In Flames - Come Clarity (2006)

Zweden
Label: Nuclear Blast

1. Take This Life (3:35)
  2. Leeches (2:55)
  3. Reflect the Storm (4:17)
  4. Dead End (3:22)

met Lisa Miskovsky

5. Scream (3:13)
  6. Come Clarity (4:15)
  7. Vacuum (3:39)
  8. Pacing Death's Trail (3:00)
  9. Crawl Through Knives (4:03)
  10. Versus Terminus (3:19)
  11. Our Infinite Struggle (3:46)
  12. Vanishing Light (3:15)
  13. Your Bedtime Story Is Scaring Everyone (3:01)
Nu-metal?

Inderdaad, Nu-Metal

Ik snap wel wat je bedoelt met nu metal , de gitaren zijn een stuk lager gestemd dan ten tijde van de jesters race, iig in c en misschien wel 7 snarig in b nu, maar dat weet ik neit zeker. dat in combinatie met de cleane zangstem en de meer digitale geluidjes/ produktie maakt het geheel een stuk meer NU dan ouder materiaal ...

MarcvanMossel schreef:

Ah zo, dan snap ik het, zeker als je het vergelijkt met het ouder materiaal.

Nu metal of niet, het blijft een kutalbum!

DutchViking
Ik zie In Flames nog steeds als een melodieuze death metalband, zij het een wat commerciële. Maar dit is absoluut geen nu-metal, het lijkt er in de verste verte niet op. Inderdaad niet vergelijkbaar met het oudere materiaal, maar m.i. zeker niet minder sterk.

bro
DutchViking schreef:

het zal wel aan mij liggen maar ik vind dat melodisch death metal langs geen kanten op death metal lijkt.
ik vind het eigelijk zelfs zo veel verschillend dat ik er zelf moeite mee heb te acepteren dat het een subgenre van death metal is.
maar wees gerust, het blijft maar IK die dat vind

PS: vet goede plaat!!

Emethor schreef:
Nu metal of niet, het blijft een kutalbum!

Wel kutalbum, het is een kwestie van smaak...

avatar van tom broshuis
ik vind in flames een geweldige bands, een van mun lievelings.
maar wat ik wel best klote vind is dat er totaal geen afwisseling inzit. nou is dit album wel wat anders dan de andere, maar toch. als ik af en toe een nieuw nummer van hun hoor denk ik bijna altijd: he ik ken dat nummer ergens van, terwijl ik het nog nooit heb gehoord.
maar ik denk dat het in dit genre heel moeilijk is om veelzijdig te zijn, kijk maar naar andere bands in het metal genre: children of bodom, slayer, hatebreed, lamb of god en zo zijn er nog wat.

tom broshuis schreef:
ik vind in flames een geweldige bands, een van mun lievelings.

En jij vindt Slayer en Children of Bodom niet veelzijdig?

avatar van tom broshuis
nouw veel nummers lijken wel veel op elkaar vind ik, maar als je je er meer in verdiept dan niet meer zo.
begrijp me niet verkeerd hoor, ik vind het allebei geweldige bands.

Raekwon the chef
dieptepunt voor zo'n geweldige band als In Flames. Te cleane vocals, en het klinkt met vlagen té nu-metal voor mij. Geef mij maar de In Flames van 1994-2000, dit is drie keer niks

avatar van Dudeness
Zopas nog even geluister. Mijn God, wat een bagger eigenlijk....

Raekwon the chef
gister was Take This Life op tv
wat een dieptriest nummer gewoon, is niet eens de naam In Flames waardig
ze kunnen toch wel véél beter dan dit zooitje kutnummers?

Raekwon the chef schreef:
gister was Take This Life op tv
wat een dieptriest nummer gewoon, is niet eens de naam In Flames waardig
ze kunnen toch wel véél beter dan dit zooitje kutnummers?

Take This Life is nochtans een van hun beste nummers, een agressieve mengeling van hun oude en nieuwe stijl.

avatar van Poncho
Hmm, ik moet wel zeggen dat ik dit de minste van in flames vind. Er zit gewoon te weinig structuur in de songs. Hier en daar hoor je wel een lekkere riff, maar ipv die dan op te volgen met een volgende goede riff of zo zakt het weer helemaal in elkaar. Ga hier mss veel mensen mee op hun tenen stampen, maar waar ik al de vorige platen van in flames best goed vond, vind ik deze echt bagger

Het nieuwe In Flames-album, dat in april dit jaar gereleased zal worden, zal A Sense Of Purpose heten, zo staat het op hun website.
Ik ben erg benieuwd...

avatar van Mr. Rock
Heel lekker album, allemaal goede nummers met als uitschieters Take This Life, Reflect the Storm, Dead End en het titelnummer. Eigenlijk niet een minder nummer, of het moet de afsluiter zijn. Dik verdiende 4*

avatar van Poncho
stem veranderd naar een 3,5. Was gewoon zo teleurgesteld dat het weer een plaat was in de nieuwe richting van in flames en niet een stap terug naar het oudere (en in mijn ogen betere) werk dat ik em een veel te lage score gaf

avatar van Hansjepansje
De plaat die voor mij definitief de poort richting metal openstampte. Gekocht wegens het fantastische titelnummer, maar de rest amper beluisterd omdat ik me erg stoorde aan de grunts. Na een tijdje begon ik meer en meer nummers te luisteren, vooral het prachtige 'Dead End'. Uiteindelijk begon ik minder en minder nummers te skippen, kon ik de stukken zonder cleane zang meer en meer apprecieren en ontvouwde zich een werkelijk fenomenaal album. 4,5 sterren voor dit meesterwerk.

