Opgezwolle - Eigen Wereld (2006)

Label: Top Notch

1. Hoedenplank (3:17)
  2. Werk aan de Winkel (3:10)
  3. Balans (3:36)

met Josje, Shyrock en Reuben Hamburger

4. Gekkenhuis (6:07)

met Jawat!, Dries Bijlsma, Onno Wieten en Reinder van Raalte

5. Nagemaakt (1:57)
  6. Eigen Wereld (4:48)

met Maurits Boreel

7. Elektrostress (2:08)
  8. Passievrucht / Bosmuis (6:16)

met Duvel

9. Made in NL (3:35)
  10. NL Door (2:00)

met Dries Bijlsma

11. Gebleven (2:52)
  12. Ut Is Wat het Is (3:06)

met Raymzter

21. Park (4:15)

met Bert Vrielink en Dries Bijlsma

avatar van jordkaka
kobe bryant fan schreef:
Het Pasievrucht deel is het minst maar het deel van Bosmuis is zo goed!

Ben ik met je eens, het Bosmuis gedeelte is keihard.

GCITY050
echt ik luister dit nu nog maar een jaar!
ongelofelijk, zal wel met leeftijd te maken hebben, en het feit dat ze nooit zo commercieel zijn geworden. want ik kende in die tijd alleen lange frans, ali b en yes-r.

zwolle bewijst echt dat ze nooit zo zullen worden, door nu ook de fakkelteitgroep mixtapes te maken, en gratis online te gooien. voor mij mochten ze het ook gewoon op de plank leggen, want ik koop het toch wel. alles wat ze nu uitbrengen is voer voor mijn verzameling!

maar om tot de clue te komen:
ik had gehoopt dat het nu allemaal uitkwam, dat vloeistof bij wijze van spreken dit jaar uitkwam, en eigen wereld over 2 jaar. dan ging ik echt naar elk concert!

nu is helaas alleen de mogelijkheid om oude concerten weer te kijken(waar overigens niet veel van zijn in goede kwaliteit), of om gewoon nieuwe muziek van zwolle te luisteren.

maar het opgezwolle tijdperk zal niet meer overtroffen worden, de top is 5 jaar geleden bereikt.

avatar van raafmau

baronpils
Wat een lekkere album! Blijft de beste!

raafmau schreef:
Ik ben daarom nu even overgestapt naar de underground hip hop heerlijk .

goede beslissing veel beter dan mainstream meestal.

raafmau schreef:
Ik ben daarom nu even overgestapt naar de underground hip hop heerlijk .

Dat is sowieso vele malen beter dan de Newschool Hiphop van tegenwoordig. Vind dat maar niks

avatar van kobe bryant fan
Ja is waar buiten soms een paar goede mainstream albums, is Underground veel beter.

avatar van Marciano Coffie
het nummer eigen wereld voldoet echt klasse in de rapscene kwa boodschap

MAS
Hou eens op met al die rare woorden. De termen mainstream, underground, commercieel en newskool zijn hier allemaal misplaatst. Geniet gewoon van de muziek!

MAS schreef:

Dat zijn toch geen rare woorden .

avatar van TheFunkyM
interessante woorden, zonder betekenis.

MAS schreef:

Michael? (Jackson) ben jij dat?
Kom op zeg die woorden hebben betekenis omdat het verschillende stijlen weergeeft.
Je gaat mij niet vertellen dat je Ali B het zelfde vindt klinken als Zo Moeilijk of G-Unit als People Under The Stairs....

avatar van Bardt1980
Ik zou Opgezwolle ook niet echt underground willen noemen...

Shelter schreef:

Michael? (Jackson) ben jij dat?

Nee natuurlijk niet ik gebruik die woorden zelf ook wel eens. Ik vind het alleen niet nodig om die te pas en te on pas bij elk album te gaan plaatsen. Bij dit album werden ze dan ook verkeerd gebruikt.

avatar van Marciano Coffie
Hoe het nou toch komt dat opgezwolle in die tijd zo goed waren blijft voor mij nog steeds een raadsel maar wat is "Eigen Wereld" toch een geweldige album.

