Trentemøller - Lost (2013)

Denemarken

3. Still on Fire (5:28)
  4. Candy Tongue (4:39)

met Marie Fisker

5. Trails (7:13)
  6. Never Stop Running (3:39)

met Jonathan Pierce

met Sune Rose Wagner

11. Constantinople (3:59)
  12. Hazed (13:32)
avatar van Manuel
Héél erg benieuwd naar dit nieuwe album.

Eén ding is mij duidelijk: het zal weer heel anders gaan klinken dan zijn vorige twee albums. Ik las ergens dat waar de tweede meer sferisch was, dit meer een liedjes-album zal worden. We'll see. Ik weet nog niet helemaal wat ik van de eerste single Never Stop Running vind..

avatar van Kos
Kos
Wat een klotesingle .

Schnee
Is trentemoller lost? of klinkt het weer zoals vroegah

avatar van Arrie
Gezien de single lijkt de albumtitel inderdaad op Trentemøller zelf te slaan.

avatar van Broem
Nee, ik pak 'm ook niet. Paar keer geluisterd die simgle maar kan me totaal niet bekoren (druk me nog erg netjes uit) Laten we hopen dat het album meer richting THE Last Resort is.

avatar van Manuel
Qua geluid moet je volgens mij absoluut niet aan voorgaande albums denken.

avatar van madmadder
Ik vind het wel een lekker electropopnummertje hoor.

avatar van pureshores
de eerste single lijkt erg op wat Modeselektor op Monkeytown deed, een soort pop maar met een edge. Gezien het hoge aantal featurings gaat het een heel andere kant op dan the Last resort

Lekker krimpalbumpje.

Gezien de 2 nummers die ik al heb gehoord (Never Stop Running en The Dream) en zijn meest recente live-albums, zijn mijn verwachtingen hiervan bijzonder laag.

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
Nu met echte hoes.

avatar van E-Clect-Eddy
Geweldig lekker donker geluid eigenlijk vooral door Low aangetrokken om eens te luisteren.
Staat al op Deezer

avatar van jellylips
Klinkt interessant, en niet makkelijk. Ik vind de eerste track spannend beginnen, maar daarna verzand het in een emotioneel nummer waar je van moet (leren) houden. Er zit variatie in het album, maar de aanwezige 80's post-punk vibe trek ik (nog) niet helemaal. Een leuke verassing is 'Hazed', waar ik heel prettig herinnerd wordt aan de stijl van 'The Last Resort'. Heel spannend nummer met een prachtig intro en (hidden) outro.

De eerste single Never Stop Running was wel even slikken. Eigenlijk nog nooit zo'n matig nummer van Anders gehoord. Ronduit slappe hap wat mij betreft. De tweede single Candy Tongue is een stuk beter en heeft al iets meer een Trentemoller-signatuur, maar ook dat vind ik niet echt een overtuigende song. Het gemiddelde is desondanks vrij hoog.

Is de rest dan zoveel beter? Wellicht kunnen jochemw89, baldy33, Lost en/of ber hun hoge stem toelichten. Snap niet hoe je 5* kunt geven aan zoiets als Never Stop Running, dat nog niet eens een schim is van AT's muziek van een jaar of 5/6 geleden.

avatar van Mjuman
Ook bij de Resident Advisor komt ie er met 3* vanaf en wat ik ervan gehoord heb, vrees ik met vreze - de downward slide lijkt begonnen te zijn met het ronduit affreuze harbour boat trip.

avatar van madmadder
Hallo. Ik vind dit een zware teleurstelling en daar schreef ik een stukje over.

madmadder schreef:
Hallo. Ik vind dit een zware teleurstelling en daar schreef ik een stukje over.

