Metallica - Metallica: Through the Never (2013)

Label: Blackened

1. The Ecstasy of Gold (2:01)
  2. Creeping Death (6:19)
  3. For Whom the Bell Tolls (4:39)
  4. Fuel (3:57)
  5. Ride the Lightning (6:54)
  6. One (8:24)
  7. The Memory Remains (5:42)
  8. Wherever I May Roam (6:18)
  9. Cyanide (7:01)
  10. ...And Justice for All (9:17)
  11. Master of Puppets (8:25)
  12. Battery (5:13)
  13. Nothing Else Matters (7:21)
  14. Enter Sandman (6:21)
  15. Hit the Lights (4:39)
  16. Orion (8:26)
Precies: die heb ik hier staan. En wat eruit komt, kan je dus uitvouwen, waarbij je bovenstaande afbeelding eerst ziet.

ettio schreef:
Op de metallica site gekeken bij de tour afdelling en Orion werd daar inderdaad niet gespeeld. Ben benieuwd waar deze live versie dan vandaan komt? Hij klinkt overigens wel goed.

[quote]west schreef:

Ik zit ineens te denken, zou Orion gebruikt zijn / worden voor de aftiteling van de film.[/quote

Dat zou best kunnen, maar het is wel een live versie. Dus waar is deze opgenomen?

avatar van glenn53
west schreef:

Ja, dat denk ik ook.

Waarom overigens For whom the bell tolls veel te snel wordt gespeeld, is me een raadsel, vind het niet goed, het moet traag, stroperig etc.

avatar van Metalhead88

Ik vind het zelfs het hele nr ontkrachten.

Als je het mij vraagt niet alleen For Whom The Bell Tolls. Ze hebben onder andere van Creeping Death ook dik 15 seconden afgehaald. Ze lijken haast te hebben op dit album haha!

Het is schijnbaar ook een haastige film: niets minder dan de Apocalyps breekt uit...

Voorstukje gezien in IMAX. TOPPER!!!!!!!qua beeld en zeer zeker geluid

Hé mensen: zet 'm eens in je rotatielijst: komt 'ie ook die van Musicmeter.

avatar van Deren Bliksem
Ik mis Ktulu, Sanitarium, Fade en Blackened. En inderdaad, Zoals hierboven al terecht is beschreven is For Whom The Bells Tolls, althans zo klinkt het, afgeraffeld. Zo jammer, een episch nummer.

Fuel of The Memory Remains en Nothing Else Matters, Sandman of Roam hadden er wat mij betreft af gemogen. In elk geval één commerciele keuze teveel.
Dit album kan niet tippen aan Live Sh*t: Binge & Purge en is in mijn ogen dan ook vrij overbodig. Wel wordt duidelijk dat de laatste twee jaar Metallica weer aan het opklimmen is, wat mij betreft vooral omdat Hetfield vocaal weer spuugt en bijt en nergens meer geforceerd klinkt.

Een soort teken van leven, zo zie ik dit album maar ábsoluut niet essentieel.

Het is niet overbodig, want het is de soundtrack van de bijbehorende film. Als je het zo bekijkt, dan kan je juist zeggen dat er relatief weinig 'commercieel' materiaal op staat. Ook ligt Live Sh*t Binge & Purge al lang terug in het verleden. Maar ja, dat is dan ook een ander soort album dan deze filmsoundtrack. Hetfield zegt overigens voor Cyanide dat ze nummers van elk album spelen.

avatar van little lion man
west schreef:
Hetfield zegt overigens voor Cyanide dat ze nummers van elk album spelen.

Dan zijn 'Load' en 'St. Anger' zeker geen Metallica albums?

Ze worden oud, dan vergeten ze een paar albums.

Overigens: misschien komen die in de film wel aan bod?

avatar van Deren Bliksem
Ik snap dat het een soundtrack is, maar het komt erop neer dat er 16 live-nummers op staan die ik vaker -en beter- heb gehoord van de band.

Koop het album dus niet maar zie de film. Whiplash komt wel in de film voor bijvoorbeeld. Als het goed is, wordt er inderdaad niks gespeeld van St. Anger of Load.

Echter: dit is pas het tweede officiële live album van de band sinds 20 (!) jaar. En sommige nummers tref je daarom voor het eerst aan. En een flink aantal zijn zeker de moeite waard, maar ja: dat is smaak.

avatar van james_cameron
De soundtrack van de gelijknamige Metallica 3D-film. De band is live prima op dreef, maar zo strak en genadeloos vet als op de vorige live-set Live Sh*t: Binge & Purge uit 1993 zal de band wel nooit meer gaan klinken. Hier is alles toch wel wat slordiger en vooral rommeliger uitgevoerd. Soms zitten er (opzettelijk?) flinke technische mankementen in de uitvoeringen van de songs, zoals in Ride The Lightning en Enter Sandman, maar dat zal wel duidelijk worden bij het zien van de film. Wel jammer dat het titelnummer er niet opstaat en dat het afsluitende intrumentale Orion niet live is. Ja, live in de studio, maar dat is toch niet hetzelfde.

