Belle and Sebastian - The Life Pursuit (2006)

Label: Rough Trade

1. Act of the Apostle (2:55)
  2. Another Sunny Day (4:04)
  3. White Collar Boy (3:20)
  4. The Blues Are Still Blue (4:08)
  5. Dress Up in You (4:23)
  6. Sukie in the Graveyard (3:00)
  7. We Are the Sleepyheads (3:33)
  8. Song for Sunshine (4:06)
  9. Funny Little Frog (3:08)
  10. To Be Myself Completely (3:17)
  11. Act of the Apostle II (4:20)
  12. For the Price of a Cup of Tea (3:19)
  13. Mornington Crescent (5:39)
aidoo
Dit was ook mijn eerste kennismaking met deze band.. zeker weten dé voorjaars-cd voor mij

@edejong: na deze cd ben ik aan zijn voorganger, Dear Catastrophe Waitress, begonnen. Die viel ook meteen in de smaak

avatar van starbright boy

Als je een album wil dat het dichtst bij deze zit: Dear Catastophe Waitress

Als je een andere, soberder en kwetsbaardere kant van ze wil leren kennen: Tigermilk of If You're Feeling Sinister

Een beetje tussen die twee categorieen in: The Boy with the Arab Strap

Als je heel veel heel verschillende soorten liedjes wil: Push barman to old open wounds (verzamelaar van oude, deels niet meer verkrijgbare EP's met liedjes die niet op de andere albums staan)

Laat Fold Your Hands Child (te wisselvallig) en Storytelling (soundtrack met weinig echte liedjes) voorlopig maar even liggen.

edejong
starbright boy schreef:

Een beetje tussen die twee categorieen in: The Boy with the Arab Strap

dank dank dank voor de belle & sebastian guide
ik ga morgen gelijk even kijken!

Nog ff aan wennen...3* voor nu

Vannacht de hele nacht op mn ipod geluisterd.. halve * d'r bij

Ik vind trouwens de zangeres bij vlagen enorm veel op Amanda Palmer (Dresden Dolls) lijken

avatar van pejo
Niets zo moeilijk dan een uptempo popalbum te maken dat spannend blijft na meerdere draaibeurten. Belle and Sebastian bewijzen het weer eens.
Naast het vele fraaie ingetogen werk uit hun hele oevre is dit een zeer waardevolle aanvulling.

Suuuuper leuk album. Heb ze van de zomer live gezien op pukkelpop en ook dat was hartstikke vet!
Vraagje trouwens: Waarom kan ik het album nergens via internet bestellen (zoals bv bol.com) ik woon in een redelijk boeregat, en daar hebben ze natuurlijk al helemaal niks boeiends liggen in de CD winkels.
Zou iemand me daarom even kunnen vertellen waar ik het zou kunnen krijgen/bestellen?
Alvast bedankt!

4* trouwens!

Liesbatty schreef:
Waarom kan ik het album nergens via internet bestellen (zoals bv bol.com)

Volgens mij zoek jij niet goed: is gewoon via bol.com leverbaar. En verder zijn er zo ontzettend veel sites waar je het kunt bestellen (o.a. cd-wow, proxis, plato etc etc)

Thnxx!!

Ik heb Belle & Sebastian dit jaar ontdekt met "funny little frog" en ik vond dit zo'n leuk liedje da'k meteen het hele album opgezocht heb en nu al tientallen keren grijsgedraaid heb. Het is zo'n plaat die je nooit beu wordt en waar je dag opslag rooskleurig van wordt.

Wat een geweldige plaat! Die band blijft verbazen... Deze plaat bevat meer meezingers dan de andere uit mijn collectie: Tigermilk, Dear Catastrophe Waitress

favorieten: The blues are still blue en For the price of a cup of tea.
ook goed: sukie in the graveyard, funny little frog, white collar boy

4,5 ster

avatar van Reint
Perfecte pop, niets op aan te merken.

avatar van Ramon
Act of the apostle II is echt geniaal! Wat een tekst, de ene geweldige one liner na de ander en toch samenhangend. My damascan road's my transistor radio, hij bedoelt het niet helemaal zoals ik het interpreteer, maar Stuart Murdoch is een zielsverwant van alle muziekliefhebbers. Alleen voor dit nummer al 4 sterren.

avatar van Reint
Prachtig nummer inderdaad, zeker als het eerste nummer weer terugkomt enzo.

