  11. Act of the Apostle II (4:20)
  12. For the Price of a Cup of Tea (3:19)
  13. Mornington Crescent (5:39)
Wat mij trouwens enorm weet te verbazen is het enthousiaste onthaal in de pers. Heb al veel zeer positieve recensies gelezen (als zijnde één van de beste B&S albums).
Zou het komen omdat we allemaal zo verknocht zijn aan die eerdere albums? En we deze niet goed weten te plaatsen? (Alhoewel ik de voorlaatste op 5* staan ).
Moeten we het toch meer loskoppelen van de rest?
Ik ben er nog niet uit.

avatar van Nautilus
Het enthousiaste onthaal in de pers verbaast me ook wel, maar ik was eerder verbaasd dat men blijkbaar net zo enthousiast is als ik.
Sinds ik begin december een 'lek' van het album heb weten te bemachtigen, heb ik het talloze malen beluisterd. Wat zal ik zeggen: geniaal is een groot woord, maar geweldig vind ik het zeker. Deze plaat klinkt behoorlijk ambitieus, straalt durf uit, maar heeft tegelijkertijd een heerlijk ongedwongen sfeer. 4,5*

Er is iets aan de hand met deze cd en mij: het lijkt er op dat ik dit album toch steeds meer weet te waarderen.
Of het komt dat ik dit stilletjes aan los weet te koppelen van al het voorgaande werk of dat ik gewoon langzaamaan toch wel van dit plaatje ben ga houden weet ik niet. Ik weet wel dat ik een beetje ga neigen naar een halfje erbij. Nu nog niet, maar het zou er zomaar ineens kunnen staan: 4,5. Nu nog niet nee......... maar het broeit al aardig

Ik denk steeds: hoe zou deze plaat hebben geklonken zonder meneer Trevor H, de overkiller.
Nu vind ik het vooral vluchtig, wel enigszins bekend, maar .....???
Misschien valt alles nog op zijn plaats.

avatar van Yak
Yak
Blackcharlie schreef:

Life Pursuit is niet geproduceerd door Trevor Horn, maar door Tony Hoffer. Kan zelf trouwens ook nog steeds niet echt wennen aan deze plaat.

Schaamrood....

Was nog steeds beetje teleurgesteld ..

Terechte opvoedkundige tik.

avatar van Amongvedder
Ik moet nog even wennen. Sowieso aan dit genre. Het begint wel steeds meer die richting op te gaan.

Electro_
Erg chique hoes. De muziek 'gaat wel', maar ik denk dat het niet helemaal mijn ding is. Ik kan dit trouwens af en toe best wel aanhoren. 3*

Electro_
Ik verhoog mijn stem maar snel naar 3,5* want wat is For the Price of A Cup of Tea een geweldig nummer zeg. Maar nog leuker vind ik White Collar Boy. Die subtiele synthesizer doet het hem echt.

avatar van StuF
mijn eerste indruk was ook niet zo spetterend, maar dit album gaat al snel vertrouwd klinken en ondertussen is het mijn meest actuele favoriet. 4*

Ik merk ook dat dit heel langzaam aan groeit, en dat is op zich vreemd omdat dit wel de meest makkelijk in het gehoor liggende cd van deze band is.

avatar van Ward
Ik vind dit album totaal niet tegenvallen. Misschien heeft dat er ook mee te maken dat ik veel van het oude werk nog niet ken.
Dit album pakte mij na drie luisterbeurten beet en heeft nog niet losgelaten. Ik vind het gewoon weer 13 poppareltjes van Belle & Sebastian. Met Song For Sunshine heb ik wel een beetje moeite.
Nummers als For the Price of a Cup of Tea en Sukie in the Graveyard laten toch horen hoe briljant Belle & Sebastian is. Zo goed als Tigermilk vind ik het nog niet. Als dit volgens velen een minder album is van B&S moet ik toch snel achter de andere albums aangaan.
Smeer je wel goed in met zonnebrandolie als je dit album gaat luisteren, want de hoeveelheid zonnestralen die uit je stereo komt is niet te zuinig. Maar het album is te goed om af te doen als een oppervlakkig zomers plaatje.
Dikke 4,5*

P.S. Waarom staat nog steeds de releasedatum erboven?

Ward schreef:

Hoe flauw die grap ook is, ik ben het met je eens. Ik heb zelden zoiets vrolijks en opbeurends gehoord als Belle & Sebastian. For The Price Of A Cup Of Tea is gewoon een fenomenaal nummer.

totaal verrast!! perfect pop!!! 4

ik ga nu alle andere albums luisteren.(en dan bepalen welke ik ga kopen)

Sietse
Nee, dit wil ik niet meer horen. De teleurstelling van het jaar. Alles wat zo leuk is aan de oude albums van Belle and Sebastian (bijv. if you're feeling sinister, boy with the arab strap) mist hier. Alles is bijgeschaafd, afgevlakt. Echt heel jammer. Dit doet me bij vlagen denken aan Crowded House, maar dat zou een belediging zijn voor hen. Ook pavement komt langs, maar ook dat is een belediging voor pavement. Te pop, te vlak = 2.5

Woooow wat een lekker plaatje zeg. Stuk voor stuk geweldige vrolijke nummers. Ech zo'n nummers als je thuis komt na een baaldag op school, lekker het cdje opzetten en je wordt vanzelf weer vrolijk . Ik denk dat ik maar eens begin met 4*. Die 3 leuke dames in het boekje, zitten die trouwens in de band??

dutch2
Iceman schreef:
Die 3 leuke dames in het boekje, zitten die trouwens in de band??

