Oneohtrix Point Never - R Plus Seven (2013)

Electronic

6. Along (5:24)
  7. Problem Areas (3:06)
  8. Cryo (2:47)
  9. Still Life (4:54)
  10. Chrome Country (5:29)
avatar van McSavah
Mooie tip! Luister het nu en het vertoont inderdaad veel gelijkenissen met OPN, alleen dan lomer. Volgens mij zou ik Laurel Halo ook eens moeten proberen.

sxesven
Hype Williams is erg tof inderdaad, Laurel Halo beetje wisselvallig. Thaw is wel echt een prachtig nummer.

Kreeg dit album getipt van Revere-zanger Stephen Ellis (je zou het niet uit die hoek verwachten maar zijn smaak kennende is het juist niet zo vreemd). De samples vond ik al fijn klinken dus ben benieuwd.

avatar van -SprayIt-
Hij komt pas na Boring Angel uit zijn bed, toch? Ben wel benieuwd wat je er van denkt, dit album Aero, er is relatief weinig electronisch in je lijstjes te vinden de laatste tijd. Zie ook Burial nu, misschien toch iets meer recentelijk, dus.

Burial ken ik al veel langer hoor, gewoon niet op gestemd.

En deze kreeg ik ooit persoonlijk getipt van hem en zag het terugkomen in dat interview waardoor het belletje opnieuw ging rinkelen. Er gaan wel eens wat leuke albums over en weer

Zebra deed me niet zo veel eerlijk gezegd maar als je het op het hele album hoort valt het beter op z'n plaats.

avatar van McSavah
Luisterde net Anxiety van Autre Ne Veut, en het viel mij op dat het orgelriedeltje op het einde van Chrome Country dezelfde is als die je wat meer op de achtergrond hoort in Gonna Die. Op dit album staan ook aardig wat van die vervormde vocal samples die je achterelkaar in verschillende toonhoogten hoort, en die vind je bijvoorbeeld ook weer terug in het nummer World War.

Anxiety is in ieder geval uitgebracht op het label van Lopatin en ze zijn zelfs huisgenoten geweest toen ze op de universiteit zaten, dus het zal vast allemaal in samenspraak zijn ontstaan.

edit: in Interview Magazine:
SYMONDS: Did you work with anyone? I know there are some performance collaborations, but you produced it yourself, right?

ASHIN: Yeah, I was the primary producer. Studio records require a lot more people involved, and there was some definite collaborative energy. Dan Lopatin, from Oneohtrix Point Never, was in the studio with me and was functioning as a primary sounding board for the last stretch of the pre-mix. And Joel Ford was there - Dan and Joel run Software, which is the label that I'm on. And we all kind of worked together in the very early recording stages, after I had written the songs. Joel did the initial drum programming stuff. Dan did some keyboard arrangement things. And I brought in my friend Andrew, who did play the electric guitar. There's defintely collaborators along the way. I was kind of the executive decision maker.

avatar van KampF
Goed stuk McSavah

avatar van McSavah
Senk joe. Overigens, dankzij jouw enthousiasme ben ik dit album en Eccojams volgens mij gaan luisteren. Eeuwige dank daarvoor.

avatar van Nakur
Ik ben volgens mij een van de weinige op MuMe die replica niet zo geweldig vond. het deed geen pijn aan mijn uren, maar het pakte me totaal niet. Gelukkig heb ik dat al stukken minder bij R Plus Seven. Sterker nog, dit luister ik met veel plezier!

avatar van McSavah
Momenteel is deze voor mij beter geworden dan Replica, maar na gisteren verzamelaar Rifts weer geluisterd te hebben is dat misschien wel mijn favoriet. Veel kaler dan dit werk maar oh zo mooi. Nog eventjes de tijd geven en dan waarschijnlijk beide albums ophogen naar 5*.

God, op een of andere manier raken de visuals icm de muziek van de nieuwste clip van Digital Angel mij heel erg. Digitale leegheid. Je hebt het uitstekend beschreven KampF.

avatar van sander.
Ik ken deze plaat inmiddels helemaal uit mijn hoofd, d.w.z., elke wending, elke sequentie, schakeling en abrupte stilte, en dit geeft alles eigenlijk nog meer kracht. Hier en daar komt na een tijdje een diepe schoonheid bovendrijven. Melodieën die, hoe bizar, zomaar in je opkomen en die je mee begint te neuriën. Oneohtrix heeft hier iets geniaals te pakken, denk dat dit over een tijdje nog net zo boeiend is.

avatar van popstranger
Voor mij een album met een enorme groeipotentie nog. Kende nog niks van Oneohtrix Point Never dus weet niet of z'n andere albums ook iets of wat van stijl hetzelfde zijn als deze, maar R Plus Seven is een album waarin ik direct werd meegezogen en als je me zou vragen waarom zou ik het niet kunnen verwoorden. Daniel Lopatin neemt z'n tijd om een song op te bouwen zoals in Still Life en Along en dan is zelfs de ruimte die hij in z'n muziek laat even belangrijk voor de sfeer. Kan me perfect vinden in alle positieve recensies hierboven...

avatar van sander.
Pfieuw na bijna een halfjaartje niet geluisterd te hebben opnieuw he-le-maal ondergedompeld in dit album. Hij blijft hangen, diep geworteld in je melodiegeheugen komen flarden en fragmenten weer terug. Bizar hoe je een hele rits aan opeenvolgende (niets met elkaar te maken hebbende) geluiden kunt herinneren. Dit is echt steengoed.

Chrome Country is echt snijdend mooi. Werd diep geraakt toen ik deze weer hoorde. En dan de lading, de rijkdom en de zorgvuldigheid waarmee alles is gearrangeerd. Het is een compleet, uniek, verwonderend spectrum aan klanken. Melodieën zonder enige concessies: gewoon vol er voor gaan die Lopatin, pianoriedeltjes eromheen, perfect. Kerkorgels, synthetische mannenkoren, kil maar dichtbij, 'nep' maar volledig overtuigend. Deze dude... Hij doet het. Dit is ongekend.

En goddelijke clip: Oneohtrix Point Never - Boring Angel on Vimeo

avatar van Maeterlinck
Iets wat zo nice is aan dit album, is dat een hele boel van de gecreëerde geluiden lijken op game soundtracks van vroeger. Een bepaalde nostalgie, zoals ook goed te horen is op het debuutalbum van Rustie.

De reclame van de bijenkorf lijkt echt geinspireerd door dit album. Heeft iemand dit ook gezien?

avatar van orbit
Dit is gewoon een geweldig plaatje! Bijna nul,nul beats, maar voor de hele duur 100% boeiend en afwisselend. Hier mogen veel moderne acts een voorbeeld aan nemen en met name de ambient posse, die vaak met geluidspapjes komen die nergens toe leiden. Dit intrigeert en boeit en wordt nergens saai of routine. En dat is knap, aangezien het gehele werk bestaat uit citaten van allerlei electronic artiesten die ik ken, ik hoor overal wel ergens een bekende sample/overgang, maar het maakt zijn eigen compilatie, waardoor je de associatie even snel hebt als je hem weer kwijt bent. Ofwel, zeer goed bestudeerde shit die daardoor een eigen plekje verdient en vaak beter is dan de vele voorbeelden waaruit het put. Bestond de toekomst van electronic uit dit soort lui, dan was het een zonnig vooruitzicht.