Bee Gees - Spirits Having Flown (1979)

Australiƫ
Label: RSO

1. Tragedy (5:05)
  2. Too Much Heaven (4:57)
  3. Love You Inside Out (4:13)
  4. Reaching Out (4:07)
  5. Spirits (Having Flown) (5:21)
  6. Search, Find (4:16)
  7. Stop (Think Again) (6:41)
  8. Living Together (4:23)
  9. I'm Satisfied (3:58)
  10. Until (2:27)
avatar van habada
master-rens schreef:
Het eerste album van Bee Gees die ik in mijn bezit heb.
Ik luister normaal gesproken helemaal niet naar disco/pop muziek, maar Bee Gees heeft iets dat mij aantrekt, I love it!
Het openingsnummer is Tragedy, een klassieker.
Perfect nummer, zeer catchy en het geeft een echt feel-good feeling.
Tragedy wordt gevolgd door, in mijn ogen ook een klassieker, Too Much Heaven.
Een heel mooi, rustig, romantisch nummer.
Love You Inside Out is het volgende nummer, ook een heerlijk nummer, lekker swingend.
De plaat blijft doorgaan met stuk voor stuk goede nummers, ook Reaching Out is daar een voorbeeld van.
Die eerste woorden van het lied, kippevel...
Reaching Out wordt opgevolgd door het titelnummer Spirits (Having Flown), geweldig refrein, de stukjes tussendoor vind ik soms een beetje saai, maar toch ook een lekker nummer.
Na de plaat omgedraait te hebben gaat het verder met Search, Find.
Prima nummer, weinig op aan te merken.
Stop (Think Again) is een redelijk nummer.
Na Stop (Think Again) komt Living Together, lekker nummertje, gelukkig gaat het niet te lang door, want dan zal het liedje vervelend worden.
Het 1na laatste nummer is I'm Satisfied, ook een goed nummer die lekker blijft hangen.
De afsluiter van dit grandioze album is Until.
De eerste woorden van het lied lijken net uit Michael Jackson's mond te komen
Ik vind deze afsluiter niet zo erg mooi en het liedje stopt wel erg abrupt voor een afsluiter. Wel jammer dat het album zo moet afsluiten dus.

Uiteindelijk vind ik dit een erg goed album met stuk voor stuk goede, catchy liedjes. 4,* (gaat heel misschien nog 4,5* worden, ik twijfel namelijk)
je1e bee gees album ? En de rest dan?

Arbeidsdeskundige
Dit is een heerlijk album. Tragedy is fenomenaal.

Wandelaar schreef:
Tragedy en Spirits Having Flown zijn best draaglijke nummers, maar verder heb ik weinig met dit album en de broertjes in het algemeen. Vakmanschap zal ik ze zeker niet ontzeggen. Onvoorstelbaar hoe deze band in de jaren '70 van bijna dood naar springlevend veranderde en een rage wist te ontketenen. Een ware zaterdagavondkoorts! Marketing-technisch uitstekend. Muzikaal helemaal niet slecht. Waarom ik er dan toch nog geen euro voor uitgeef is omdat ik er ergens nog een beetje een principe-kwestie van maak. Nee, de Bee Gees, ze kunnen kwelen wat ze willen, ze komen er bij mij niet in.
Zo zwart-wit zie ik het toch niet. Het waren vakmensen, de broertjes Gibb. Met veel respect beoordeel ik het postuum uitgebrachte laatste werk van Robin Gibb bijvoorbeeld. Daarmee mezelf corrigerend. Weer een principe overboord.

avatar van bikkel2
Vaklui, helemaal eens Wandelaar.
Een carrière die er zijn mag ook.
Hun 60's, begin 70's werk vind ik vaak erg goed en ze maakten een slimme move richting de discomuziek waar ze misschien stiekem toch ook wel pioniers in zijn geweest.
Ik heb niet altijd zin in die verdraaid hoge stemmetjes en ik zal eerlijkheidsgehalve ook niet snel iets draaien van de Gibbs, maar terecht een zeer populair trio.

Tragedy vind ik ook een geweldig nummer hier. Eens met Arbeidsdeskundige. Bevat vrijwel alles wat een popsong moet hebben.

avatar van Wandelaar
Odessa (1969) is zo’n meesterwerk.

avatar van bikkel2
Wandelaar schreef:
Odessa (1969) is zo’n meesterwerk.

Zal ik eens beluisteren. Ik vond ze in die periode wel wat boeiender.

avatar van Wandelaar
Op CD niet meer verkrijgbaar behalve tweedehands en dan voor pittige prijzen. Ik zie trouwens ook Spirits Having Flown bij Amazon voor €75 staan, nog slechts 1 in voorraad. Komt door de maatschappijwissel van de band. Weet niet of daar nog verandering ik komt. Odessa is voor mij dan toch wel favoriet om opnieuw uit te brengen als remaster. Ik lees net dat Capitol de hele catalogus nu in handen heeft. Doe er wat mee, zou ik zeggen.

avatar van Wandelaar
Heel fijn, Marjet. Als Capitol/Universal nog even wil meelezen: ook graag op CD in aardig boxsetje.