Kzalt lezen als ik het album minimaal 1 maal heb gehoord; tis OO. Tot die tijd wil ik zo lang mogelijk tabula rasa blijven - alleen sneak ik wel eens een conclusio; niets menselijks is mij vreemd, immers

avatar van De-noir
Gisteren even geluisterd op Spotify in de trein. Onherkenbaar. Is dit wel dezelfde Trentemøller?

avatar van Manuel
Dit is zeker dezelfde Trentemøller, die bij het uitkomen van dit album ook zei dat hij geen zin heeft te voldoen aan verwachtingen die mensen van zijn nieuwe album hebben, maar gewoon de muziek wilt maken die hij wilt. Voor velen die een album verwachten in de lijn van voorgaand werk, kan dit dus een teleurstelling worden. Zelf weet ik ook nog niet wat ik er van vind, maar het niveau van voorgaande albums gaat het wat mij betreft nooit halen.

avatar van mauricez
Wederom weer een teleurstelling...Ik houd het dan maar bij "The last Resort" hopend dat ie ooit nog zon meesterwerk produceert.

Ookal zijn "Still on fire" "Morphine" en "Hazed" wel fijne nummertjes die terug doen denken aan "The Last Resort".

avatar van sinusfiction
Een andere richting van Trentemøller, dat is duidelijk. Toch levert hij met dit album wel weer een prima productie op. Zijn oog voor detail en andere opbouw van tracks blijven boeiend. Ik sluit me aan bij Manuel: heerlijk zo'n artiest die schijt heeft aan de verwachtingen en gewoon lekker muziek produceert waar hij zin in heeft. Ik hou wel juist van artiesten die nieuwe richtingen zoeken en waarbij niet elk plaatje een kopie is qua sound van de vorige. Het album kan mij wel bekoren...

Schnee
een kopie hoeft niet... Maar het moet wel beluisterbaar blijven.

ber
Ik luister dit album nu anderhalve week dagelijks via luisterpaal en het wordt elke luisterbeurt beter! Trentemøller is nog altijd superieur!

Ja leuk, maar wát is er zo goed aan dan? Dat zouden we dan wel eens willen weten.

avatar van sinusfiction
herman schreef:

Laat me een poging wagen: het is duidelijk een uitstap naar (electro)pop tracks, maar wel op de de herkenbare Trentemøller manier: lange uitgesponnen tracks, vele lagen, oog voor detail, alternatieve opbouw, oerdegelijke productie. Daarnaast zitten er genoeg echte Trentemøller tracks tussen, wat het totaal een afwisselend, maar toch homogeen geheel maakt.

Ik zou de bal terug willen kaatsen: wat is er dan zo slecht aan dan?

avatar van freekowtski
Trente heeft weer het juiste spoor gevonden, na die vorige die ik maar niks vond. Enige minpunt is volgens mij dat er te véél gezongen wordt. Dat was niet nodig.

avatar van Broem
Nee geen slecht album dit Lost van Trentemoller. Echter ook niet waar ik op had gehoopt. De stampende, verrassende en ontzettend vette beats van THE Last Resort namelijk. Dat een artiest een andere weg inslaat, zichzelf opnieuw uitvindt...allemaal best. Ik mis echter die Trentemoller. Dit kan mij veel minder bekoren. Dat is jammer, maar helaas. Ik schrijf gelukkig een artiest de wet niet voor. Hopen op betere tijden en het oude materiaal koesteren.

avatar van Mjuman
Vrees dat dit een van de echte tegenvallers van dit jaar gaat worden: geen cohesie, veel zang, nergens het broeierige. Vrees dat de beste ATM van dit jaar van Lulu Rouge is, met wie ATM regelmatig samenwerkt.

Amsterdamman
Geweldig album dat vooral regelmatig een net andere gloed laat schijnen op de muziek wanneer deze eentonig dreigt te worden. Staat al dagen lang op.

Schnee
Zag vandaag een zwarte versie op vinyl. Alle nummers maar dan instrumentaal. Zal em ff gaan luisteren, misschien klinkt het dan ergens naar...