Elvis Costello and The Roots - Wise Up Ghost (2013)

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Label: Blue Note

1. Walk Us Uptown (3:22)
  2. Sugar Won't Work (3:31)
  3. Refuse to Be Saved (4:26)
  4. Wake Me Up (5:53)
  5. Tripwire (4:28)
  6. Stick Out Your Tongue (5:27)
  7. Come the Meantimes (3:52)
  8. (She Might Be a) Grenade (4:35)
  9. Cinco Minutos con Vos (5:01)
  10. Viceroy's Row (5:01)
  11. Wise Up Ghost (6:26)
  12. If I Could Believe (3:58)
  13. My New Haunt * (4:41)
  14. Can You Hear Me? * (6:27)
  15. The Puppet Has Cut His Strings * (4:56)
avatar van Rudi S
Tja , zo zal het wel zitten.
Het is ook iemand die zijn echte piek had zo tussen 1977-1990.
Daar is trouwens ook niets mis mee, iedere artiest heeft zo zijn tijdperk.

avatar van Lura
kistenkuif schreef:

Fans van The Roots vinden het vast niet veel en voor de gemiddelde user is Costello een jaartje te oud en vooral niet hip genoeg. Vermoed ik. Maar wat geeft het. Het album is gewoon goed. En ach, die lijsten....

Die lijst hier op Mume. Het zegt iets over de gemiddelde interessesfeer van de meeste forumbezoekers. Het getuigd van weinig avontuurlijk ingestelde geesten. The National op 1, met een weinig vernieuwend album, het zegt mij genoeg. En aan de rest van de lijst ga ik geen woorden vuil maken

avatar van Slowgaze
kistenkuif schreef:

Nee hoor, deze grote The Roots-fan is hier ook over te spreken, maar het helpt natuurlijk ook dat ik Costello ook hoog heb zitten (maar eerlijk is eerlijk, The Roots nog een paar treden hoger). Vind dit na een paar luisterbeurten al een erg tof album, geweldige arrangementen en onverwachte songstructuren. Fijn dat Costello ook met z'n tijd meegaat en niet a la Bowie zichzelf herhaalt. Moet zeggen dat ik vorig jaar eigenlijk geen tijd gehad heb om deze nog te checken, maar kwam 'm laatst voor het belachelijke bedrag van drie euro en vijftig cent tegen bij de FRS en dan gaat-ie zeker in het imaginaire mandje hoor. En nu is-ie te laat voor de jaarlijst. Het is wat.

zaaf
wat nog eens extra geniaal maakt: ik beluisterde vanavond het oeuvre van elvis ruimschoots en ken tevens dat van the roots goed. dat is t niet hoor, maar wel: het past!

het sluit prima aan op de catalogus van ec en eigenlijk ook op dat van the roots, geen geforceerd uitstapje. dat we dat niet voorspelden....

ik weet dat cijfers weinig zeggen, maar 3.66 interpreteer ik als "best een goed album". en dat is een belediging voor alle inspanningen, muzikaliteit en klasse.

avatar van Rudi S
Ach aan ons heeft het niet gelegen zaaf.
Misschien vinden The Roots fans het iet te veel Costello, en andersom?
Ik zelf vind het een typische Costello.

avatar van -marco-
Rudi S schreef:
Ach aan ons heeft het niet gelegen zaaf.
Misschien vinden The Roots fans het iet te veel Costello, en andersom?
Ik zelf vind het een typische Costello.

Hier spreekt een Roots fan Door dit album in aanraking gekomen met Costello en ben blij toe. Heerlijke sound heeft Elvis en absoluut niet te veel Costello en/of andersom

avatar van Rudi S
Mooi toch, het hoeft elkaar ook niet te bijten.

Pim
Heel mooi en bovengemiddeld mooi voor Elvis Costello.

avatar van Rudi S
Nou eerlijk gezegd is dit een prima album, maar Elvis heeft er nog een stuk of 10 betere gemaakt.