Social_Mask
Vond dit toen ik het een aantal weken terug luisterde, niet echt goed. Funny Little Frog vond ik geinig. Maar verder niks met dit album. Laatst een paar nrs geluisterd en veel is er niet veranderd. Geef hier 2* voor. Met Funny Little Frog als enige favo.

avatar van Green Al
The Life Pursuit gekregen van mijn schoonzusje. Wist niet wat ik er van moest verwachten. Na een eerste luisterbeurt vond ik het eentonig en niet echt leuk.

Een tijdje later s'ochtends op de fiets op mijn iPod geluisterd, en opeens had ik het te pakken. Ik werd zo vrolijk van deze cd. Nu draai ik de cd iedere dag en ik ontdek steeds weer iets nieuws. Een geweldig album!

avatar van Green Al
Had nog niet gestemd op dit album, van mij krijgt het een 4.5

avatar van kaztor
Lekkere, opbeurende plaat met perfekte pop.
Stond dit maar eens in de hitlijsten in plaats van die flauwe shit dat voor popmuziek door moet gaan!

4,5.

EVANSHEWSON
Altijd al geweten dat ik van deze band hou. Maar het was er nog nooit van gekomen er iets van in huis te halen.

Tot vandaag. Had ooit een ouder album van de Bieb gehuurd en beluisterd en goed bevonden (If You're feeling Sinister).

Kocht deze vandaag voor 9 € en kon hem niet laten liggen.

Ik ben hem nu aan het beluisteren en kom zo vlug mogelijk met mijn bevindingen !

Leuk bandje denk ik !

EVANSHEWSON
Kan nog niet meteen de hoogtepunten opsommen, maar het algemene gevoel bij dit plaatje is zeer positief.
Het is genieten van begin tot eind, zo zou iedere plaat moeten klinken natuurlijk.
Alvast een 4 sterren, misschien dat ik het nog verhoog ?
****

avatar van timhardt
Na 2 mindere studio-albums mag deze weer niet ontbreken hoor! Deze mag zonder blozen in het rijtje: tigermilk, arab strap & sinister. Erg sterk album. Mijn favos: another sunny day, the blues & to be myself. 4,5*

avatar van otherfool
Nadat ik van iemand een (bijzonder aardig) zelfgemaakt verzamelceedeetje van B&B had gekregen toch maar deze plaat uitgecheckt, maar het wil maar niet lukken tussen deze ongetwijfeld sympathieke band en ondergetekende. Ach ja, soms een leuk liedje, Funny Little Frog bijvoorbeeld, of Another Sunny Day, maar het *beklijft* maar niet. Ik zet nog maar eens Camera Obscura op denk ik...

(maar weer eens) 2,5*.

avatar van thetinderstick
Bij de eerste luisterbeurten vond ik de sound deze keer gewoon TE vrolijk. Waar was die melancholische folky sfeer gebleven? Het kwartje viel pas na een tijdje: B&S hebben de frissere sound die werd ingezet op 'Dear Catastrophe Waitress' doorgezet en geperfectioneerd, waardoor ze hun beste album hebben afgeleverd sinds (wat mij betreft) 'If You're Feeling Sinister'. Maar deze klinkt dus gewoon heel anders. De nummers zijn dan wel vrolijk, maar het blijft B&S, dus oppervlakkige popdeuntjes zijn het zeer zeker niet. 'Another Sunny Day', wat een prachtig nummer is dat. Ik word hier heel vrolijk van, maar als je goed luistert blijkt het nummer tekstueel toch een andere wending te nemen:

'The Lovin is a mess what happened to all of the feeling?
I thought it was for real; babies, rings and fools kneeling
And words of pledging trust and lifetimes stretching forever
So what went wrong? It was a lie, it crumbled apart
Ghost figures of past, present, future haunting the heart.'

Andere hoogtepunten zijn 'Act of the Apostle', 'Funny Little Frog' en het door Stevie Jackson gezonden 'To Be Myself Completely'. Maar eigelijk zijn alle nummers hier gewoon erg sterk. 4,5*

avatar van Yeahz
Toch eigenlijk wel een heel erg fijne plaat.. Een kleine week geleden 'If you're feeling sinister' ontdekt, dat mij er toe heeft aangezet om me eens verder te verdiepen in Belle & Sebastian.

