menu

Vista Chino - Peace (2013)

mijn stem
3,68 (56)
56 stemmen

Verenigde Staten
Rock
Label: Napalm

  1. Good Morning Wasteland (0:59)
  2. Dargona Dragona (4:47)
  3. Sweet Remain (3:10)
  4. As You Wish (5:00)
  5. Planets 1&2 (6:30)
  6. Adara (4:03)
  7. Mas Vino (1:26)
  8. Dark and Lovely (6:13)
  9. Barcelonian (3:30)
  10. Acidize? The Gambling Moose (13:02)
  11. Carnation * (4:13)
  12. Sunlight at Midnight * (3:49)
toon 2 bonustracks
totale tijdsduur: 48:40 (56:42)
zoeken in:
avatar van crosskip
3,5
En alweer gelekt. Ben nu bezig met mijn eerste luisterbeurt en ik word hier toch wel vrolijk, wat een heerlijke sound zeg . Tot nu toe lijkt het er in ieder geval (gelukkig) niet op dat de band heel geforceerd Kyuss-nummmers probeert te maken, al gaat het er met Garcia en de weer lekker groovende Bjork toch al op lijken. Deze gaat zeker nog een hoop luisterbeurten krijgen.

avatar van Dieter
4,0
Dit is toch gewoon een nieuwe Kyuss plaat... Helemaal niets mis mee!

avatar van crosskip
3,5
Zonder het gitaarwerk van Homme zou ik het zelf toch niet een echte Kyussplaat noemen.

avatar van freakey
4,5
crosskip schreef:
Zonder het gitaarwerk van Homme zou ik het zelf toch niet een echte Kyussplaat noemen.


Ik zou niet weten waarom niet.... Misplaatst gedweep met Homme altijd...
De groove van Kyuss kwam van de belangrijkste componist drummer Brant Bjork... zijn hand is duidelijk in deze plaat te horen... meer dan in de Bjork-loze Kyuss plaat Kyuss - ...And the Circus Leaves Town (1995).

Ik vraag me af of deze daar veel voor onder gaat doen....
We wachten af.... voorlopig houd ik het op 4*
Blij met deze plaat....

avatar van crosskip
3,5
Ik vind de riffs en vooral het geluid van Homme toch ook wel een erg bepalend element van de muziek van Kyuss. Daarnaast was hij natuurlijk ook de (mede)schrijver van de meeste nummers van de band (34 van de 45). Mede daardoor was Bjork ook uit de band gestapt, maar soit. Hij is inderdaad een heerlijk groovende drummer, grote kans dat ik album alleen daarom al beter vindt dan ...ATCLT.

avatar van Don Cappuccino
4,0
Deze gaat zeker beluisterd worden als hij in hogere kwaliteit te vinden is.

avatar van philtuper
freakey schreef:
(quote)


Ik zou niet weten waarom niet.... Misplaatst gedweep met Homme altijd....



avatar van freakey
4,5


Is de zin te ingewikkeld?

avatar van philtuper
freakey schreef:
(quote)


Is de zin te ingewikkeld?


Nee.

avatar van trebremmit
4,0
Gewoon een album van Kyuss Lives dus eigenlijk? Las dat ze van Homme en Reeder de naam Kyuss Lives hier niet voor mochten gebruiken

Maar goed, erg gaaf weer dit met een heerlijke groove.

Ik vind Homme trouwens ook wel erg overgewaardeerd
Echte held is Brant Bjork, die solo albums van hem zijn ook echt erg goed.

avatar van freakey
4,5
trebremmit schreef:
Gewoon een album van Kyuss Lives dus eigenlijk? Las dat ze van Homme en Reeder de naam Kyuss Lives hier niet voor mochten gebruiken

Maar goed, erg gaaf weer dit met een heerlijke groove.

Ik vind Homme trouwens ook wel erg overgewaardeerd
Echte held is Brant Bjork, die solo albums van hem zijn ook echt erg goed.


Mijn idee.
Bjork zorgt toch altijd weer voor net dat beetje extra groove....

avatar van Agony
Homme overgewaardeerd. Tegenwoordig eerder over het paard getild. Als je ziet hoe hij zich met hand en tand heeft verzet tegen het gebruik van de naam Kyuss, dan is dat gewoon zielig. Die man doet tegenwoordig alles voor het geld. Maar goed, back on-topic. Ik ben erg benieuwd naar deze plaat. Altijd een liefhebber van Garcia's stemgeluid geweest (Hermano, Kyuss, Unida). Dus kan niet wachten op de release!

avatar van Don Cappuccino
4,0
Lees mijn recensie van Peace op Zware Metalen.