Gewoon goed. Delic met zijn beats en Rico & Sticks met hun raps. Voor mij staat naast Spuugdingen op de Mic als topplaat. Beide zijn ze beter dan vloeistof

4,5 sterren

MAS
In 2006 waren er veel meer Nederlandse rappers goed hoor en daarvoor ook al. Het is niet dat het niveau nu hoger ligt of zo. Er is alleen meer keus.

Maar misschien begrijp ik je helemaal verkeerd. Sorry dan.

baronpils
Ergens nog een T-shirt te vinden van Opgezwolle?

avatar van Shelter
ja bij een vriend van mij in zijn klerenkast....wil je een adres of zo?

baronpils
Haha nee laat maar, draag zulke kleren liever niet

Die beat van het is wat het is, die is zoooo ziek! Maar goed over het album zelf: Alledrie de heren zitten hier absoluut op hun hoogtepunt. Het mooie van opgezwolle vind ik dat je geen enkel album kan vergelijken met elkaar qua sfeer. Gastbijdrages zijn ook zeker goed. Het kan wat donker overkomen, maar dat maakt het juist nog veel vetter, ook tof dat een track als tunnelvisie, waar wel een boodschap inzit maar waar ze niet verzwakken.

Rene1979
Heb deze eindelijk op vinyl! Heerlijk album! Die beats zijn echt zo vet! Ik hoop dat ze toch nog eens bij elkaar komen om een nieuw Opgezwolle album op te nemen.

avatar van Harderwiek
Dit album is voor mij Typhoon voorbij gegaan. De beats zijn hier gewoon beter en harder (wat mij meer aanspreekt)! Genieten en heerlijke teksten!

avatar van Slowgaze
Ik kom er net pas achter, maar is jullie de Nas-sample op 0:56 van Ogen Open al opgevallen?

avatar van WILDE_FRANS
Ja

avatar van Nr.4
Voor mij het beste NL hiphopalbum. Geen zwak nummer, toffe teksten met wat meer maatschappijkritiek maar wel in de Opgezwolle nonchalante stijl gebracht. En die producties van Delic, damn. Benieuwd of er nog acts komen die hier aan gaan kunnen tippen de komende jaren.

avatar van niels94
Bam, deze is ineens keihard ingeslagen. Ik waardeerde hem al een hele tijd, maar de afgelopen vakantie ben ik ineens aan Opgezwolle verslaafd geraakt. Had deze er echter niet in zijn geheel op staan, alleen nog mijn 4 favorieten (van een tijdje terug). Zodra ik thuis kwam de rest zo snel mogelijk opnieuw beluisterd en op mijn mp3 geknalt en nu luister ik het de hele tijd. Geniaal album, productioneel van achterlijk niveau en ook qua raps zijn Ri & Sticks duidelijk gegroeid, deze plaat heeft veel meer inhoud van Vloeistof, met bijna alleen tracks met een concept. Mijn favorieten op dit moment zijn Balans (één van de bestgeproduceerde tracks ooit, niet alleen in Nederland), Eigen Wereld (kanonnen van lyrics en een heerlijke beat), Gebleven (heb een enorme zwak voor deze beat, die me enigszins aan Vlieger van Typhoon doet denken), Regendans (geweldige beat en ontzettende oppeppende lyrics). Ik heb maar 4 sterren geplaatst omdat ik voor de 5e plaats niet kan kiezen tussen een paar tracks, o.a. Gekkenhuis, Hoedenplank, Elektrostress en Vroeger/Nu. Geen slechte nummers. Na Tussen Licht en Lucht het beste nederhop album. Deze moet ik heel binnenkort maar eens in huis halen.

off topic bericht verwijderd.

avatar van muismat
ymero schreef:
De gast rappers zijn ook zeer goed

- gekkenhuis - Jawat
- vroeger/nu - James
- balans - Shyrock
- volle kracht - winnie

komen allemaal goed uit de hoek

Laten dat nou net 4 van de 5 nummers zijn die ik als favoriet heb aangekruist

avatar van Shelter
behalve balans mee eens ja

GCITY050
Balans is júist een sterke track, die volle kracht beat heb ik na 3x wel gehoord, en ik vind Winne's flow daar nog erg pover, vergeleken met z'n album. Dat is een van de weinige tracks die ik niet kan waarderen op dit album, + die 2 tracks over NL