Na wat 'gemusicmeter' (ik zou het als een nieuw werkwoord willen introduceren, in de trant van: googlen, sonja bakkeren e.d.) bij dit album uitgekomen. Het zijn heerlijk simpele melodieen die nog steeds die magie bezitten die deze band zo kenmerkt. Niet zo goed als de eerste, maar wel een mooi onbekommerd album om vrolijk van te worden. En dat is ook best wat waard.

avatar van Chronos85
Dress up in you. Wat een fantastisch nummer! Ik kan er afhangend van mijn gemoedstoestand tranen dan wel kippenvel van krijgen. Mijn persoonlijke favoriet van B&S met andere klassiekers als Another Sunny Day, White Collar Boy, the blues en stiekem ook Funny little frog. (Mag dat? )

Vanmiddag weer een mooi staaltje 3FM gehoord. Ik ging vanmiddag mijn voorgeprogrammeerde radiozenders langs vanwege irritante reclame op radio1 en kwam ook langs 3FM, Funny little frog begon net, altijd leuk om 1 van je favoriete bands op de radio te horen dus ik dacht: "ik luister het even af en dan zullen Koen en Sander vast dolenthousiast zijn over deze band" maar wat bleek, ze vonden het nummer wel leuk, maar toen kwam de referentie naar het Lowlandsoptreden en kwam de reactie "live is het bluuhhh" En daarmee win je dus een zilveren radioschijf.

Misschien is het een omen dat ik 3FM maar eens nodig uit mijn voorgeprogrammeerde zenders moet halen.

avatar van Shangri-la
3 FM neem je toch niet serieus? Ik in iig. niet.

Shangri-la schreef:
3 FM neem je toch niet serieus? Ik in iig. niet.

Lijkt mij aan de hand van mijn bericht een vrij overbodige vraag.

khonnor
starbright boy schreef:

Een beetje tussen die twee categorieen in: The Boy with the Arab Strap

mmmm, ik vind FYHCYWLAP een beetje een onderschatte plaat. er staan een paar ondermaatse nummers op, maar nummers als I Fought in a War, Don't Leave The Light On Baby, The Model, Women's Realms and Family Tree behoren wel tot het mooiste dat B&S ooit hebben geproduceerd....

enne, die hoezen van B&S platen zijn altijd zo verdomde mooi, alleen daarvoor zou je de plaat al moeten aanschaffen

soit, mijn B&S top, in codetaal:

IYFS > TM > PBTOOW > TBWTAS = FYHCYWLAP > DCW = TLP >> ST

favoriete song staat wel op TBWTAS, nl. The Rollercoaster Ride

Nihilisme
khonnor schreef:

Mee eens! Inderdaad een onderschatte plaat. Allicht dat Murdoch de regie ietwat teveel uit de handen geeft, maar er staan zeker parels op. Aan jouw lijstje wil ik There's Too Much Love nog even toevoegen, die outro is zo verdomde fijn.

khonnor schreef:

Wederom mee eens. Mijn favoriet is die van single Funny Little Frog.

soit, mijn B&S top, in codetaal:

IYFS > TM > PBTOOW > TBWTAS = FYHCYWLAP > DCW = TLP >> ST

favoriete song staat wel op TBWTAS, nl. The Rollercoaster Ride

Daar dan weer níet mee eens. Mijn lijstje zou zijn: IYFS > TM > FYHC, YWLAP > PBTOOW > TLP > DCW = TBWTAS.

Dan maar even ontopic:

The Life Pursuit zet het 'nieuwe' geluid van Belle and Sebastian voort, ingetreden op voorganger Dear Catastrophe Waitress. Het melancholieke folk-geluid is een beetje verdwenen, wat voor sommigen misschien wel als een shock kwam (of niet, gezien het merendeel van de fans waarschijnlijk ook niet zo blij met Fold Your Hands... was. Eerst was ik zelf ook niet zo content van de laatste twee wapenfeiten van deze band, maar ik begin in ieder geval steeds verliefder te worden op deze. Heeft effe geduurd, maar ach. Dress Up In You, zó mooi. Vier hele dikke sterren voor The Life Pursuit.