Elvis Costello & The Attractions - This Year's Model (1978)
Elvis Costello & The Attractions - Armed Forces (1979)
Elvis Costello & The Attractions - Get Happy!! (1980)
Elvis Costello & The Attractions - Trust (1981)
Elvis Costello & The Attractions - Almost Blue (1981)
Elvis Costello & The Attractions - Imperial Bedroom (1982)
Elvis Costello - My Aim Is True (1977)
Elvis Costello - Spike (1989)
The Costello Show - King of America (1986)
Elvis Costello - National Ransom (2010)

avatar van popstranger
Had hier ergens een negatieve recensie over gelezen but boy were they wrong! Ik ben fan van Elvis Costello en van The Roots (alhoewel El Costello met zijn laatste platen mij minder kon bekoren, 'National Ransom' en 'Secret, Profane and Sugarcane' waren albums die me minder aanspraken dan zijn vroegere albums) en het pakt goed uit deze samenwerking!
Het swingt enorm, stel me er al onmiddellijk coole gangsters in maatpak bij voor in de 70's of zo (neem deze verbeelding geheel voor mijn rekening) om maar te zeggen dat deze plaat beelden oproept (of ligt het aan het feit dat Reservoir Dogs hier nog eens het netvlies is gepasseerd?).
Costello is vocaal in grote doen en The Roots geven hem de groove die wonderwel bij zijn stem past. Moet hierbij ook vermelden dat The Roots mij tot nu toe nog niet teleurgesteld hebben met een plaat en samen met alle goeie albums van Costello mag deze de stapel alleen maar vergroten...

avatar van Madjack71
Dit album van Elvis Costello had ook zo'n 20 jaar geleden uitgebracht kunnen worden. De muziek draagt het gevoel uit die periode. Costello draait al heel wat jaartjes mee en is eigenzinnig genoeg om ook muziek uit te brengen voor een minder groot publiek. Dit album klinkt wat toegankelijker als dat ik van hem gewent ben en ligt prettig in het gehoor. Wat mij betreft geen hoogvlieger, maar een vermakelijk album.

avatar van goldendream
Het boeit me maar matig, maar meerdere luisterbeurten kunnen daar nog verandering in brengen. Wat ik mis, zijn songs die me echt raken zoals 'Shipbuilding' of 'Indoor Fireworks'. Het klinkt ook niet als Elvis Costello, of toch niet als de Elvis Costello die ik bewonder.

goldendream schreef:
Wat ik mis, zijn songs die me echt raken zoals 'Shipbuilding' of 'Indoor Fireworks'..

Daar noem jij er ook 2, dat niveau heeft hij op enkele andere albums ook niet gehaald.
Shipbuilding is trouwens wel geschreven door Clive Langer , Costello zorgde voor de tekst.
Tripwire van dit album komt overigens wat mij betreft in de buurt.

kistenkuif
Op dit moment beluister ik dit lekker loom groovende album weer eens en was benieuwd naar eventueel recente reacties. Dat was even doorklikken en toen viel me op hoeveel (goede) albums Costello eigenlijk heeft gemaakt. Holy cow! En dan bovendien nog in allerlei verschillende muziekstijlen. Groot muzikaal talent en tekstschrijver. Die vent verdient inmiddels wel een lintje en de titel Sir.

Mijn Elvis = held

Enne lintje , ha,ha
geen lintje

kistenkuif
OK, jij je zin: His Majesty, vanaf vandaag...

avatar van Michiel Cohen
Vind Elvis Costello maar niets. Dit album is een uitzondering.

avatar van LucM
Bij mij is het net andersom. Elvis Costello heeft in het verleden veel geweldige albums uitgebracht maar dit album doet mij weinig, wellicht omdat de combinatie Costello/Roots niet goed werkt. Het songmateriaal boeit minder en ook de zang van Costello komt hier minder tot zijn recht. Voor mij het minste album in zijn oeuvre.