10cc - Bloody Tourists (1978)

Rock / Pop
Label: Mercury

1. Dreadlock Holiday (4:31)
  2. For You and I (5:25)
  3. Take These Chains (2:41)
  4. Shock on the Tube (Don't Want Love) (3:48)
  5. Last Night (3:20)
  6. The Anonymous Alcoholic (5:51)
  7. Reds in My Bed (4:14)
  8. Lifeline (3:30)
  9. Tokyo (4:33)
  10. Old Mister Time (4:36)
  11. From Rochdale to Ocho Rios (3:48)
  12. Everything You Wanted to Know About!!! (4:31)
  13. Nothing Can Move Me * (4:04)
  14. Dreadlock Holiday [Long Version] * (5:01)
  15. For You and I [DJ Edit] * (3:51)
avatar van FisherKing
Dreadlock Holiday is nog het beste wat er opstaat. Definitieve aftakeling van 10cc.

avatar van postman
Toepasselijke albumhoes een toerist die de weg kwijt is.(door de wegenkaart in zijn gezicht.)

avatar van tomthumb
Naast Dreadlock Holiday zijn For you and I ,Anomynous Alcoholic en From Rochdale to Ocho Rios nog wel aardig, maar inderdaad het begin van het einde.

avatar van Gajarigon
Wat een fantastische videoclip heeft Dreadlock Holiday toch. Zelden zo'n vermakelijk filmpje gezien.

beaster1256
sterk plaatje uit de seventies die zeer goed verkocht door die fantastische single , nu wat overbodig geworden en de tand des tijds niet doorstaan

EVANSHEWSON
FisherKing schreef:

Geheel akkoord, als album kon dit me ook niet meer bekoren, tegelijkertijd staat dan één van hun sterkste singles centraal op een overigens erg pover album...

**1/2

avatar van Running On Empty
Stuk voor stuk zeer pakkende nummers die je een paar keer moet horen. Jeetje wat heb ik deze plaat destijds grijsgedraaid.

bikkel
Ik vind de waardering erg laag voor dit album.Het is een frisse productie en de groep pakt lekker uit met een stel prima songs.

Met name Shock On The Tube(don't want love) het hilarische Anymanous Alcoholic,de single Dreadlock Holliday,Tokyo,Old Mister Time,last Night en Everything you wanted to know about!!! zijn nummers die ook 30 jaar na dato nog lekker klinken.
Er zijn een hoop platen die ik na zo'n lange tijd niet meer kan aanhoren,deze beslist wel.

Ik vind overigens ook dat het hierna wel zo'n beetje over was.Windows In The Jungle(1983)vind ik nog de enige goede plaat.

beaster1256
ja deze cd is toch veel minder wat ik me ervan verwacht had

Down_By_Law
Laatste 10cc album dat nog een beetje de moeite waard is. Niets haalt het niveau van 'Dreadlock Holiday', maar er staan ook geen echt slechte songs op. "Deceptive Bends" (1977) was stukken beter.

Deze plaat lag tussen de stapel lp's die ik van mn ouders heb gekregen. Toen ik hem opzette, dacht ik gelijk 'he, relaxt, Dreadlock Holiday, die heb ik een tijd niet gehoord.' Helaas is de rest van het album behoorlijk zoetsappig en oubollig, al wordt het iets beter naarmate het eind. Vandaar slechts 2,5* van mijn kant...

avatar van MetalDog
ben altijd de pineut als ik weer helemaal loop te schreeuwen dat dit toch ECHT een lekker nummer (dreadlock holiday) was en is. Kan er nog steeds van genieten..leuk..jeugdsentiment en nog niet verouderd... maar goed, een roepende in de woestijn..I don't like reggea....I LOVE IT..hehe

Pieter Paal
Indertijd gekocht vanwege 'Dreadlock Holiday' en 'For You and I' vond ik ook wel mooi. Later vond ik 'Greatest hits and more' een betere aanvulling op mijn collectie.

avatar van Droombolus
MetalDog schreef:

Dreadlock is natuurlijk ook een goed nummer en de enige reden waarom
1/ ik nog 2½e * voor deze plaat overheb
2/ ie überhaupt nog in de kast staat,
maar de rest van de songs op dit album zakt toch echt af naar een zeer bedenkelijk hap-slik-weg nivo. Waar ik van de eerdere vijf albums nog moeiteloos meerdere nummers kan zingen, of op z'n minst nog de melodie van kan fluiten, is van deze 6e studio plaat helemaal niks blijven hangen. Behalve Dreadlock dus, ik rust mijn koffer

bikkel
Ben ik nu echt de enige hier die dit nog een aardig album vindt??
Ze zijn er beter hoor van 10CC, maar ik vind het verre van slecht.

avatar van Rinus
Lekker wegluisterend album. Naast de bekende hit Dreadlock holiday staan er meer lekkere nummers op, zoals You and i, Anomynous alcoholic, Old master time en From Rochdale to Ocho Rios. Ligt nog regelmatig op de draaitafel. Op vinyl.

