Kanye West - Yeezus (2013)

Hip-Hop / Avant-Garde

5. Hold My Liquor (5:27)

met Chief Keef en Justin Vernon

6. I'm in It (3:54)

met Agent Sasco en Justin Vernon

7. Blood on the Leaves (6:00)
  8. Guilt Trip (4:03)

met Kid Cudi

9. Send It Up (2:58)

met King L

10. Bound 2 (3:49)

met Charlie Wilson

avatar van Game
Hij is gelekt, iemand van KanyeToThe heeft het geflikt haha.

avatar van hond racisme
Gelekt Aan het luisteren nu!
Klinkt heel variërend. Erg harde Death Grips sound, maar dan met meer raps en soul ertussen, acid en nu hoor ik wat reggae in I am a God. Zalig. Echt, zalig.

avatar van Game
Ik krijgt gewoon hoofdpijn van de eerste track, niet normaal wat een drama. Daarna knalt Black Skinhead er wel heerlijk in zeg!

avatar van hond racisme
De eerste track is lekker ouderwetse Chicago house, en het klinkt zalig met Kanye erachter.

avatar van hond racisme
Hold my Liquor klinkt dan weer héél erg 808's & Heartbreaks (met natuurlijk de Yeezus invloeden af en toe.)

hond racisme schreef:

Dan is ouderwetse Chicago muziek duidelijk niet mijn smaak. Ik kan nog steeds niet over die track heenkomen, wel jammer als de eerste track al meteen een skippable is.

avatar van hond racisme
Letterlijk juist zitten schreeuwen en hysterisch lachen op Blood on the Leaves. Zooo fucking goed. *dood*

avatar van clareyboy
Ben benieuwd, al vind ik 10 nummers toch wel erg jammer na zo'n lange tijd geen nieuwe muziek.

edit: Slechte kwaliteit van On site heb ik, of hoort dat zo

Dit is echt next-level sh*t!

dit is inderdaad echt next level shit, en het bevalt mij super goed.

i am a god wat is dit goed man..

avatar van Snoeperd
Onder de indruk, Blood On The Leaves is echt te hard!

IIB
Wat klinkt dit toch weer vernieuwend... en nog goed ook!!!

avatar van Delars
Ben nu echt heel erg nieuwsgierig, maar gauw binnenhalen.

avatar van hallo!
Ja dit klinkt erg vet.

Lasers
Is de geluidskwaliteit van mijn download of hoort dat bij het eerste nummer?

avatar van Silky & Smooth
Genieten dit! Black Skindhead!

avatar van Snoeperd
Totaal niet te vergelijken met elk ander album van hem. Maar ik hoor meteen al een heerlijk rauw geluid, soms bijna clubmuziek, en dan die van het soort waar je compleet los op gaat

Lasers schreef:
Is de geluidskwaliteit van mijn download of hoort dat bij het eerste nummer?

Het is gewoon een kutnummer.

avatar van Silky & Smooth
Hij flikt het gewoon weer. Weer een compleet nieuwe sound! En dan heb ik het niet alleen over zijn eigen oeuvre!

avatar van hond racisme
Ik denk dat we met een instant classic zitten...

avatar van Don Cappuccino
Die schreeuwen in Black Skinhead klinken wel heel zwak vergeleken met die van de SNL performance...

En die beat is gewoon The Beautiful People van Marilyn Manson. Niet dat dat erg is.

avatar van Paalhaas
Het klinkt dan wel wat anders dan we van hem gewend zijn, maar ook behoorlijk karakterloos en ongeïnspireerd (in mijn oren althans).

Lasers
Heeft iemand een link met cdq?

Paalhaas schreef:

Ongeïnspireerd? Oké dat je het karakterloos vind, maar ongeïnspireerd is het echt niet. Zijn inspiratiebron/muze was de lamp in zijn Parijse studio.

avatar van Flipm0de
DIT KLINKT FANTASTISCH.

De live versies hadden mijn verwachtingen een beetje getemperd, maar dit klinkt ZO vet. Hoe Black Skinhead er in knalt, kippenvel.

clareyboy schreef:

edit: Slechte kwaliteit van On site heb ik, of hoort dat zo

Lange tijd geen nieuwe muziek? Voor dit album heeft hij in 3 jaar 3 albums uitgebracht, waarvan maar een solo, maar Kanye heeft genoeg dingen uitgebracht. Daarnaast houd ik van albums van 35-40 minuten, stuk beter dan er een paar fillers tussen te gooien die het niveau naar beneden halen.

avatar van hond racisme
Ik vind 3 jaar tussen een album niet zo extreem, hoor? En 10 nummers is toch echt genoeg voor een album dit, anders gaat de magie inderdaad verloren vanwege de "fillers." Ik kan echt nog geen favoriet kiezen, ik vind ze stuk voor stuk echt zo goed. Zelfs Bound 2 is zo'n zalig nummer (verwijst naar Kim Kardashian?) Het hele album klinkt zo paranoia, ook. Ik vind het echt vet, er wordt echt geweldig gebruik gemaakt van samples die abrupt ge-cut en dan weer rythmisch gestoord herbeginnen.

avatar van Ward
hond racisme schreef:

Ik zou het eerder andersom zeggen. Ongeïnspireerd is een lastige nogal abstracte term, dus als Paalhaas dat zo ervaart is dat moeilijk te weerleggen (al ben ik het er niet mee eens). Karakterloos vind ik een vreemdere uitspraak, aangezien Kanye hier toch wel een hele uitgesproken, confronterende stijl hanteert.

avatar van Don Cappuccino
De samples zitten weer erg goed in de nummers. Strange Fruit van Billie Holiday in Blood On The Leaves en Fly Like An Eagle van Steve Miller Band in Guilt Trip.