Touché Amoré - Is Survived By (2013)

Punk / Rock
Label: Deathwish

1. Just Exist (2:17)
  2. To Write Content (2:57)
  3. Praise / Love (1:01)
  4. Anyone / Anything (2:39)
  5. DNA (2:08)
  6. Harbor (3:04)
  7. Kerosene (1:42)
  8. Blue Angel (1:31)
  9. Social Caterpillar (3:03)
  10. Non Fiction (3:05)
  11. Steps (2:38)
  12. Is Survived By (3:30)
avatar van eightynine
Wat mij betreft sowieso beter dan zijn voorganger.

avatar van Gloeilamp
Wowowow! Ik had niet verwacht dat er nog een album als deze uit zou gaan komen, ik ben niet erg bekend met Touché Amoré maar dit is album is echt van ongekende kwaliteit. Steps, Harbor, Just Exist en de afsluiter zijn voor mij de prijsnummers, maar ieder nummer is eigenlijk een schot in de roos. Deze gaat zeker hoog eindigen in mijn eindlijstje, dat staat vast

avatar van Leeds
Heb ik nog nooit van gehoord. Vergelijking met Buzzcocks of Clash?

avatar van niels94
Ik zou zeggen: probeer eens een nummertje, Leeds, dan zul je zien dat het maar heel erg weinig met die bands te maken heeft. Dit is emotionele post-hardcore, weliswaar met een melodieuze inslag en daardoor relatief toegankelijk, maar gezien de geschreeuwde vocalen en de (vergeleken met een band als The Clash) hoge mate van chaos zeker niet geschikt voor de gemiddelde radioluisteraar, om het maar even eufemistisch te zeggen.

Steengoed en uitermate indrukwekkend is het wel.

niels94 schreef:

Steengoed en uitermate indrukwekkend is het wel.

Gaan we dan zeker es gaan opzoeken. Alvast dank voor de info

avatar van Leeds
Heb al een exemplaar beet. Zal hier nog op terug keren. Nieuwsgierig.

avatar van IllumSphere
Het album opent stevig met Just Exist (wat een nummer!), maar vervalt dan helaas in een nietszeggende plaat met een schreeuw hier en daar. Wat een beetje ironisch is gezien hun onzekerheid omtrent een legacy. Ik denk dat Sunbather van Deafheaven zijn uniekheid gaat behouden als het komt op uitstekende platen die niet in mijn straatje liggen.

avatar van venderkets
Eigenlijk niet echt mijn straatje, maar kwaliteit is niet te ontkennen.

avatar van bennerd
Ok, ik ben toch om. Het is echt wel minder dan Parting the Sea, maar het meer mathrock-achtige geluid blijkt toch te werken. Kanshebber voor de jaarlijst.

avatar van principe
Kwam hier toevallig op dankzij kobe bryant fan, toen ik via de Rival Dealer pagina even doorklikte. Eerste minuut (van Just Exist) vond ik het niks. Tweede minuut kwam ik er wat beter in. Derde minuut begon To Write Content, wat een nummer is dat. Ben onderhand helemaal om. Moet de tweede helft van het album nog wat beter "verkennen", daarna misschien 5 sterren.

avatar van kobe bryant fan
Graag gedaan!
Check ook sowieso hun ander werk en de band La Dispute.
Beide hebben al samengewerkt, La Dispute heeft nog betere teksten en is iets rustiger voor de rest vergelijkbaar.

avatar van bennerd
Klopt, maar La Dispute is toch echt de pitloze versie van Touché Amoré imo. Ik kan het niet echt aanraden.

edit: of verwar ik ze nu met Pianos Become the Teeth? Geen idee

jeb777
Mooi muziekske. Alleen jammer dat die kerel er de hele tijd doorheen staat te schreeuwen.

avatar van coldwarkids
Dan moet je juist niet naar dit genre luisteren !!!!!!!!

avatar van coldwarkids
Hah ja dat is duidelijk, maar het is ook eigenlijk zo. Je moet wel weten dat dit geen muziek is voor kleuters en commerciele! Dit soort typerende zangers heb je nou eenmaal bij dit genre. Muzikaal zit het meestal wel goed.

coldwarkids schreef:
Je moet wel weten dat dit geen muziek is voor kleuters en commerciele!

Als er "punk" bij staat en het krijgt een hoge score luister ik het meestal om te kijken of ik het ook mooi vind. Sorry, ik wist niet dat dit alleen voor "stoere" mannen is!

avatar van Don Cappuccino
Dit is juist niet voor "stoere" mannen, maar voor mensen die zwelgen in muzikale pathetiek.

avatar van coldwarkids
Ja dat is waar ook. Punk is niet de goede benaming! Dit soort genre staat hier jammer genoeg niet bij. Het is een mengsel van bepaalde soorten genre waaronder emo,indie en hardcore. Al vind ik stoere mannen muziek ook weer niet op z'n plaats. Ik vind dat dit soort typische zangers heel veel ziel in de stem hebben. Ik heb vandaar ook een zwak voor emo/punk/rock/hardcore bands.

Don Cappuccino schreef:

Eigenlijk is het gewoon muziek voor onzekere mensen die hun verwarring vertaald zien in melancholische chaotiek.

Ik ga zo wat 50 Cent luisteren.

En ik The 4-Skins!

sxesven

Punk dus.

indie

Niet echt een genre.

en hardcore

Eh... weer punk!

Toch punk dan. Misschien een breder genre dan je zelf denkt.

avatar van coldwarkids
Geen punk. Niet in discussie gaan haha Verdiep je eens in die genres en kom dan weer terug

sxesven
Grapjas.

avatar van JSPR_G
Wat een zinloze discussie, hier.

Ben benieuwd naar sxesven's uitgebreide mening als hij zich eens in het genre verdiept heeft.

avatar van madmadder
lollerskates.

Linus Van Pelt
coldwarkids schreef:

madmadder schreef:
lollerskates.

Ik denk dat jij eerder eens naar de punkschool moet. DIt is ook meer gejank voor onzekere mensen zoals bennerd als mooi zegt.

avatar van madmadder
waarom word ik hier precies gequote?

ik ben overigens noch onzeker noch een jankerd en ik vind dit goed. hmmmmmmmm.