Was het maar waar. Sowieso een leuk boekje, met die Q & A en die fraaie dames.

The Life Pursuit valt trouwens zeker niet tegen, al lijkt het erop dat Belle and Sebastian een band met twee gezichten is geworden. Aan de ene kant de ingetogen subtiele pop van If You're Feeling Sinister en aan de andere kant de uitbundige zomerpop van (o.a.) Legal Man. Op The Life Pursuit zijn voornamelijk nummers van het meer uitbundige soort te horen, en daar moet je maar net van houden.
Zelf hou ik zowel van de ingetogen als de uitbundige kant, zolang de liedjes maar het hoge niveau halen van de meeste B & S-albums. En dat halen ze makkelijk op dit album. Zonder echte uitschieters, maar ook zonder missers.

Dit is het eerste album dat ik van Belle and Sebastian hoor, en ik vind het helemaal geweldig. Nummers als 'for the price of a cup of thee' en 'funny little frog' zijn lekkere nummers om te luisteren. Ze doen een beetje kitscherig aan, maar het weer eens wat anders.
Ik ga zeker meerdere albums luisteren van B&A.

geweldig album, idd erg lekker als je terugkomt van een baaldag op school, je word er op slag vrolijk van.
Vooral de nummers 1,3,4,7,9,10 & 12 zijn toppers. [ok, eigenlijk allemaal.]

Ken dit Schotse groepje nog maar een paar maand. Schandalig!
Wat is dit prachtig. Sommige stukjes, zang en trompet, doen mij denken aan de jaren 60 groep "Love". Luister maar eens naar Forever Changes.
Ik ben zo onder de indruk van Belle & Sebastian, dat ik inmiddels alle albums van hen heb beluisterd.

Ace
Ik moet mijn waardering voor dit album langzaamaan eens wat bij gaan stellen. Hoewel het anders is, vind ik het gewoon weer geweldig... Verhogen naar 4* is op zijn plaats...

Ik ben totaal nieuw met deze band. Verrassend dat dit instant goed klinkt. Pop hoe ze moet klinken! Maar naar schijnt hebben ze dus nog beter werk. Benieuwd.

Welke cd van ze is het meeste aan te raden eigenlijk??

Deze.

Toine Rorije
Eh nou, deze juist niet eigenlijk. Hun eerste twee albums zijn de beste die ze gemaakt hebben, al zijn die wel een stuk anders dan dit werkje.

Ben weer helemaal into dit album! Tijdje niet meer naar geluisterd maar 't blijft toch een geweldig album. 1e stem was 4,5 toen verlaagd naar 4,0 maar nu weer verhoogd naar 4,5

geweldige band tigermilk is nu mijn favo album.
met life persuit als 2e

In tegenstelling tot velen van hier vind ik het een heerlijk album. Dat heeft misschien te maken met het feit dat ik B & S nauwelijks kende voor dit album. Als liefhebber van jaren 60 bands als the Beatles en the Kinks kon mij dit zeker bekoren. Nummers als White Collar Boy, The blues are still blue en Dress like you zijn zeker tijdloos. Dat de vorige albums van B & S wellicht iets simpeler en minder-conventioneel zijn klopt ongetwijfeld maar dat moet je naar mijn idee los hiervan zien. Elk nr van dit album heeft zijn eigen kwaliteit en naar mijn idee vormt het een mooi geheel. Het swingt, de teksten zijn briljant en de nummers zijn niet eentonig maar juist heel afwisselend. Kijkend naar eerdere nr's van ze (althans die ik gehoord heb) zijn ze met dit album een stuk volwassener geworden in hun aanpak. Waar synths vaak verkeerd uitpakken zoals bij Coldplay heeft het bij B & S juist een positief effect 4.5* krijgt dit album van mij.

edejong
echt heel erg jammer dat ik nooit eerder naar belle&sebastian geluisterd heb want ik vind het echt heerlijk!
4* ik morgen gelijk in de cd winkel zoeken naar meer albums!

iemand tips voor het volgende album dat ik van hun aan moet schaffen?

avatar van platedraaier
Ik vind dit toch ook echt een geweldig album hoor. Zeker als ik op t fietsje naar mn werk rijd. Lekker vrolijk en poppy.
Ook ik ken het oudere werk niet en dit staat nog steeds op mijn lijstje van nog te ontdekken plaatjes. (die andere cd`s dus.)