Immortal Technique - Revolutionary Volume 2 (2003)

Label: Viper

1. Revolutionary Intro (0:14)
  2. The Point of No Return (4:03)
  3. Peruvian Cocaine (4:50)

met Diabolic, C-Rayz Walz, Pumpkinhead, Tonedeff, Loucipher en Poison Pen

4. Harlem Streets (3:54)
  5. Obnoxious (4:51)
  6. The Message & the Money (3:57)
  7. Industrial Revolution (3:40)

met Roc Raida

8. Crossing the Boundary (4:49)
  9. Sierra Maestra (0:49)
  10. The 4th Branch (5:20)
  11. Internally Bleeding (2:47)
  12. Homeland and Hip Hop (2:46)

met Mumia Abu Jamal

13. The Cause of Death (5:55)
  14. Freedom of Speech (3:00)
  15. Leaving the Past (4:30)
  16. Truth's Razors (0:21)
  17. You Never Know (7:50)

met Jean Grae

18. One [Remix] (4:36)

met Akir

avatar van discipline
toch wel een super goed album al erger ik me af en toe aan de beats immortal technique kan ik op elk nr wel waarderen maar de beats vallen soms gewoon tegen nummers die ik het meest kan waarderen zijn cause of death peruvian cocaine the point of no return en het prachtige you never know

avatar van royals
Ik vindt Vol.2, 10 keer beter dan Vol.1. De productie is meer consistenter en elk nummer is wel van boven gemiddeld niveau. Personelijk vindt ik One Remix, The 4th Branch en Living in the past het best. Erg sfeervol en hardcore tegelijk. En je wordt inderdaad soms wat moe van zijn boosheid maar ja ben toch wel blij dat iemand durft te zeggen wat hij zegt. Eén van de beste underground hip-hop platen allertijden.

avatar van royals
'State Of Mind' schreef:
Damn hij is niet meer leverbaar bij Bol.
weet iemand waar ik hem nog kan kopen?

Ik bestel mijn cd's altijd extra goedkoop bij amazon. Moet je wel een creditcard hebben.

haveman
Ik ben me nu al een tijdje aan het verdiepen in Hip-Hop en vind de meeste Hip-Hop inhoudelijk erg zwak.

Deze meneer hier heeft echt wat te vertellen(niet dat je het met alles eens moet zijn).

Bizar te zien dat The 4th Branch niet eens bij de beste drie nummers staat. Het valt me vaker op bij Hip-Hop albums dat wanneer er wel inhoudelijke nummers op een album staan deze niet echt gewaardeerd worden. Kennelijk horen veel mensen toch liever nummers over Bitches, geld en stoere verhalen.

haveman schreef:

Onzin van de dag, ben je nou sarcastisch of roep je zomaar wat? Waar baseer je in hemelsnaam dat laatste op?

haveman
Haha ik dacht al dat jij de eerste zou zijn MJ.

Ben inmiddels bijna een jaar bezig in dit genre en kom gewoon heel weinig echte kwaliteit tegen. Sorry......

MJ_DA_MAN schreef:

Waarschijnlijk op het feit dat Get Rich Or Die Trying hier veel beter gewaardeerd wordt dan De La Soul.

haveman schreef:
Haha ik dacht al dat jij de eerste zou zijn MJ.

Dat is een andere verhaal, maar waar baseer je het op dat de rapliefhebbers hier liever raps over bitches, geld en stoere verhalen hebben? Als er iets niet (bij vlagen wordt gewaardeerd) bij die users is het dat wel.

haveman
Ik kijk vaak bij de favoriete nummers en dan valt het mij vaak op dat de nummers met de beste teksten (inhoud) vaak niet het best gewaardeerd worden.

Nou weet ik uit ervaring wel dat van veel mensen hun Engels/Amerikaans niet goed genoeg is om alles te begrijpen.

avatar van Niek
Vorm boven inhoud is vrijwel over de hele wereld de maatstaaf. En dan heb ik het niet alleen over muziek. Kom je niet van af, maar juist in muziek vind ik dat niet zo erg. Aangezien de productie, het geluid en noem maar, ook gewoon mee horen te tellen. Dat in de politiek vorm ook vaak boven inhoud gaat is gewoon niets goeds over te zeggen. Toch betrap ik mezelf er wel eens op, me te ergeren aan de manier waarop sommige politici dingen zeggen zonder dat ik echt bemerk wat ze precies zeggen.
Maar binnen de muziek vind ik het prima dat iemand het ene nummer boven het andere verkiest omdat de productie oid beter is. Dat de inhoud van de teksten niet uitmaakt is zeker niet het geval.

haveman
2 sterren is wel wat weinig voor dit album Niek.

haveman
Ik moet nu helaas de deur uit. Ga naar Herman van Veen in Carré.

Is weer heel wat anders......

haveman schreef:
2 sterren is wel wat weinig voor dit album Niek.
Productioneel is het aardig. IT zelf vind ik tenenkrommend. Teksten gaan wel ergens over, maar hoeven daarmee niet goed te zijn. Ik vind een tekst goed als hij rijmtechnisch top in elkaar steekt en je of aan het denken zet of humoristisch of gezellig verhalend etc. IT verteld wat hem allemaal dwars zit. Op zich ook goed, maar niet super diep ofso. Dat vind ik de grootset denkfout die gemaakt word. Het gaat over een zwaar onderwerp en is dus diep. Daarbij komt dat er bij IT elke vorm van nuance ontbreekt waardoor ik hem (bij vlagen) ongeloofwaardig vind. Hij komt op mij over als iemand waar niemand echt acht op sloeg tijdens discussies. En die frustratie komt eruit op de muziek. Voor de fanaten op de site: ik zEg niet dat het zo is maar zo komt het op mij over.

haveman schreef:

Op niks (reeëls) gebaseerd wederom, ik zou graag wat voorbeelden willen. En wat Niek ook al zegt: vorm boven inhoud, sowieso.