stuart
Dreadlock Holiday is toch wel het beste wat deze plaat te bieden heeft imo, de rest valt daar toch wat bleekjes bij af. Misschien voor de echte liefhebber valt er hier en daar nog wel wat op te pikken.

avatar van LucM
Zelf vind ik dit nog een goed album van 10CC hoewel minder dan hun eerste albums. Dat heeft natuurlijk te maken met het vertrek van Godley & Creme, maar de composities zijn over het algemeen meer dan behoorlijk en klinken nu nog fris. "Dreadlock Holiday" vind ik zelfs één van de beste 10CC-nummers ooit.
Vanaf de jaren '80 begon de definitieve teloorgang van 10CC buiten enkele opflakkeringen.

avatar van musician
Een buitengewoon slaapverwekkend geheel, alles bij elkaar. Geen greintje spanning, zelfs niet eens af en toe wat steviger werk. Het kabbelt maar voort. En dan nog dreadlock holiday. Hoe slecht dat nummer eigenlijk wel niet is, blijkt als je het draait via de 10cc greatest hits cd 1972-1978.

De rest op die cd is om te watertanden, komt er zo'n treurig stemmend reggae-deuntje doorheen. De verkopen van Bloody tourists waren wel buitengewoon, dat valt niet te ontkennen. Maar ja, wat wil je als je muziek gaat maken die ook oma achter de geraniums aanspreekt.

musician schreef:

Je bedoelt waarschijnlijk dat je Dreadlock Holiday niet mooi vindt; dat kan.

Misterfool
slaapverwekend geheel wat niet boeit en de humor weet op dreadlock holiday na niet te overtuigen. helaas. one day with this album, may be your last

stuart
10cc heeft mij, op een paar nummers na, nooit geboeid en DH vind ik dan nog één van hun mooiste nummers. Er zijn popliefhebbers die zeggen dat ze de "humor'" (tekstueel) van de groep het sterkste punt vinden, maar ik heb graag liever goeie /mooie muziek op de 1e plaats.

stuart schreef:
10cc heeft mij, op een paar nummers na, nooit geboeid

Dat is dan buitengewoon treurig! Hele cd's niet of alleen die paar nummers die je kent?

en DH vind ik dan nog één van hun mooiste nummers.

En dat is dan helemáál treurig! Velen herinneren zich misschien een grappig filmpje, op 10cc-niveau moet je er eigenlijk je neus voor ophalen.

Er zijn popliefhebbers die zeggen dat ze de humor van de groep het sterkste punt vinden, maar ik heb graag liever goeie /mooie muziek op de 1e plaats.

Een waarheid als een koe, maar humor? Ik heb nog nooit gelachen bij 10cc.

avatar van Running On Empty
Ik denk dat je deze plaat misschien in zijn eigen tijd mee moet hebben gemaakt om hem te kunnen waarderen. Heb destijds de plaat grijs gedraaid en kan nu met veel plezier naar de CD luisteren. Lekkere liedjes gewoon, leuke plaat,

avatar van musician
Ja, ik heb die tijd meegemaakt. Maar Bloody tourists is helaas toch echt geen partij voor 10cc, Sheet music, The original soundtrack of How dare you.

Over het verleden en LP's grijsdraaien in die tijd, natuurlijk niets dan lof en begrip, ik heb er zelf ook heel wat van liggen.

Maar 30, 35 jaar na dato mogen we toch stellen dat het artistieke zwaartepunt van 10cc bij die eerste 4 cd's heeft gelegen.

musician schreef:
.... maar humor? Ik heb nog nooit gelachen bij 10cc.

Nee, idd; het huilen staat me me dan nader toe..... . Even serieus;we kunnen niet allemaal alles even goed/mooi vinden (DH vond ik indertijd een lekkere catchy single); soms heb je gewoon met een bepaalde band niet de klik (het klinkt mij wat te 'studentikoos'), maar met sommige nummers van ze wel, om wat voor 'redenen' dan ook.

stuart schreef:
(...). Even serieus;we kunnen niet allemaal alles even goed/mooi vinden (DH vond ik indertijd een lekkere catchy single)
En gelijk heb je!

Ja, je wilt natuurlijk lezers altijd blijven enthousiasmeren voor de tijd van Donna, The Wall street shuffle en ook I'm not in love (en bijbehorende cd's).

Maar de keuze staat uiteraard helemaal vrij!

musician schreef:

Niet volgens het MuMe lijstje wat mij betreft. Welke titels bedoel je ??

Running On Empty schreef:

Niet volgens het MuMe lijstje wat mij betreft. Welke titels bedoel je ??

10cc, Sheet music, The original soundtrack en How dare you.

musician schreef:

10cc, Sheet music, The original soundtrack en How dare you.

OK. Ik haal 10cc er af en voeg Deceptive Bends toe.