Kyuss was één van de toonaangevende stonerbands uit de jaren '90. De band heeft de klassieker genaamd Welcome To Sky Valley op zijn conto staan. In 1997 stopt Kyuss ermee en Josh Homme gaat verder met Queens Of The Stone Age. Dertien jaar later besluiten John Garcia, Brant Bjork en Nick Oliveri onder de naam Kyuss Lives! weer bij elkaar te komen. Na een rechtszaak tegen Josh Homme mogen de drie mannen niet meer verder onder de naam Kyuss. Er wordt gekozen voor de naam Vista Chino en inmiddels is het debuutalbum genaamd Peace er...

avatar van james_cameron
3,0
Een rechtszaak heeft voorkomen dat dit album het licht zag onder de naam Kyuss. Wellicht flauw van voormalig bandgenoot Josh Homme om hier een stokje voor te steken, maar na het beluisteren van de plaat ben ik blij toe. Het zompige woestijngeluid van de band mag dan enigzins klinken als Kyuss; de songs zijn dermate nietszeggend dat verdere associatie met die band vergezocht en onterecht is. Nergens weet het album te vlammen; alles dreunt maar een beetje doelloos door. Ik mis gewoonweg sterke songs die blijven hangen. Het enige dat nu blijft hangen is de bittere smaak van teleurstelling.

avatar van trebremmit
4,0
Gaaf filmpje van hun live optreden op het Nirwana Tuinfeest.

Vista Chino live

avatar van Meeuw
Meeuw
Voorlopig 3 sterren; mis toch wel de zandkorrelgruis tussen de snaren - album heeft wel een heel eigen geluid! Proficiat.... Heb m nu 2 keer beluisterd. Kan na meerdere luisterbeurten groeien naar minimaal 3.5 ster of - absolute taks!!! - 4 sterren.

Een Kyuss-fan van het tweede uur.....

3,5
Erg erg fijn, al kan het voor mij voorlopig nog niet tippen aan Kyuss en Slo Burn. Wel komt het erg in de buurt van Hermano en Unida. Maargoed, eigenlijk zijn we verwend en moet je niet wanhopig willen vergelijken.

Het album is een beetje all over the place, maar doet dat gelukkig wel op een redelijk coherente manier. Dargona Dragona iss een duidelijk Garcia/Kyuss achtig nummer, terwijl Adara heel erg Bjork''s eigen platen uitademt qua sfeer.. Bepaalde contrasten die toch wel zorgen voor grote afwisseling op de plaat, maar misschien ook wat gemis van eenheid soms?

Naja, in ieder geval leuk spul.

avatar van muziekobsessie
2,5
ach is gewoon de volgende hermano, in de verste verte niets met de legendarische kyuss van doen. Uitleg: de songs, de riffs zijn allemaal te simpel, te vaak gedaan. Nauwelijks dynamiek geen funky momenten, verrassende tempowisselingen of gruwelijke opbouw en killerriffs als bij kyuss. Om maar wat punten te noemen. Nee Josh homme heeft groot gelijk dat dit geen kyuss mag heten. nog geneens de schaduw. Dat heeft toch niks met geld te maken, juist niet. meer met eer.

3,5
Niks mis met Hermano verder, simpel of niet.

avatar van trebremmit
4,0
Vind dit juist weer eens een album wat dicht in de buurt komt van Kyuss, Dargona Dragona had zo maar op Welcome to Sky Valley kunnen staan.
En er is inderdaad niks mis met Hermano.

avatar van frolunda
3,5
Aardig album dat me toch niet helemaal kan overtuigen,daarvoor staan er net te weinig echt goede songs op.Verder mis ik een beetje dat verzengende hitte gevoel (ik weet ook niet hoe ik het anders moet omschrijven) wat ik bij Kyuss wel had.Gelukkig is er dan nog altijd Garcia met zijn fantastisch stemgeluid die de Peace toch nog een ruime voldoende bezorgd.Beste song; de alles omver blazende bonus track Carnation.

Al dat gelul over, hoe het toen klonk en was en Homme...
Ik vind QOTSA en dat andere hippe project niks aan, door dat moeilijk en "funky" (dat ik het woord kan schrijven,bah) genoezel. Gewoon lekker lo-fi plaatje van een lekker rammelende band. Dit is gewoon hoe muziek moet klinken!

avatar van captain scarlet
3,5
Grappig dat als 'n band zoals QOTSA het min of meer gemaakt heeft bij 'n wat groter publiek er altijd 'n aantal mensen gaan roepen dat ze overschat en overgewaardeerd worden.
Waar Homme zich met zijn huidige band hele andere muzikale richtingen is gaan bewandelen zijn deze jongens trouw gebleven aan de Kyuss sound.
Overigens niks mis mee, en als ze in de buurt zijn ga ik zeker kijken en genieten.
Maar ze vergelijken met QOTSA slaat natuurlijk nergens op omdat die 'n heel ander soort muziek maken die alleen nog wat raakvlakken heeft met de stonerrock die Garcia met z'n mannen maakt.

avatar van captain scarlet
3,5
23 november op Speedfest Eindhoven. 'n festival dat sowieso de moeite waard is.

Robbiev
Waardige opvolger..Kyyuss 2.0

avatar van jurado
4,0
Ontzettend lekkere productie ook deze plaat. Die drums, smullen!
Wat mij betreft beste waar John Garcia aan mee heeft gewerkt na Slo-Burn.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:07 uur

geplaatst: vandaag om 17:07 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.