In Flames - Come Clarity (2006)

Zweden
Label: Nuclear Blast

1. Take This Life (3:35)
  2. Leeches (2:55)
  3. Reflect the Storm (4:17)
  4. Dead End (3:22)

met Lisa Miskovsky

5. Scream (3:13)
  6. Come Clarity (4:15)
  7. Vacuum (3:39)
  8. Pacing Death's Trail (3:00)
  9. Crawl Through Knives (4:03)
  10. Versus Terminus (3:19)
  11. Our Infinite Struggle (3:46)
  12. Vanishing Light (3:15)
  13. Your Bedtime Story Is Scaring Everyone (3:01)
Jawadde, kheb er 'crawl through knives' uitgekozen als kennismaking. Dit smaakt naar meer!

avatar van himpie
Hele vette cd. Eerste kennismaking met In Flames.

Heb ook nog Reroute to Remain kunnen vinden, maar kan ik toch lang niet zo waarderen als deze plaat. Allemaal krachtige nummers, en bijv de vrouwenstem op Dead End maakt ook dat nummer geweldig.

Deed me erg denken aan The End of Heartache van Killswitch Engage, die ik óók veel beter aankan dan hun eerdere werk.

Weet iemand nog goede bands die hier wat op lijken?

avatar van nevyn
Ook mijn eerste kennismaking met In Flames, maar het viel mij eigenlijk ietsie tegen. Dit is wel een fijne cd om op tijd op school te komen (moet 20 km fietsen, snelle muziek is dan wel handig ), maar om er normaal naar te luisteren... Mja.

Ik geef het 3 sterren, omdat er wel wat leuke nummers op staan. Misschien dat het nog omhoog gaat... Wie weet

luister eens As i lay dying op weg naar school, dan ga je bijna met de geluidssnelheid

avatar van nevyn
hahaha, dankje

Gewoon de lauwste cd van In Flames tot nu toe vind ik, Take This Life is dan ook mijn favoriete nummer, gewoon lekker snel!

In Flames is mijn een van mijn topfavorieten op dit moment (en dit moment is al enkele jaren aan de gang). Ik heb alle muziek van In Flames in mijn bezit en ja ik geef toe ze worden melodischer en 'softer' met de keer, maar toch blijven ze steengoede muziek maken. Wel jammer van die vrouwenstem bij 'Dead End' da maakt het geheel zo gothic!

Ik heb nog maar 1 song van dit album gehoord (Crawl Through Knives), en ik moet zeggen dat ik zwaar onder de indruk ben. Ik had al veel lof over deze band gehoord en op basis van dat ene nummer moet ik jullie zeker gelijk geven.
De schitterende riffs en de afwisseling tussen de cleane en schreeuwende zang, gewoon fantastisch.
Ik ga nog geen punten geven, maar als de rest van het album ook zo goed is zal het de 5* dicht benaderen.

Ok, ik heb het hele album een paar luisterbeurten gegeven, en ik ben echt (zoals ik hiervoor al zei) zwaar onder de indruk ben.
De "screamende" stem van Anders Fridén past perfect bij de razendsnelle gitaarriffs. Bij sommige nummer zingt hij in het refrein ook clean en die nummers vind ik dan ook meteen de beste op de plaat.
Het is de enige In Flames-plaat die ik momenteel in m'n bezit heb, en dit smaakt toch wel naar meer.
Ik heb ook al positieve dingen gehoord over hun album Clayman, dus als de tijd daar is...

Zoals ik al zei de nummers met de "cleane" refreinen in comninatie met de "screamende" vocalen zijn echt schitterend, kijk maar naar nummers als
Take This Life, Reflect the Storm, Come Clarity en mijn persoonlijke favoriet Crawl Through Knives zijn echt fantastisch.
De vrouwenstem in het nummer Dead End maakt het nummer ook speciaal. Al bij al dus een schitterende plaat.
4.5*

Het lijkt wel of xplorer mijn gedachten kan lezen. Precies dezelfde nummers zijn mijn favorieten en ik heb precies dezelfde stem(4,5*).
De afwisseling tussen de cleane zang en grunten zijn idd perfect. Ik had nooit gedacht dat ik grunt zou kunnen waarderen, maar dankzij deze band ben ik ook bekende bands gaan luisteren die ook grunt gebruiken. Voor mij is dit na Vicarious de beste cd van 2006.

Ik moet er toch ook bijzeggen wat een prachtige hoes is dit zeg!!!
Schitterend getekend!
Het heeft een beetje tijd gekost om te weten wat het eigenlijk voorstelde maar kom, niet iedereen is zo snel.

avatar van tom broshuis
erg sterk album van in flames vooral reflect the storm en vanishing light vind ik hele goeie nummers, alle nummers zijn eigenlijk goed. alleen sommige nummers lijken veel op elkaar, en soms is de bas iets te laag zoals bij het titel nummer come clarity

maar desondanks een geweldig album

DutchViking
Lang geleden dat ik zo omver geblazen ben door een plaat... Ik denk dat het The End of Heartache van Killswitch Engage was, maar die dateert ook alweer van twee jaar geleden. Come Clarity begint al ijzersterk met Take This Life en dat niveau wordt het hele album volgehouden. De songs zijn stuk voor stuk van zeer hoog niveau.

Ik vind deze plaat een stuk beter dan Soundtrack to Your Escape. Dat was niet zozeer een slechte plaat, maar qua afwisseling wordt ie op alle punten voorbij gestreefd door het veelzijdige Come Clarity.

Mijn favorieten: Take This Life, Reflect the Storm, Scream en Our Infinite Struggle.

avatar van Exfrozen
DutchViking schreef:

Helemaal mee eens , niks aan toe te voegen.