avatar van notsub
De essentie van Metallica ligt al jaren achter ons. Voor zover dat nog niet duidelijk was, wordt dat hier nog eens bevestigd. Er staan enige recentere nummers op, maar de band is nog steeds op haar best bij het jaren 80 materiaal van de eerste vier albums. De passie en de fans zijn nog immer goed hoorbaar en geven Metallica de status die nu heeft. Die is enorm. Na dit te hebben gehoord wil ik de film eigenlijk best wel zien, gewoon om de muziek.

avatar van jedimaster
De film is prachtig en de soundtrack dus ook.

avatar van Kronos
Vandaag fragmenten van elk nummer beluisterd. Metallica live zal wel nooit wat voor mij worden.

avatar van ricardo
Deze ken ik dan niet.

Maar heb je live sh*t weleens beluisterd dan?

Echt een machtig geluid en een werkelijk prachtige live registratie die de moeite enorm waard is.

avatar van Kronos
Ja, maar het is vooral de zang van James die ik live niet trek. Op live sh*t is het nog te doen maar blij word ik er niet van.

avatar van gigage
@west: Hoezo is dit de tweede live cd? Live shit , s&m, mexico allemaal op cd uitgekomen , of zijn die niet officieel?
Dan zijn er nog heel veel dvd's zoals Cunning stunts, big 4, quebec, frankrijk, seoul. Dus voor het eerst op een album zie ik, misschien onterecht, niet zo.

Mexico was een 'very limited edition' cd bij de dvd, s&m is geen 'regular' metallica concert.

Die live dvd's heb ik ook allemaal, maar die kan je niet in de cd speler stoppen.

Oh zo, Is dit wel een echt concert? Of zoals flight 666

avatar van gigage
Live binge & purge was ook limited en aangezien dit een movie score is hebben ze eigenlijk nog geen live album te koop. ik maak maar een geintje hoor.

avatar van Broem
Mooi om de band weer eens live te horen op deze live dubbel cd. Veel van de toppers komen voorbij. Klinkt allemaal prima. Erger me wel aan het overtrokken commentaar van James omtrent de "Metallica family" enz. Irritant.

Voor de vinylfans: de limited (rood-wit-zwart) coloured vinyl editie is momenteel betaalbaar te krijgen op de amazon uk marketplace (zo'n 35 euri thuis gestuurd). Ik dacht: mooi kerstkadootje...

avatar van Sinner
'Ik heb het allemaal wel al eens gehoord en gezien' denk ik iedere keer als Metallica weer met een nieuwe live cd/dvd afkomt (met name van die dvd's zijn er nou al behoorlijk veel), en achteraf denk ik dan steevast '...maar het klinkt verdorie wel weer erg lekker'. En dat is hoor weer niet anders. Ik heb een fase gehad dat ik de band spuugzat was (rond...ja hoe cliche...Load en Reload...op mijn 16-17de zowat en dat heeft enkele jaren geduurd) maar hoe je het ook draait of keert - Metallica levert qua liveshows toch altijd kwaliteit af, of dat nu nieuwe of oude nummers zijn. Zo vind ik hier de hoogtepunten niet alleen '...and Justice for All', 'Battery' en 'Orion', maar ook 'The Memory Remains' (echt - over Load en Reload ben ik dus al jaren heen) en 'Cyanide'. De film zal ik wel zien als die op blu-ray uitkomt. Tot dan ben ik hier weer meer dan tevreden mee.

avatar van oceanvolta
Helemaal een met Sinner. Metallica klinkt live toch altijd weer erg lekker. Jammer dat de setlist zo kort is. Ik heb de film ook gezien (zelfde setlist zonder Wherever I May Roam) en die is echt supervet. Het is gewoon de registratie van dit concert met wat extra beelden. Dit wist ik van te voren dus verwachtte geen verhaal ofzo. Met beelden erbij is het wel een stuk vetter want de show is echt super! Ik zal daar niet te veel over verklappen maar de visuals ed zijn erg geslaagd.
Met een reguliere setlist had ik waarschijnlijk 4,5 sterren gegeven, nu een halfje minder.

glenn53 schreef:

Ik vind het zelfs het hele nr ontkrachten.

Ja dat had ik ook, blijft niet veel over van het van origine toch spannende nummer. Voor de rest zit de setlist wel goed in elkaar. Maar echt bijzonder wordt het mijn insziens nergens. De beelden wel. Nothing else mathers heeft wel een leuk einde (als je er dan toch doorheen moet..)

avatar van Funky Bookie
Heerlijke live registratie.
Hetfield is uitstekend bij stem.

Mijn hoogtepuntje is toch Master of Puppets. Wat een beestachtig nummer blijft dat toch.