Ik heb nog zitten aarzelen om eerst naar eerdere albums van Placebo te luisteren en dan naar Loud like love.
Want eigenlijk is deze van Placebo mijn eerste album van deze band en sta ik goed bekeken volledig blanco in het kunnen maken van enig vergelijk.
Het voordeel daarvan is voor mezelf, dat ik verder niet gebukt ga onder de druk om Loud like love af te zetten tegen ouder werk en dat ik het zelfs als een debuut mag beschouwen.
En dan kan ik maar tot één conclusie komen: een ijzersterk album vol met melodieuze rock, soms steken uitdelend, uitdagend. Mooi gedragen maar even goed met een oude new waverige inslag. De songs zijn in dat kader allemaal behoorlijk sterk.
Dat geldt voor de uitgebrachte singles Loud like Love, Hold on to me, Rob the Bank en A Million little Pieces, die ik al sinds het uitbrengen van dit album een jaar geleden al repeterend in mijn hoofd heb zitten, maar ook voor alle andere nummers.
De wat mindere kritieken die ik lees horen thuis bij users die het eerder allemaal veel beter vonden. Verwende liefhebbers! Helaas kunnen/willen ze dan minder open staan voor de schoonheid van Loud like Love en dat is dan eerlijk gezegd een beetje jammer...