Damien Rice - O (2002)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Delicate (5:12)
  2. Volcano (4:38)

met Lisa Hannigan

3. The Blower's Daughter (4:44)

4. Cannonball (5:10)
  5. Older Chests (4:46)

6. Amie (4:36)
  7. Cheers Darlin' (5:50)
  8. Cold Water (4:59)

9. I Remember (5:31)

met Lisa Hannigan

10. Eskimo / Prague / Silent Night (15:57)

met Lisa Hannigan

11. The Professor & La Fille Danse [Live at Cornucopia] * (5:09)
  12. Lonelily [Original Demo] * (3:14)
  13. Woman Like a Man [Live Unplugged] * (4:45)
  14. Moody Mooday * (3:50)
  15. Delicate [Live in Dublin] * (6:07)
  16. Volcano [Instrumental] * (3:30)
  17. Volcano ['97 Demo] * (2:36)
  18. Cannonball [Radio Remix] * (3:27)
avatar van bloempje24
Damien heeft een lijst gemaakt van 250 luisteraars die op de hoogte worden gehouden van nieuwtjes. Ik ben dus al in het bezit van 12 demo versies van het nieuwe album. Eigenlijk al sinds oktober 2005. Het klinkt werkelijk fantastisch, iets 'ruiger'. Damien brengt niets uit voordat hij voor 100% achter het eindresultaat staat.

Ik verwacht geen plaat binnen 6 maanden.

bloempje24 schreef:

Ik verwacht geen plaat binnen 6 maanden.
super!bij die 250 luisteraars wil ik ook wel behoren hoor.gelukzak amai ,al zo lang 12 demo's en echt stuk voor stuk nieuwe nummers dan die niet op internet te vinden zijn? k durf het bijna ni vragen ma zou je mé een voorsmaakje kunne geven,1je ofzo dat ik toch een gedacht heb hoe het album gaat klinken?p.s:bedankt voor de informatie

avatar van Zwammer
Zozo dat klinkt goed. Behalve dan dat we nog langer dan een half jaar moeten wachten

Zwammer schreef:
daar moeten we met leren leve zeker.....het komt er en dat is het belangrijkste!!!

musiclovesme schreef:

Dat van die 250 luisteraars was natuurlijk een grapje, maar er zwerven wel een hoop nieuwe nummers rond. Wanneer ik binnenkort even tijd heb stuur ik wel een PM!

bloempje24 schreef:

ah ok ,dan heb ik toch geen reden meer om jaloers te zijn...het was toch echt wel een grapje want wat moet ik nu geloven?!laat mé iets weten als je tijd hebt.groetjes

avatar van bloempje24
Als het goed is het je een PM ontvangen. Linksonder in het menu -Mijn Musicmeter- -berichten-

*Laura*
Waar kunnen we die demo's horen, bloempje?

avatar van otherfool
Euh, een 3,5? Daar gooien we als de wiedeweerga een volle punt bij...

Zola
Nr.30 in de top 250 voor deze flierefluiter. Waar komt toch die waardering vandaan voor deze eunuch?

2* voor dit meesterwerk.

Mojo Pin
Flierefluiter? Dan wel een die prachtige nummers heeft geschreven.

en het is zover hoor... ik begin zowaar het opera gedeelte van eskimo te waarderen!

Zola schreef:

2* voor dit meesterwerk.
pssssssssss

the dutchman schreef:

Nu pas

avatar van musicfriek
Door al die positieve berichten van jullie ben ik inmiddels ontzettend nieuwsgierig geworden naar dit album. Heb het gevoel dat het zeker wel iets voor mij is.