Vorm = inhoud.

Overigens staan hier Peruvian Cocaine en You Never Know bij de favoriete tracks. Je kan toch moeilijk volhouden dat die nummers geen inhoud hebben.

haveman
Na Eminem, Wu-tang en BIG de vierde rapper die van mij 4 sterren krijgt.

Sterke teksten en niet te veel skits, daar hou ik van.

Favorieten: 2,3,4,5,10,11,13,17 en 18.

BoordAppel schreef:
Vorm = inhoud.
Absoluut niet. Het correleert hoogstens.

avatar van BoordAppel
Nee hoor. Al ligt het er een beetje aan wat je onder inhoud verstaat.

haveman
Ben m nu weer aan het luisteren.

Ik kan niet begrijpen dat dit album niet in de top250 staat.

Zeker als ik zie dat Snoop en Game erin staan.

avatar van MJ_DA_MAN
Heeft zo'n twee jaar in de top 250 gestaan, hoor.

aire.
haveman schreef:
Ik kan niet begrijpen dat dit album niet in de top250 staat.

Zeker als ik zie dat Snoop en Game erin staan.

Heeft ook alles met dit 'top 250 systeem' te maken.

aire. schreef:

Heeft ook alles met dit 'top 250 systeem' te maken.

Wat toelichting graag.

DevendraBan
BoordAppel schreef:

Da's je reinste onzin.

aire.

Wat toelichting graag.

Het feit dat een plaat enkel op basis van top tien noteringen in de top 250 kan komen. Op die manier kan een plaat als Revolutionary Volume 2 net buiten de boot vallen. Daarom heb ik het ook niet zo met dit systeem. 10 mensen kunnen dit misschien de 10e beste plaat óóit vinden, maar wanneer slecht één iemand een plaat op 1 heeft staan, scoort die plaat al even hoog. Nee doe mij maar gemiddelde. Geeft toch een beter beeld weer.

Even iets anders, wat bedoelt Immortal nu eigenlijk met ''Bowling for Columbine, fair, giving the media power''. Ik vraag me dat nu echt al een lange tijd af. Vindt hij dat nou een slechte ontwikkeling of juist niet? Iemand die daar misschien wat meer over kan zeggen. Ik bedoel maar, Immortal en More zouden toch hand in hand moeten gaan.

DevendraBan schreef:
Da's je reinste onzin.

Nee hoor.

aire. schreef:

Nu ken ik zo snel de context van die line niet maar Bowling for Columbine laat zien dat de media mensen bang maakt terwijl er eigenlijk niet zo gek veel aan de hand is.

avatar van deagleking
Ik zit met een vraag die aan mij knaagt, ik heb laatst een track gehoord, die ik ook op mijn pc heb staan met precies de zelfde sample als in Leaving the past, en dan heb ik het over het snaar instrument (weet niet wat voor instrument het is, ben slecht in dat soort dingen ) Ik weet ook niet meer van wie het nummer was, maarh et was wel hiphop kent iemand deze track?

Sorry als het hier neit hoort, weet niet war ik het anders moet plaatsen.

grimy_jason
Toen ik deze plaat een paar maanden geleden wou gaan checken dacht ik dat dit zo'n dope underground plaat ging zijn met hardcore beats, zo een beetje in de stijl van Chino XL z'n cd's....
Nou had ik het mis zeg, die producties trekken op niks....

Qua lyrics is Immortal Technique natuurlijk een dope MC, maar die producties zijn hier allemaal te vrolijk....

Dus ja je hoort hier een dope MC spitten op beats die ik er niet bij vind passen ....

P-DawG
Persoonlijk vind ik de producties over het algemeen zeker niet vrolijk maar dat is maar net hoe jou gevoel bij sommige beats is. Peruvian Cocaine, Obnoxious, Crossing The Boundary en Freedom Of Speech zijn de enige tracks met producties die je vrolijk zou kunnen noemen.

Maar dat heeft ook vaak te maken met de sarcastische ondertoon van die tracks (zoals op Freedom of Speech), als je daar dan een hele duistere/zware beat onder zet, gaat eigenlijk de essentie van die track verloren.

De productie vind ik over het algemeen toch aardig gedaan, misschien een beetje zwak vergeleken met de lyrics die Immortal technique hier spit, maar is toch op z'n minst redelijk te noemen. Harlem Streets vind ik de beste productie hebben en misschien wel de beste track samen met You Never Know en Peruvian Cocaine.

avatar van discipline
@ grimey jason

dus nummers zoals cause of death, you never know, harlem streets en internally bleeding zijn dus ook vrolijk?

grimy_jason
discipline schreef:
@ grimey jason

Cause of death heeft een beat die me niet aanspreekt....
You Never Know is véél te rustig voor mij....
Harlem Streets lijkt wel van één of ander spaanse musical dus ook niet echt mijn ding....
Internally Bleeding is wel een goede track ....