Fantastische plaat!
Ook Dead End is heel erg leuk om te horen, leuke afwisseling in vocals met de vrouwelijke gastzangeres.

4* sterren!

avatar van horned_reaper
The Jester Race is natuurlijk een gaaf album, plus dat ik best veel hardere death metal luister dan de huidige in Flames.... maar dat neemt voor mij niet weg dat in Flames tussen 2002 en nu velen malen beter is dan voorgaand!
De band is natuurlijk behoorlijk gegroeid, en ze kunnen de wat commerciëlere sound erg goed creëren met hun death metal invloeden!
Hierdoor ligt de muziek erg lekker in het gehoor en is het gewoon telkens genieten geblazen !

Het valt me altijd een beetje tegen dat de vele death metal liefhebbers muziek direct afkraken als het "commerciëler begint te klinken..... terwijl het commerciëel soms velen malen beter kan klinken, omdat ten eerste de productie natuurlijk veel beter is en ten tweede hebben de artiesten een stuk meer materialen tot hun beschikking om het uiterste uit zichzelf te halen!

avatar van Dutchi
Heb dit al lange tijd niet meer gehoord, maar vond het altijd niet echt lekker klinken. Het is op zich niet agressief maar vind het wel te agressief klinken wat ik niet bij inflames vind passen, het is zowiezo slechter dan hun oudere albums. Het is niet slecht maar het is ook weer niet geweldig goed. Het is heel vreemd want ik heb toch vroeger wel met plezier naar het album geluisterd maar toch is er iets wat me stoort in dit album. Omdat deze me een beetje is tegengevallen heb ik nooit het nieuwste album geprobeerd.

avatar van steve666
goede cd, lekker rauwe gothenburg metal yeah.
Met een paar zeer sterke songs: take this life, dead end(vooral de vrouwenzang klinkt lekker in dit nummer) scream, come clarity en your bedtime story is scaring everyone( vreemde stijl en anders dan de rest van de cd , maar wel een goede song)
aanrader, beter dan a scense of purphose

horned_reaper schreef:
The Jester Race is natuurlijk een gaaf album maar dat neemt voor mij niet weg dat in Flames tussen 2002 en nu velen malen beter is dan voorgaand!

Leuk voor jou. Na Reroute To Remain houdt In Flames voor mij op.
Dit album ooit gehad, beluisterd en te licht bevonden: reeds verkocht.

avatar van horned_reaper
MindRuler schreef:

Leuk voor jou. Na Reroute To Remain houdt In Flames voor mij op.
Dit album ooit gehad, beluisterd en te licht bevonden: reeds verkocht.

Volgens mij is ieder album in jouw top 10 een stuk 'lichter' dan dit keihard beukende album?

Of ervaren wij beiden een andere definitie van het woord "licht" ?

avatar van jasper1991
Ik ken een paar nummers en ik weet ook al dat ik hier niet aan ga beginnen.

horned_reaper schreef:

Of ervaren wij beiden een andere definitie van het woord "licht" ?

Ken jij het spreekwoord "Gewogen en te licht bevonden" niet?
Hier betekent het dus gewoon dat dit album zich niet kan meten met het beste werk van In Flames en slaat dat dus niet op de muziek zelf. Overigens wil het niet zeggen dat er geen zwaardere albums in mijn Top 10 staan dat die niets voor mij zouden zijn.

avatar van jasper1991
MindRuler schreef:

Ken jij het spreekwoord "Gewogen en te licht bevonden" niet?
Amai, kik als 'Ollander ken hem zelfs. Ik ga hem alleen niet eens wegen, na het beluisteren van enkele nummers.

MindRuler
Ik heb 'm ooit gekocht, waarschijnlijk een bui van waanzin, en vond 'm toen "ok".
Alleen ging hij na meerdere luisterbeurten behoorlijk tegensteken en ligt het onding nu ergens weg te rotten in een 2ehandszaak.

avatar van andnino
Terugblikkend vind ik dit toch nog steeds een erg goede plaat. Praktisch elke song is sterk, vooral de refreintjes zijn veelal heerlijk. Wel heeft het album één gigantisch minpunt, namelijk de oerlelijke snaredrum zoals je die bijvoorbeeld heel goed hoort in Dead End. Daar had echt makkelijk wat aan gedaan kunnen worden.

avatar van Kondoro0614
Terwijl mijn oren nog nasuizen van het concert van In Flames waar ik gisteren ben geweest heb ik besloten om dit album weer eens op te zetten, toch wel een keiharde melodische deathmetal plaat waarbij mijn Zweedse vrienden het toch niet zachtjes laten liggen. Toch is dit album niet hun beste werk en je kunt merken dat de band vanaf hier ook een andere kant op gaan dan hun vorige albums, al zou ik dat niet erg vinden. De zang is gewoonlijk weer tof, ik vond het gitaarwerk ook goed (en inderdaad de snaredrum is was wat minder) en in het algemeen hebben ze hier weer een top album neergezet met ook nog een leuke gast als 'Lisa Miskovsky'.

De minste plaat van deze gave band. Gewoon te rommelig en te weinig melodie.