John Mayer - Paradise Valley (2013)

Label: Columbia

1. Wildfire (4:15)
  2. Dear Marie (3:44)
  3. Waiting on the Day (4:35)
  4. Paper Doll (4:19)
  5. Call Me the Breeze (3:27)
  6. Who You Love (4:12)

met Katy Perry

7. I Will Be Found (Lost at Sea) (4:03)
  8. Wildfire (1:28)

met Frank Ocean

9. You're No One 'Til Someone Lets You Down (2:48)
  10. Badge and Gun (3:15)
  11. On the Way Home (3:59)
Mctijn schreef:
Tja, aardig plaatje, kwalitatief in lijn met zijn vorige 2 albums. Als je van veilige laid-back Americana houdt, ga je dit plaatje wel waarderen. Ik heb alleen geen enkel memorabel moment kunnen bespeuren. Zelfs de "topper" (gezien het aantal stemmen hier) Call me the Breeze is een standaard blues riedeltje, zoals er al duizenden zijn gemaakt.

Toch is de flow van het album best aardig en is zijn stem plezierig. Ik heb geen moment het gevoel gehad om 'm af te zetten, noch zal ik behoefte hebben om 'm vaker te draaien.

En dan is Call me the Breeze nog een cover ook

avatar van Mctijn
Joël-Toto schreef:

En dan is Call me the Breeze nog een cover ook

Thnx Van JJ Cale zie ik
Maar ook het origineel verdient dan niet de originaliteitsprijs

avatar van TEQUILA SUNRISE
Toch een lichte achteruitgang t.o.v Born and Raised.
Hoewel ik het begin van de plaat het sterkste gedeelte vind ligt er wel wat gezapigheid op de loer.
Ik ben wel een americana liefhebber maar de laatste 3 nummers van dit album weten me ( nog ) niet echt te raken.
Ik vind Paper Doll dan weer wel een fraai aanstekelijk nummer, net zoals Waiting On The Day, zelfs het duet met Kate Perry , hoewel mierzoet, weet mijn goedkeuring weg te dragen.
Op Call Me The Breeze klinkt John Mayer wel heel erg als Eric Clapton.
Lekker album maar ik had er stiekem meer van verwacht.

Ik deel de mening van de meesten hier: Try! en Where The Light Is zijn briljant, en de oude albums t/m Continuum ook, maar daarna heb ik het oevre amper gedraaid. Deze zal hetzelfde lot ondergaan, aangezien het allemaal wel weer prima wegkabbelt, maar niks viel mij op: achtergrondmuziek. Wel kwalitatief goede achtergrondmuziek, dus 3*.
Toen ik deze gehad had en de volgende nieuw te beluisteren plaat opzette had ik een sterk gevoel van "John Mayer had dit kunnen (en moeten) maken": Tedeschi Trucks Band - Made Up Mind (2013)

avatar van hansjuvefan
Live-versies van een heel aantal nummers van de nieuwe plaat:

YouTube - John Mayer's performance on David Letterman Late Night Show 2013

avatar van MoKnows
I Will Be Found (Lost At Sea) is hét nummer van deze cd; John Mayer in topvorm. Paradise Valley is een verlengstuk van Born And Raised, maar is over de gehele linie net iets sterker.
Beste nummers zijn (naast I Will Be Found) Waiting On The Day en Who You Love. Toch verlang ik stiekem weer naar zijn vroegere muziek....

avatar van Ronald5150

Live nog steeds geweldig en een bluesman in hart en nieren. Bedankt voor de link

Teuro
droopy schreef:
Wat is er mooi aan de hoes? vind de cover in ieder geval spuuglelijk

Is dat de hond van Sting op de hoes van dit album? Dat zou wel eens een writer's block kunnen betekenen...

Ik zal het even uitleggen: in de hoes van Mercury Falling zie je Sting wandelen met zijn hond. Dat was het begin van het einde voor Sting. Inmiddels is hij met schip en al gezonken. Staat dit John Mayer ook te wachten?

Het kan natuurlijk ook een goed teken zijn, die hond van John Mayer. Samson heeft de carrière van Gert weer in de lift geholpen. Laten we het beste hopen voor John Mayer. Maar ik twijfel of het nog goed komt na het horen van dit album.

Het zal in elk geval wel aan zijn hond liggen dat Paradise Valley zo saai is, niet aan Katy Perry...
Katy zou voldoende inspiratie moeten geven.

avatar van Allard-A
Ik kan me aansluiten bij veel van de voorgaande berichten over dit album: het is niet slecht, er is geen nummer bij dat echt door de ondergrens zakt, maar het wordt ook nergens spannend. Dat ligt niet per se aan de richting die Mayer inslaat: ik kan country en Americana op zijn tijd best waarderen (al heb ik slechts een paar albums van Johnny Cash en J.J. Cale als referentiekader). Het probleem is dat dit album me nergens weet te pakken of te verrassen, zowel muzikaal als tekstueel (op een enkel lekker gitaarriffje na). Het is kortom degelijk. En John Mayer hoort niet degelijk te zijn, dan doet hij zichzelf tekort. Positieve uitschieter voor mij is 'Wildfire.'

avatar van Zwaagje
Er komt weer nieuw werk aan las ik ergens....

avatar van Axeqlusive
Zijn minste scorende album op MusicMeter. Het is een conclusie die wellicht ook genoeg zegt over de andere albums van John Mayer. Een van de meest gehoorde kritieken is een gebrek aan spanning. Het is wellicht zo, maar stoort mij nergens. Het is een album waar ik lekker mee wakker wordt of van kan genieten op de late avond.

Natuurlijk zijn er de bekende singles, al moet ik toch vooral zeggen dat alle nummers op dit album beter werken als albumtracks dan als tracks die de hitparade bestormen. Op dat vlak bevatten de nummers op Continuum of, het recentere, The Search for Everything meer hitpotentie.

Als ik dan wat favorieten moet kiezen, dan ga ik liever voor Waitin' on the Day, I Will Be Found (Lost at Sea) en mijn hoogtepunt Who You Love als favoriete tracks. Zoet op een prettige manier en wat een lief giecheltje ook van Katy aan het eind; het was een mooi stel.

avatar van Zwaagje
TEQUILA SUNRISE schreef:
Op Call Me The Breeze klinkt John Mayer wel heel erg als Eric Clapton.

En dat terwijl het toch echt een nummer is van jj Cale. Het waren fans van elkaar en ze hebben zelfs samen een album gemaakt.
Call Me The Breeze - song by J.J. Cale | Spotify - open.spotify.com
J.J. Cale & Eric Clapton - The Road to Escondido (2006)

avatar van Vert Lin
Weer geen kwaad woord over de muziek van JM. Luistert lekker weg. Mooie hoes ook, foto dichtbij yellowstone np gemaakt.