Ik ga het deze week bestellen.

avatar van Woody
Dat denk ik ook. Het is wel iets minder rauw als wat ik terug vindt in je top van je top 10. Normaal ben ik zelf ook meer van wat rauwere ongepolijste muziek. Maar Damien Rice is een uitzondering op de regel.

avatar van musicfriek
Woody schreef:

Ben ook gek op "rustige" muziek hoor. Dit past wel in mijn straatje. En lees ook dat er klassiek in verwerkt is, kan ik zeker wel waarderen.

avatar van Sonic Nurse
musicfriek schreef:

Gewoon kopen! Niet luisteren in de platenzaak maar lekker wachten tot je (ALLEEN) thuis bent. Damien in de speler, drankje binnen handbereik en genieten geblazen.

avatar van Sonic Nurse
Trouwens; perfecte cd om je muziek instalatie eens uit te testen. Ik draai zelf op een Myryad Cameo set in combinatie met Audiophysic (Yara) speakers. Als ik echt alle fijne details uit mn set wil halen draai ik altijd deze cd. Zeker de diepe bas in, ik meen track no.3, in combinatie met de fijne stem is een perfecte test...

Ooit was er een tijd dat ik O een van de mooiste, zoniet het mooiste album ooit vond. Ik kon wel janken als ik Damien in Cheers Darlin' en Prague hoorde brullen, en om I Remember maar niet te spreken. De plaat stond op m'n lijstje favorite albums allertijden, en het ging zelfs zover dat ik me zo af en toe, als ik de nummers tot oneindigheid aan toe aan het beluisteren was, in alle ernst afvroeg of er voor O nog uberhaupt andere muziek bestond. Tja, had toen maar ingezien dat dat een duidelijke hint was. We zijn inmiddels 2-3 jaar verder, en al sla je me dood, ik zou je echt niet kunnen vertellen wat er in de tussentijd gebeurd is; de plaat doet me namelijk bijna niks meer. Ik heb 'em niet meteen bij het grof vuil gezet, dat ook weer niet, maar kan het tegenwoordig niet meer opbrengen om naar deze CD te luisteren. I Remember blijft nog steeds wel grandioos. En eigenlijk doet het me pijn om maar 3,5 sterren te geven.

Mojo Pin
Misschien een Damien Rice overkill? Dat je er gewoon te vaak naar geluisterd hebt?

Denk het niet, Mojo. Ik heb er inderdaad angstaanjagend vaak naar geluisterd, maar dat heb ik met wel meer albums/artiesten. En alleen met O wil het tegenwoordigen niet meer lukken. Ik heb het altijd ook een vrij depressief album gevonden, misschien dat ik nu in een andere gemoedstoestand verkeer dan voorheen.

Ik heb Damien Rice eigenlijk pas begin dit jaar ontdekt (shame on me) toen een vriend van mij deze cd bij zijn thuis had opstaan en ik dacht: hier moet ik in alle rust eens zelf naar luisteren. Dat is ondertussen al héél vaak gebeurd want deze cd is gewoon goddelijk. Elk nummer bezorgt me elke keer weer kippenvel: nog nooit heb ik zoveel oprechte emotie gevoeld in muziek. Ik heb deze cd dan ook prompt in mijn top 10 geplaatst!

Feeder
Kan iemand me alstublieft vertellen wat voor muziek dit is. Valt het enigzins te vergelijken met andere bands... ?

singer/songwriter

concert van hem is te beluisteren op www.fabchannel.com

dit album MOET je in de kast hebben

avatar van ZERO
Feeder schreef:

Moeilijk om hem te vergelijken, maar als ik naar je 5* albums kijk denk ik wel dat je hem gaat appreciëren hoor.

Als ik dan toch een vergelijking moet maken, komt het misschien wel wat in de buurt van Jeff Buckley. Een man met een heel mooie stem die voornamelijk acoustische, rustige maar toch prachtige nummers maakt. Kunnen anderen zich in deze vegrelijking vinden?

Jazeker!
Als ik me niet vergis was Jeff Buckley ook een grote inspiratiebron voor Damien Rice.

avatar van nevyn
Hier ook, ken ze allebei nog maar een maand, maar vind ze nu al prachtig.

*Laura*
ZERO schreef:

Ja hoor, ik zie niet in wie ik eerder met Damien zou kunnen vergelijken. De vrij sobere nummers die mede door een prachtige stem toch erg overtuigend zijn, zijn hét kenmerk van beide mannen.

Vergelijken met Tom McRae misschien..?