DutchViking schreef:

En Crawl Through Knives dan?

Exfrozen schreef:

En Crawl Through Knives dan?

Ook erg sterk Niets dan lof voor dit album. Werkelijk alle nummers zijn geweldig. Vaak heb ik enkele luisterbeurten nodig om aan een album te wennen, maar dat was nu helemaal niet het geval. Come Clarity verraste me direct al en het moet raar lopen, wil deze plaat niet in mijn jaarlijstje verschijnen

DutchViking schreef:

Werkelijk alle nummers zijn geweldig.

godlydevil7
ontzettend lekker album, ik vind de grunt/scream hier echt geweldig en ook de zang weet me te boeien, maar ook muziekaal gezien vind ik 't ontzettend lekker klinken, dus wat kan ik anders dan 5 * geven?...

DutchViking
Voor mij nu al de nummer-1 van dit jaar. Het moet wel heel raar lopen, wil Come Clarity nog van de eerste plek gestoten worden.

Ik weet het, het klinkt cliché, maar per luisterbeurt ga ik de plaat meer waarderen. Alle nummers zijn favoriet voor mij, maar Vacuum, Crawl Through Knives, Reflect the storm en Pacing Death's Trail springen er voor mij wel bovenuit. Een welverdiende 5 sterren!

avatar van Eddie
Eddie denk er ook zo over, hoewel hij wle de strijd aan moet met de nieuwe Slayer, Maiden gaat denk ik naar een derde plaats.

Het enige minpunt van deze plaat vind ik toch wel de lyrics.
Neem bijvoorbeeld Take my Life:
I cut myself to sleep
I close my eyes for a second
And meet a fragile soul
I scream to hide that I'm lonely,
The echo calls my name
Dat kan misschien wel mooi zijn voor gebroken zielen, maar ik voel me er totaal niet met deze teksten verbonden en krijg, net zoals slayer, een beetje affectie enkel door de teksten.
Ik weet ook dat deze tekst niet over zelfmoord gaat, maar over het tegenovergestelde, dat je je leven weer op moet pakken als het even misgaat. De diepere betekenis die ze geven is vaak niet eens zo slecht.
Maar na mijn mening wordt dit op een verkeerde beschreven.
Zoals ook Our Infinite Struggle:
Walk on broken glass,
Is the pain safe at the end?
Never cut you out. I cut you in,
Feeding on life leftovers,
Ook wordt altijd over duistere dingen geschreven zoals in het beste nummer Reflect The storm.
Laat even duidelijk zijn dat ik dit album gewoon schitterend vind om te luisteren, maar enkel sommige delen van de lyrcs staan me niet aan. Zo jammer

avatar van Eddie
Hmm dit is nu niet de muziek die ik koop voor de diepgaande teksten, maar meer voor het geheel, over het algemeen zijn de teksten toch erg moeilijk te verstaan. En tsja Heavy en zingen over bloemetjes en bijtjes dat gaat niet samen

godlydevil7
Eddie schreef:

ik vind de nieuwe van Slayer zeker goed, maar vind deze toch wel beter eigenlijk

de nieuwe maiden nog niet gekeken....

avatar van Sanderkeuh
Goed album met als hoogtepunten Reflect the Storm en Dead End. (Verbaasde me dat er een vrouw meedeed in dat liedje, en het verbaasde me nog meer dat ik het niet eens slecht vond. :O)

De rest van de liedjes zijn goed, maar niet echt speciaal.
De outro (of hoe je het ook schrijft.. =$) is ook wel leuk om het album te beëindigen.

3.5*

avatar van Jochempie
Hmm ik snap niet helemaal waarom deze latere release van In Flames zo hoog in gerate en de eerste albums zo laag. De eerdere albums zijn veel beter namelijk. betere zang en vooral veeeeeeel beter gitaarwerk met daadwerkelijk nog echte solos enzo. Nee In Flames is voor mij sinds Colony een volledig afgeschreven band.

DutchViking
Dat ben ik niet helemaal met je eens, Jochempie. Laat ik voorop stellen dat ik de eerste In Flames-albums ook zeer de moeite waard vind, maar voor het gaandeweg invoegen van melodieuze elementen en de wat andere (zij het enigszins commerciëlere) sound, heb ik ook wel waardering.

Ik vind dit album het beste van In Flames totnogtoe, omdat het m.i. veelzijdiger is dan welk willekeurig voorgaand album. Echt ieder nummer is een hoogtepunt op zich.

Jochempie schreef:

ik heb in flames leren kennen via dead end, en tot nu toe vind ik dat nog altijd hun beste nummer. Aangezien dat dus op deze cd staat mag je In Flames zeker niet afschrijven. Doe zo verder!

bro
DutchViking schreef:

dat is precies wat ik ook denk. ik kende ook eerst dit album en heb dan meteen ook andere (oudere albums) van hun gedownload om te zien ofdat ze koopwaardig zijn maar... op hun oudere albums staan niet echt slechte nummers maar gebrek aan afwisseling weerhoud mij ze te blijven boeien. Dit album daarintegen is zowat het tegenovergestelde en deze komt dan ook in mn cd-kast als ik hem tegenkom in de winkel.

avatar van Jochempie
Ik vind zelf The Jester Race een veel veelzijdiger album dan deze. Er staan hele mooie melodiën en de zangpartijen zijn beter. Een factor dat ik dit een beter album vind dan deze is misschien mijn Elitaire aard in metal (sorry) en het feit dat dit mijn aller eerste death metal band ooit was. Ik kende al wel andere bands maar met The Jester Race kwam ik helemaal het genre in. De nieuwe In Flames albums vind ik simpelweg te nu-metal achtig. Ze hebben niet meer van die melodiën als de In Flames waar ik van hou en het hele gevoel is weg.